Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Robotovo srdce (?)

22. 10. 2009
20
24
1938

(Aby mi to nebylo líto)... :)))

Bylo mi právě tolik, kolik stačí k tomu, aby si ženská začala namlouvat, že jí ujíždí poslední vlak. Hloupé předsudky! Zamilovaná až po samý strop jsem prožívala nejkrásnější chvíle života. Ale to už tak bývá - nejlepšího jako šafránu. Vzácná bylina. Pytlíček z bílého plátna napěchovaný okvětními lístky na roky. Sypou-li se po celých dlaních, vydrží krátce. Člověk nebrečí za tím, že vyčerpal zdroj svojí radosti, ale za nenávratností prožitých chvil, co tolik chutnaly. Jediná šance jak zastavit tu svíravost v sobě - aby se koza nasytila a vlk celý zůstal - je jasná: pořídit si hračku. Ta moje stála dvacet pět mých platů. Také stála za to. Typ přesně podle mého gusta. Aby ne, za ty prachy. Sotva jsem zavřela dveře za přepravci, nedočkavě jsem se dala do rozbalování krabice. K mojí spokojenosti velice stručný návod: VÝVOJOVÝ VZOREK NEJVYŠŠÍ KVALITY. BEZ OMEZENÍ LZE UŽÍVAT VEŠKERÉ FUNKCE JIMIŽ DISPONUJE ŽIVÁ BYTOST. Nepředstavitelné! Sotva jsem z Robiho sňala polystyrénovou výplň a hedvábné papíry, položil mi otázku: "Líbil by se ti prsten s briliantem?" Páni! Tomu říkám dobrý kup. Snila jsem roky o takové chvíli (byly toho plné filmy). "Nevím... spokojím se s tretkou, obyčejným sklíčkem, když mi ho dáš s láskou," a Bůh je mi svědkem, že jsem to myslela vážně. "Čekal jsem, že přesně tak odpovíš," zalhal mi tiše do ucha a z kapsy džín vytáhl smetanovozu krabičku: "Zavři oči!" První dny s Robim byly překrásné. Večeře v luxusních podnicích (vlastnil i portmonku, co se mi zdála dlouho bezedná), doma dobré víno před večeří, k večeři i po ní, nebylo téma, o kterém bychom spolu nemohli celé večery vést nevyčerpatelné hovory. Vášeň. Bezbřehá vášeň ve dne v noci. Něha... V duchu jsem mnohokrát olitovala minulost, kdy mi to všechno nedávali živí muži. Robi vařil, uklízel, neustále mě něčím novým překvapoval, dárky od něho mi přinášely radost, jakou jsem neznala. Chápal moje doznívající vzpomínky na minulost, spolu jsme se těšili na budoucnost, o níž jsme si povídali ve chvilkách nadechnutí. Robi zkrátka dělal co mi viděl na očích ještě dřív, než se do nich podíval. Vůbec nevím, jak se to stalo, zničehonic začal být Robi podrážděný. Odmítal plnit moje přání, úkoly ignoroval a příkazy končily hrubým odmlouváním. Vyhledala jsem návod k obsluze a poprvé dostala vztek z jeho strohosti. Nikde zmínka, jak porouchanou hračku opravit. Rozhodla jsem se pro reklamaci. Přitáhla jsem ze sklepa objemnou původní krabici a chtěla do ní Robiho zabalit. Vysmál se mi a pohrozil pěstí. Zoufalá - ne strachy z úderu, ale ztráty všeho krásného, co mezi námi bylo - jsem navštívila prodejce s očekáváním účinné pomoci. Zaplatím opravu, ať to stojí co to stojí. Zamítnuto. Došlo k maléru, který nikdo nečekal: tehdy při koupi měli zrovna beznadějně vyprodáno. Nechtěli ztratit kšeft, tak mi zabalili skladníka. Zůstal mi prsten s briliantem.

24 názorů

pěkny hračičky...


Svojím príbehom aj keď humornou formou si jednoznačne prezradila to čo Bohužiaľ poznáme všetci, že láska, sympatia a pozornosť sa nedá kúpiť a keď ju náhodu človek získa tak nemá záruku, že bude na večná...proste hovoríš o živote o jeho realite ako takej...dielo sa mi páčilo a preto TIP

Adamova Eva
23. 10. 2009
Dát tip
jé, to si tu sluneční alergii z Itálie budu šetřit, až budu mít cestu do Prahy :O) Milé, pobavilo, hned jsem si říkala, když jsem četla, kde ta potvůrka robot získal city :O)dyť to není jen tak, proto fajn rozuzlení, ty živí jsou nejlepčí ))))))))))))))))

macecha
23. 10. 2009
Dát tip
Jarmilko, to nevíš, že Šperk už dávno srdce ztratil?

a co srdce, Šperku - dáš? :)))

Šperk
22. 10. 2009
Dát tip
Žádná historka, rozdávám zlato, šperky, brilianty na potkání...a pořád NIC !

macecha
22. 10. 2009
Dát tip
dobrá historka :-)) T***

Diana
22. 10. 2009
Dát tip
To je pointa! :-)****

to abych začala šetřit na novou hračku :)))

BigBivoj
22. 10. 2009
Dát tip
tak nebo tak, zítra jdu dělat skladníka :))

je to minipovídka - v reálu to mohl být klidně inženýr a v kroužku to obyčejné sklíčko :))) - anebo je bezpočet možných kombinací....

BigBivoj
22. 10. 2009
Dát tip
kde vzal skladník prsten s briliantem ?

Bíša
22. 10. 2009
Dát tip
:o))

arkp: kožní klinika nemocnice na Bulovce

A.H. děkuji :)))

tys mi teď připomněla, Inuško, moji kamarádku Ivušku - ta, když jsem se zmínila, že mě vyšetřovat MUDr. Ali Amiri, zaúpěla a hned se sháněla po nějaké kopřivce... :)))

A.H.
22. 10. 2009
Dát tip
Bezvadný příběh s překvapivým závěrem. *t*

Bezinka
22. 10. 2009
Dát tip
no... není to špatná pohádka, pobavila jsem se... Jen mi řekni, kde se dá takhle nakoupit... Při tom, cos tím získala bych to riskla taky....:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru