Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lovci lebek

22. 08. 2009
38
93
5893
Autor
Vaud

Občas mi zavolá nějaký headhunter a nabízí mi práci. V českém překladu headhunter neloví hlavy celé, ale jenom mozky. Pokud mohu srovnat práci našich a zahraničních “lovců mozků”,   pak ti místní jsou spíš lovci lebek. Před pár lety jsem se rozhodl, že změním zaměstnání. Ve firmě, kde jsem pracoval měli vyšší platy učitele s aprobací tělesná výchova/pěstitelské práce. Platy sice nedělají člověka, ale manažera ano. Naše personální oddělení vysvětlovalo diskrepanci v příjmech tím, že například jeden z dotyčných má “zahraniční manažerskou zkušenost” Ta spočívala v asi půlroční stáží v mnichovském McDonaldu, kde byl kolega šéfem směny hranolek. Já jsem prý pouze lékař. Sice MUDr, PhD a dokončují MBA, ale lékaře mi už nikdo neodpáře. Kdokoliv s titulem MBA, je pak “víc MBA”než kdy budu já. V Čechách je totiž Hippokratova přísaha brána jako slib chudoby a lékař považován za podivného jedince, kterému je jeho platový handicap kompenzován možnosti dívat se na odhalené lidské tělo. Navíc firma razila heslo, že vzdělání vadí manažerovi v pružném rozhodování. To se vždy setkalo s nadšeným potleskem všech tělocvikářů ve stojí spatném!

Navštívil jsem tedy headhuntery. Headhuntrině mi sdělila, poté co přišla na smluvenou schůzku asi o půl hodiny pozdě, že jsem se před šesti lety registroval u jiné kolegyně a dělám jim v tom pěkný bordel. Na mou námitku, že se mi z agentury nikdo za šest let neozval, se rozčílila. Prý mi nebudou volat každý týden. Slečna kolem dvaceti let, která mě tvrdošíjně oslovovala “pane”a komolila moje příjmení, mi vysvětlila, že se jako lékař na moc věci nehodím. Možná dokonce ani na medicínu ne. Měla pro mě volné místo obvodního doktora někde u Náchoda. Netušila, co je to atestace ani rozdíl mezi internistou a praktikem. Jen to, že do Náchoda nikdo nechce. A Náchod je někde u Pardubic, kde bydlím.

Jiný headhunter mi řekl, že u nich ve firmě na nějaké PhD nevěří. Kromě PhD ateistů jsem se setkal i s MBA ateisty. Přitom získat zmíněné tituly je mnohdy těžší než driblovat medicinbálem. Pro většinu agentur byl problém, že nebydlím v Praze a nikoho ani na vteřinu nenapadlo, že bych se do Prahy mohl chtít přestěhovat. Vadilo taky, že mám hodně zájmů a mimopracovních aktivit. Jedna manažerka mi řekla, že se do práce vrátila už 14 dní po porodu dítěte, jestli bych byl schopen stejné oběti. Ubezpečil jsem ji, že v nejbližší době rodit nehodlám a pokud bych náhodou porodil, pak zůstanu po zbytek života ve výzkumném ústavu. Několik pohovorů jsem absolvoval telefonicky. Paní z ČR mi vysvětlovala, že kandidátům zásadně netelefonují. Buď zavolám já nebo se uvidíme přes Skype. Ve smluvenou dobu se v aparátu ozývalo:

„Cožééééé? Co chcetéééé????“

„Máme spolu pohovor.“

„A co chcetéééé???“

„Máme spolu pohovor.

„A CO CHCETÉÉÉ? Jóóó, teď mi kolegyně říká, že spolu máme pohovor po te -le-fo-nu. Ale jak nevidím, jak se tváříte, tak to asi nepůjde.  Ne, ne, ne! Bez ksichtu to nemůžu posunout dál.“

 

Jindy jsem byl na pohovoru přímo v agentuře. Brýlatá paní v kostýmku si upjatě listovala v mém životopisu.

"Teda pane doktore, jak na to tady koukám, vy snad děláte úúúúplně všechno!"

"Všechno, ne... Třeba ty... kruhy v obilí... to nedělám já!"

Zřejmě špatná odpověď...

Kdyby něco, tak se mi prý ozvou.  V ejčárovskému newspeaku takové pozvání zpravidla zní takto: „Pokud bude nějaký job, tak vás nabrífujeme a pozveme do assessment centra.”  A venkovan zřejme v tuto chvíli  tápe... 

Překvapivě existují lidé, kteří netuší, co znamená "být poslán do assessment centra". Mnozí by mohli i zaváhat, jestli “ass” na začátku slova, nesymbolizuje zdvořilé anglické odmítnutí. Tato žhavá personalistická novinka z roku 1942 se používala prapůvodně na povyšování britských námořních důstojníků za Druhé světové války. Jak píše kádrovací expert Motowidlo (to jméno jsem si opravdu nevymyslel!) ve svém článku z roku 1990, jde o to vystavit kandidáty modelovým situacím z budoucí práce. V praxi to znamená, že se sejdou ejčáři s tělocvikářema a vymyslí nějakou šaškárnu, ze které vyjde vítězně prsatá blondýna nebo tělocvikář.

Pak jsem si jeden večer otevřel sedmičku bílého. Někde při druhé skleničce jsem rozeslal své anglicky psané životopisy na všechny světové strany. Během pár týdnu jsem obdržel několik odpovědí. Kromě výuky echokardiografie v indickém Bangalore jsem dostal ještě další tři velmi dobré pracovní nabídky. Místo Náchoda jsem nakonec skončil v Barceloně a v New Yorku. Poslední headhunter, kterého jsem zatím potkal, byl šlechtic s dvěma doktoráty. Aby nedošlo k mýlce, znám i několik fajn headhunterů z Čech i Moravy a řady z nich si velmi vážím. Nicméně nezoufejte, pokud jste pro české podmínky příliš vzdělaní či neumíte rozehnat kariérní chmury přeskokem přes švihadlo. Kupte si do začátku sedmičku dobrého moravského vína a třeba mi za pár měsíců budete na dálku připíjet alsasským.

 

 

 


93 názorů

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
stastny to clovek - Tebe stale chodia ponuky? No neber to:) Mohla by som napisat nekonecny pribeh mojho syna a socialnej poistovne, ked odisiel pracovat do zahranicia, no vtipne by to nebolo a stale to trva...

Vaud
20. 03. 2011
Dát tip
já jsem už zase dostal nabídku na obvodního lékaře do Vrchlabí - tak jsem si hned vzpomněl na tenhle fejeton - gramatické chyby v inzerátu, borec netuší, že existují nějaké lékařské specializace atd. Šílený.

8hanka
20. 03. 2011
Dát tip
dalsia skvela vecicka...o pohovoroch viem svoje, naposledy si ich uzil moj syn...na Slovenksu je to ako u Vas...cim vyssie vzdelanie, tym horsie... "Bez ksichtu to nemůžu posunout dál.“*****

Vaud
16. 10. 2010
Dát tip
odtok mozků sester :-) třeba mají zdravotní děvčata mozek víc naměko :-)

azur
16. 10. 2010
Dát tip
náhodou jdu kolem. fejeton skvělý, z detailů mne zaujal "slib chudoby" . debata na nic, psals o lovcích lebek, že? ale vzpomínám si v té souvislosti: před mnoha lety řekl tehdejší ministr zdrv. Rubáš ve zdrv. výboru parlamentu větu: "akutně nám hrozí ODTOK MOZKŮ SESTER do ciziny". asi tak. :D

Vaud
05. 03. 2010
Dát tip
U nas k ziskani prace staci byt arogantni, agressivni, sebevedomy a dobre obleceny - to je ceska predstava fajn manazera. Na zapade daji hodne na vzdelani, pricemz nektere v zahranici platne tituly zde lze ziskat mozna snaze. Pak staci umet hodne jazyku, znat se vsechny dulezite, hodne cestovat a poznavat a pak s troskou stesti... :-))

Vaud
06. 01. 2010
Dát tip
:-))díky!

A.H.
06. 01. 2010
Dát tip
Vtipné, nelze nic jiného čekat. *t*

Vaud
16. 11. 2009
Dát tip
:-)) pry najit misto v tom, co delam, trva az kolem 1 roku - snad vydrzim byt rok drzej a v dobry nalade, protoze vubec netusim ni dne ni hodiny :-)

Vaud
15. 11. 2009
Dát tip
:-) já jsem je všechny pourážel a teď mi nechtějí dát práci :-))

Vaud
18. 09. 2009
Dát tip
Diky :-) spis bych tam dal nejaky starsi - promyslim :-)

Anetah
18. 09. 2009
Dát tip
pěkně :-) asi bych ho zařadila ;-) hodí se k mému nejoblíbenějšímu pohovorovému ;-) ale dost už hlazení tvého ega :-D

Saša Deda
30. 08. 2009
Dát tip
inu pěkné počteníčko, tu sedmičku zkusím až bude nejhůř :-) *

Vaud
28. 08. 2009
Dát tip
víno Ti dá křííídla :-)) v mém oboru něco najít trvá 3-6 měsíců...

diderotka
27. 08. 2009
Dát tip
Jdu pro víno! Tohle je fakt přesně do mé nálady. Fňukám tu nad inzeráty, že tu není vůbec žádný, kde shání člověka jako jsem já. Jak potom mám z něčeho vybírat? Jak potom se mám nechat odmítnout na nějakém pohovoru? Když se nedostanu ani přes ten inzerát... Prostě vůbec nic v okolí 50 km. Chce to víno a větší rozlet - nazdar ve Švýcarsku :-))

podezdívka
27. 08. 2009
Dát tip
to chápu...

Vaud
26. 08. 2009
Dát tip
dikes!! :-) driv jsem pracoval dlouho na jednom miste s vidinou toho, ze si necham kalet na hlavu, ale vydrzim to do penze... tady jsem zase rychloobratkovy zbozi a kazdou chvili se musim snazit o neco jineho a byt porad ve strehu a sbalenej... taky to neni med

podezdívka
26. 08. 2009
Dát tip
Zase jsem se dobře pobavil :-)) Díky *

Ferry
26. 08. 2009
Dát tip
Už dávno, co Říp dovulkáněl a i když v říjnu k volbám pudeš aniž bys jeho výšku haněl Ranec a pryč, chraň se, kdo můžeš

Vaud
26. 08. 2009
Dát tip
zrovna jsem si rikal, jestli se nerouham, protoze to tady v praci nevypada prave ruzove a ja rozdavam knizeci rady ale kdysi jsem napsal aforismus (a nejspis nikdy nezverejnil), ktery se na to hodi - At Rip neni meritkem vasich cinu :-).

Ferry
26. 08. 2009
Dát tip
Na to by řekl můj tatínek, špičkový právník z Prahy vyhnaný, k soustruhu postavený: "Všude žijí lidé". Mně to pomáhá brát prohry s ležérností toho mého velkého mága, jinak je to ale rada na pár přes hubu. Připostrkovat osud, mládeži a rytíř Vaud budiž vám vzorem. t*

Vaud
25. 08. 2009
Dát tip
oni se u nás někdy chovají k člověku trochu přehlíživě :-)

Yeziiinka
25. 08. 2009
Dát tip
Bez ksichtu to nemůžu posunout dál!!! *****!

Vaud
24. 08. 2009
Dát tip
Rupperte, J-F - diky. Vypada to, ze jeste prilezu s prosikem zpatky :-(.

opět výborné

Marcela.K.
22. 08. 2009
Dát tip
Trautenberku...neznám jen to svý zdravotnictví :-) Naštěstí opravdu nepotřebuji "personální agentůry"...naštěstí je nepotřebuje ani můj muž a ani mé dospělé děti... naštěstí. A netvrdím, že to tak není, jak to Vaud popsal. Nikdo z mých dospělých potomků, ani můj muž nepracuje ve zdravotnictví... takže jsi střelil trochu vedle.

Já musím hrubě nesouhlasit, protože jsem objetí mediální manipulace. Ve skutečnosti jsem nenáročný, skromně žijící podhoral s naprosto nesamostatným a neschopným služebnictvem a nahovnosousedem... Už jsi jako ty personální agentůry. Stačí profláklý méno a hned diskvalifikuješ. Styď se, jestli to umíš. Ale neveřejně, jinak jsi totálně out. Aspoň v ČR určitě:-) A nejlepčí je mylenka. Zná jenom to svý zdravotnictví, ale mluví jak partajní sekretář. Mylá mylenko, situaci v personálních agentůrách popsal ten českošvýcarský občan velmi trefně. A jestli něco umí a nestydí se za to, je vidět, že není typickým Čecháčkem. jen doufám, že v rámci objektivity napíše taky fejeton o tom, čemu já říkám přepíčená korektnost, což je fenomén, který jednou tu našieuroatlantickou civilizaci do záhuby skutečně přivede.

Marcela.K.
22. 08. 2009
Dát tip
Když já mám z Tvých komentů pocit, že tím "regionem" máš na mysli celou Českou republiku. Také tu nejsem nadšená z toho, co naši politici dokáží...třeba i konkrétně ve zdravotnictví, přesto si myslím, že i zde mají lidi možnost se uplatnit. To, že jsi z českošvýcarské rodiny pak asi mnohé vysvětluje. Lidi jsou různí...někdo neopustí svůj domov, protože by nedokázal žít jinde, jiný zase domov nenajde celý život, protože stále hledá to nej... Personální agentury mě nezajímají, jsem registrovaná zdravotní sestra, se specializací - nepotřebuju je. V dnešní době bych si mohla v naší republice vybírat...třeba i proto, že mladé sestřičky utíkají za vyššími výdělky za hranice. To Tebe ale jistě netrápí.

Vaud
22. 08. 2009
Dát tip
Marlav - díky mylenko - já snad ani Tvůj tip nechci :-), jen říkám, že lidi, co hledají práci ještě nemusejí zoufat, že jsou odmítnutí, protože jsou možná příliš kvalifikovaní v regionu, kde jsou. Pak taky, že ne všechny personální agentury u nás jsou zrovna profesionálové. Já už ve svém oboru v ČR v současné době srovnatelnou práci jako dělám teď nejspíš nenajdu. Mluvím třeba osmi jazyky, což jsem v ČR nikdy nevyužil... Tím, že jsem z česko-švýcarské rodiny, tak je Švýcarsko (kde právě bydlím), jedním z mých domovů už delší dobu... :-)) a v Barceloně jsem doma skoro nejvíc :-). Ruperte - největší snob je Trautenberg!

Marlav
22. 08. 2009
Dát tip
Já jsem to pochopila tak, že Vaud nic a nikoho nepovyšuje ani neponižuje, pouze konstatuje jak to někdy u nás chodívá.... :)))

Marcela.K.
22. 08. 2009
Dát tip
Já ti tip nedám z jednoho prostého důvodu...není mi ten text vůbec sympatický...Myslím, že kdo chce, najde uplatnění i u nás, je-li takovým odborníkem za jakého se vydáváš. Bohužel, nebude tak zaplacený jako v Barceloně. Ve zdravotnictví dělám od maturity, pár doktorů jsem poznala. Je zajímavé, že ti, co něco doopravdy uměli a byli odborníky v oboru, byli lidmi skromnými, nenáročnými na komfort a svému povolání obětovali život...na ty vzpomínám ráda...Jistě by mi "ve světě" i za moji práci dokázali také lépe zaplatit, ale jsem tu doma. Ono se totiž všechno za peníze koupit nedá....ale to už je věc názoru.

Chtělo by to ai Norskovi, nejlépe od autora. Největší snob je stejně Krakonoš.

Vaud
21. 08. 2009
Dát tip
:-)) díky L.E. :-)

Augustus
21. 08. 2009
Dát tip
Občas je fajn studovat s nimi. Tělocvikářky totiž také měly předmět "Předcvičování aerobiku", takže musely trénovat sestavy. Ráno to chodily praktikovat na chodbu či ven (za pěkného počasí) s těmi elastickými oblečky. Pro mne to byl důvod, proč brzo vstávat. Se spolubydlícími jsme si vytáhli ven židle, chipsy, pivo a u snídaně je pozorovali.

Vaud
21. 08. 2009
Dát tip
ja jsem si hned vzpomnel na zaplavu telocvikaru, kterym jsem tim uskodil, ale je pravda, ze tech divnej znam taky z tohoto oboru vic :-)). ale taky znam fajn telocvikarku - studovat to musi byt hodne fajn :-))

Augustus
21. 08. 2009
Dát tip
Myslím, že je třeba rozlišovat mezi pojmy sportovec a tělocvikář, přičemž znám i pár skvělých tělocvikářek, nicméně je pravdou, že v tomto oboru je výskyt magorů celkem enormní.

Vaud
21. 08. 2009
Dát tip
Lekari jsou uz lip placeni, ale pokud mas ve firme (treba ve zdravotni pojistovne) IT nebo pravnika, tak nejmin penez das doktorovi. Ono jde o to, ze u nas se dava prednost prumeru a rozhoduji sebevedomi jedinci misto kompetentnich. Jinak nic proti ucitelum - ucime cela rodina :-) a nic proti sportovcum - jsem vasnivej sportovec!

Augustus
21. 08. 2009
Dát tip
Nemyslím, že by byli lékaři tak špatně placeni. Učitelé mají také vysokoškolské vzdělání, odpovědnost rovněž (když něco podělají v práci a neuhlídají ty spratky, přičemž již nemají pravomoce je mlátit ani jakkoliv prakticky omezovat, takže to hlídání je občas práce pro hypnotizéra), také se musejí neustále dovzdělávat (když si na Ministerstvu uvědomí, že již dlouho nevypsali žádné školení či vzdělávací program, v jehož rámci je třeba učitele vyškolit, a tak by jim mohly Finance zkrátit rozpočet) a plat mají pedagogové hluboce podprůměrný. Nicméně s tělocvikáři bývají problémy i zde. Na mnoha fakultách je jim přezdíváno "cvičky" či méně přátelsky "gumy" a jejich přístup ke vzdělání je pověstný. Takže TIP!

Vaud
21. 08. 2009
Dát tip
ale nikdy jsem (vazne) nepremyslel, ze bych podnikal - to si pak prijdu pro radu k Tobe :-)

jejdavilda
21. 08. 2009
Dát tip
vřdycky najdeš nějakou mezeru na trhu

Vaud
21. 08. 2009
Dát tip
dokud živí, tak fajn :-)

jejdavilda
20. 08. 2009
Dát tip
no, v podstatě jsem u nás taky spoustů věci nepochopil, ale možná je to má chyba. Ale i tak mě podníkání, i bez absence obchodní akademie a ruzných manager kurzů celkem slušně živí :-)*

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
:-) snob ve Fabce je spis snobik

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
A já to myslel tak, že snob může být i ten, který jezdí ve fabii. Snobství je způsob chování, neurčuje se podle toho, jakým autem jezdíš nebo co si oblékáš.

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
Ja to samozrejme myslim jinak - tady auto o nicem moc nesvedci - mistni slechtic, se kterym hraju v patek tenis, jezdi ve Skode Fabii :-). Spis jde o princip "snobactvi" - to u nas kvete, ve Spanelsku moc ne, tady tak napul a ve Skandinavii (kde jsem bydlel taky) jsi za neco podobneho trestan vyloucenim ze spolecenskeho zivota. Se snobama se tam nikdo nebavi.

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Ano, můj šéf také jezdí v audině, jenže je to jednou Francouz a podruhé, v současné době, Singapurec. Já se živím jako procesní inženýr v Písku v ČR. Popravdě je mi v zásadě jedno, jestli makám na někoho, kdo jezdí na skůtru nebo v audině. To je kosmetická záležitost. Nepočítám, že bychom byli na srovnatelné platové úrovni. Co si za své peníze koupí o ničem nerozhoduje.

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
Ja jsem spis zoufalej, ze jsem v CR nenasel uplatneni a musel jsem jinam. Prave ceska spolecnost se v tomhle vyviji hrozne snobskym smerem. Dneska mam pohovor se sefem - ja jsem prijel na skutru a on na kole :-). V CR by muj sef prijel v Audi Q7 a vybral by nejakou drahou restauraci. To je tady povazovany za nemravny. Znam radu kolegu z CR, kteri zasadne necestuji vlakem nebo jinym "socialnim" dopravnim prostredkem - to tady nikdo takhle neposuzuje. Az bude mit muj zdejsi sef narozeniny, tak mu privezu zavareny okurky - v CR by to byla urazka... Ale muze to byt kdykoliv povazovano za knizeci rady a demagogii. Cim a kde se zivis Ty?

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Já jsem neargumentoval a nezastávám žádné sociální ani politické stanovisko. Mluvim o psaní a na tom tvém mi nepatrně vadí ten snobský postoj člověka, který přičichl k cizině a chodí sem říkat věci typu česká malost. Úplně stejně nesnášim, když dělníci tvrdí, že oni vyrábí na nás, jsou úplně stejně snobští jenom proto, že dělají rukama. Já nikoho neupřednostňuju, protože vim, že nikdo neni lepší, dělat vědu je stejně snadný jako stát u lisu, stačí trocha cviku a naučit se v tom chodit. Zkrátka jsem ti chtěl jenom říct, že tvůj pohled, který prezentuješ, je na můj jednostranný, což nemusíš brát jako výtku, jen jako mou reflexi. Se stavíš do pozice mozku, ale přijde mi, že jsi spíš demagog.

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
diky cucenko :-) nekdo treba pracuje u lisu rad a nezavidi mi zdejsi hnusny pivo za 6-10 Franku :-)

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
StvN :-)) tohle je takovej socialistickej argument-jakoze jen delnik vyrabi hodnoty :-). Asi mesic jsem jedny prazdniny stal u lisu v Gumokovu v HK, tak mam celkem predstavu. A byl by ze me velmi spatnej delnik... a taky se nehodim do toho falesnyho sveta ceskeho businessu, stve me neuveritelna korupce a malost pomeru v ceskem zdravotnictvi. Ale tim, ze jsme se hodne stehovali, kvuli otcovu zamestnani, tak vim, ze jsem nekde neskutecne prosperoval a jinde jsem byl sedivej prumer. Treba si to nekdo po precteni taky uvedomi, ze se muze trapit na jednom miste nebo se muze pohnout jinam.

čučenka
20. 08. 2009
Dát tip
Si myslím, že ve všem se dá najít nějaký chlup.. ať je to práce ve fabrice, nebo na mnohem vyšších postech.. Nemohou všichni pracovat u lisu a nebo všichni dělat diplomaty. Prostě všude je něco a o tom to přece je. Život, ne? :-)

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
Pacer - jsem v Barce na par dni od 29. a poslu Ti cislo na mobil - kamaradi mi delaji party pred Hospital del Mar (Tvuj oblibeny :-)) tak nas najdes tam na plazi nebo pak v necem, co se jmenuje Xoco pripadne budu sedet v sobotu vecer v Cangrejo Loco v olympijskem pristavu :-)) Jinak s tema hrobama je to pravda - jsem vykorenenej, coz je cena za zivot jinde... a pomerne velka.

StvN
20. 08. 2009
Dát tip
Né personalistu, k lisu, normálně, pracovat jako dělník. To bys asi řešil trochu jiné problémy, než že nemáš cvičky na jachtu, nebo že sis vzal blbou košili na pohovor. Nezlob se na mě, že ti to řeknu takhle, ale mně tvoje poslední fejetony nepřijdou vtipné, přijdou mi směšné.

Pacer
20. 08. 2009
Dát tip
Jojo, dokážeš člověka naštvat :). Já bohužel po alkoholu docházím k závěru, že se to dá přežít. Ptal jsem se kdysi jednoho starousedlíka na horách - Němce, proč tu zůstává. Odpověděl " mám tady svoje hroby". Když tě za týden na Ramble potkám, proberem to :) J.

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
Právě jsem se probojoval do semifinále (a díky shodě okolností možná i do finále) tenisového turnaje Aesch open :-)), tak mám mega skvělou náladu!! A za pár dní mi kamarádi z Barcelony připravují oslavu na pláži!! Španělský pozdrav je určitě správně! Díky moc!!

Vaud
20. 08. 2009
Dát tip
Yvaine - to přeci příjde ta pacientka ke gynekologovi a ten říká: "Jasnej Broumov! Pojdťe se kolego podívat!" Kolega příjde a říká: "no jo, typickej Broumov". A paní se ptá: "proč sakra všichni říkají Broumov??" Lékař: "Mno, strašná díra, ale hezký okolí!" jejdo - tys byl někdy vzhuru??

Oldjerry
20. 08. 2009
Dát tip
Připravils mi hezký závěr dne, než sebou za pět minut seknu na válendu, macka pod ucho a než usnu, budu přemýšlet o tom, co jsem si od tebe přečetl. Čtení tvých postřehů a zážitků mne vždy obohatí a dokazuje mi, že realizmus nemusí být vůbec suchopár. Tak dobrou, aneb jak my Číňani říkáme : buenos dias, caballero ! (nic jinýho španělsky neumím a ještě nevím, jestli je to správně)

Yvaine
19. 08. 2009
Dát tip
Broumov je díra, jediná zajímavá věc jsou tamní hrobky :)

jejdavilda
19. 08. 2009
Dát tip
jsi normální? Já už napůl spím, nechám na zítřek :-)

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
ale budou - jen ne v Broumově :-)

Yvaine
19. 08. 2009
Dát tip
Tak teď už vážně pochybuju, jestli má smysl studovat ty dvě vejšky... :)) Nebudou mě chtít!

synáček
19. 08. 2009
Dát tip
* :o)

Jo, v Bruntáli znám dispečerku záchranky. (Tvar "v Bruntáli" je správně, protože Bruntál se tradičně skloňuje podle vzoru "prdel".)

Tos mě překvapil. Vzdělanec a plete si tělocvičné náčiní a severské země! Bedna není norská ale finská! Norská je odjakživa trojka, což s tělocvikem souvisí jen velmi okrajově. Švédská je pak proslulá vodka Švédlandia. Odtud úsloví - ožralej jako... Jako Dán. Aha. Takže tak nějak podobně.

avox
19. 08. 2009
Dát tip
pěkné, čtivé, ale zklamal jsi mne, myslela jsem, že ses doučil ty kruhy v obilí :-)) někdy (jen někdy) jsem ráda, že už jsem v penzi, na mou duši... */

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
ono chvili trva, nez si clovek uvedomi, ze chyba neni v tom, ze by toho umel malo...

Pound
19. 08. 2009
Dát tip
Taky uz jsem se setkal s nepochopenim prevzdelani. Nakonec me nechteli ani u vykopovych praci... :)

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
Personalistu?? to byste si pomohli :-))

StvN
19. 08. 2009
Dát tip
Víc víc víc chci víc:) Pojď dělat na týden k nám do fabriky....

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
:-)) Bruntalsko samozrejme znam - jednou nebo dvakrat jsem tam prednasel a vsichni se tesili na "odbornika" z jineho mesta, tak se mi tam libilo. Broumovsko je taky hodne zapomenuty kraj a protoze jsem si doma zapomnel penize, tak mam hypoglykemii a prekoukl jsem se :-). Tak jsem dneska mega looser, protoze se jen vic sladim kafe, abych mel nejaky cukr :-))

Prosecký
19. 08. 2009
Dát tip
Nazdar, Vaude! Zdravím tě, jak my, Rakušané říkáme, unbekannterweise. Uvádím několik různých měst jako svoje město, proto beru tvou odpově´d s nadhledem: Jednoho známého Australana jsem chtěl rozesmát, a proto jsem se ho zeptal, jestli už mají v Austrálii elektrický proud. Posmutněl a řekl, že zažil mnohem horší, protože vážně míněné, otázky. Tčřeba v Californii se ho zeptali, jak to že jako Australan umí tak dobře anglicky. Tvoje zmínka o broumovsku má podobný charakter: já jsem totiž psal o bruntálsku. ne že bych z něho pocházel, ale je to takový symbol nejchudší oblasti české vlasti. leží ovšem v Kraji olomouckém, na rozdíl od tebou zmiňovaného broumovska, nyní tedy v Kraji hradeckém, ale za našeho dětství v Kraji východočeském, tedy tvém. Zřejmě jsi to přehlédl, nebo jsi o bruntálsku neslyšel. Neodpustím si přece jen poznámku, že ani náchodský praktický lékař nebo odborný lékař ve zdravotním zařízení to nemusí mít špatné, protože (i když s přesčasy) na svých šedesát si přijde. Vím, že je to Schweiz málo. Muž mé sestřenice vydělává v Zürichu 6.000,- SFr a říká, že se počítá k Verlierer, tedy asi k looserům. Rád tě čtu, protože to je poučné. I přes broumovsko tip.

Prosecký
19. 08. 2009
Dát tip
Nazdar, Vaude! Zdravím tě, jak my, Rakušané říkáme, unbekannterweise. Uvádím několik různých měst jako svoje město, proto beru tvou odpově´d s nadhledem: Jednoho známého Australana jsem chtěl rozesmát, a proto jsem se ho zeptal, jestli už mají v Austrálii elektrický proud. Posmutněl a řekl, že zažil mnohem horší, protože vážně míněné, otázky. Tčřeba v Californii se ho zeptali, jak to že jako Australan umí tak dobře anglicky. Tvoje zmínka o broumovsku má podobný charakter: já jsem totiž psal o bruntálsku. ne že bych z něho pocházel, ale je to takový symbol nejchudší oblasti české vlasti. leží ovšem v Kraji olomouckém, na rozdíl od tebou zmiňovaného broumovska, nyní tedy v Kraji hradeckém, ale za našeho dětství v Kraji východočeském, tedy tvém. Zřejmě jsi to přehlédl, nebo jsi o bruntálsku neslyšel. Neodpustím si přece jen poznámku, že ani náchodský praktický lékař nebo odborný lékař ve zdravotním zařízení to nemusí mít špatné, protože (i když s přesčasy) na svých šedesát si přijde. Vím, že je to Schweiz málo. Muž mé sestřenice vydělává v Zürichu 6.000,- SFr a říká, že se počítá k Verlierer, tedy asi k looserům. Rád tě čtu, protože to je poučné. I přes broumovsko tip.

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
Kvetoni - urcite sem prispivas i pod nekterym telcvikarskym nickem, kde davas pruchod svym citum k dobre zaparenym zinenkam ci ribstolum. Jen se nedelej norska (nez)bedno! Haber - dikes! Prosecky - ono na broumovsko budes treba opravdu az moc vzdelanej a to nikdo nevidi rad... Tuzme se Broumovsko!

Prosecký
19. 08. 2009
Dát tip
A mně haedhunter nezavolá a nezavolá, jenom napíše, že jsem podle CV převzdělaný ... a tak zůstanu s průměrným CZ platem přes dvě vysoké školy celých posledných 15 let na bruntálsku ...

Háber
19. 08. 2009
Dát tip
jo:)*

Náhodou se pleteš. Já jsem byl vždycky trochu slabozraký a žádný pohyb vzad, tedy směrem kam nevidím vůbec, bych za žádných okolností neučinil. Pak ještě trpím strachem z rychle se pohybujících předmětů, pročež jsem se ani míčových her zpravidla neúčastnil. Vlastně jsem většinu hodi tělesné výchovy proseděl na střídačce, po boku děvčat s bolestivou periodou. Díky tomu jsem pronikl do hlubin ženské duše (a nejen duše) mnohem dříve, než mí sportovně nadaní vrstevníci.

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
arkp moje auto se jmenuje Bertik a je to Opel Astra Bertone, ktery ma nejakych 8 let, coz je asi 64 let autich :-) Diano - na holej pupik!

Delahaye
19. 08. 2009
Dát tip
:-)) ale ten Humpolec .. ještě to zvaž .. :-))

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
Delahaye - ja si s jednou agenturou dopisuju - nabidnou mi misto praktika v Nachode, ja jim napisu, ze jsem reditel v Basileji, oni na to, ze maji jeste misto praktika v Caslavi, ja na to, ze jsem ve Svajcu, tak mi nabidnou Humpolec, ale bliz Svycarsku pry nic nemaj... Kvetoni - ja si myslel, ze to je medicimbal jako jsem ja mediciman :-) Tys mel jiste z telocviku peknou znamku a kotoul vzad s vymrstenim a dopadem do podrepu ti nedela potiz

Diana
19. 08. 2009
Dát tip
Zase přeháníš, že? :-) Vtipné, jako vždy.* (Práci jsem nikdy nesháněla, tak nevím.... )

Delahaye
19. 08. 2009
Dát tip
"Teda pane doktore, jak na to tady koukám, vy snad děláte úúúúplně všechno!" "Všechno, ne... Třeba ty... kruhy v obilí... to nedělám já!" :-)))) Ano, s agenturami tohoto typu mám podobnou zkušenost. Jedna profesionálka mi po půl roce od vzájemného kontaktu (kdy už jsem dávno samozřejmě pracoval na místě sehnaném vlastními silami) zavolala a s vítězstvím hlase mi sdělovala, že tedy mohu přijít na konkurs na programátora v C++ do nejmenované firmy. Velmi špatně pak nesla, když jem jí s důvěrou sdělil, že v tomto směru jsem se rozhodně nikdy neprofiloval a nic ani vzdáleně podobné práci programátora jsem ve svém sívíčku neuváděl. Bylo zřejmé, že s nevděčníky mého typu má už své zkušenosti .. :-))) T.

Ajajaj! Otevřený útok na tělocvikáře. Na tvém místě bych rovnou zrušil důchodové připojištění. Tělocvikáři bývají zpravidla výbušní cholerici se sklony k agresi. Už jenom použitím písmene M ve slově "medicinball" by sis to mohl u některých pěkně zavařit. Ještěže je Švýcarsko tak hornaté a tím pádem nepřehledné.

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
Sana'a - nekomu muze byt CR trochu tesna, ale trva to hodne dlouho, nez na to prijde to, ze clovek nesplni pozadavky na misto hajzlbabky v Castolovicich, jeste neznamena, ze je horsi :-), jak by si to mohl myslet.

Vaud
19. 08. 2009
Dát tip
:-)) diky diky !!

martinez
19. 08. 2009
Dát tip
:oD nemám slov

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru