Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pocity

03. 10. 2001
3
0
1200
Autor
Aaria

Tak tohle je zanr, kde jsi jsem jistejsi nez v basnickach, jen nevim jak se to tu ujme. Jsou to pocity, myslenky, hry s energiemi, minulost...

 

V té atmosféře se dalo umřít a žít zároveň. Zmítající těla na place žila energií z hudby, moje tělo umíralo v tónech melodií. Vtažena do světa hrůz a krásy zároveň, sedíc se zkříženýma nohama na opráskané sedačce, jsem se oddávala okolnímu světu s myšlenkou, že i tak musím zůstat nezraněna. Pořád si krýt záda. Kouř zahalil postavy a moje oči se pomalu zavíraly. Nepatřila jsem sem, ale tohle byla krása. Necítila jsem se jiná, odtržená, každému bylo naprosto jedno, co kdo dělal. Každý byl sám sebou v různorodých tónech.

Vnitřním zrakem jsem vnímala výjevy mé mysli a čehosi zapomenutelného zároveň. Cítíc na rozhraní smrt a život, jsem byla čím dál více v sobě. Ne schovaná, ne nahá. Jasně jsem si uvědomovala zranitelnost druhýh, ale ani na okamžik mne nenapadlo toho zneužít. Měla jsem strach jen o zranitelnost jedné bytosti, ne každý se brání využít slabého místa druhých. Nebyla jsem schopná v té mlze vidět lidem do očí a to mě znérvozňovalo. Nelibílo se mi to.

Ale O TOM TO VŠECHNO JE.

Pod zavřenýma očima mně projelo ostré světlo. Prudce jsem otevřela víčka, abych zjistila, že se nic nezměnilo. Přede mnou zmítající se těla, vedle mne sedící lidé ve svých světech a já se zkříženýma nohama na pohovce. Tóny mne zase pomalu ukolébaly. Moje světy se střídaly, moje opatrnost chvílema slábla. Oči se pomalu zavřely a já spatřila sebe, stojící v černém lese, slyšící křik. Viděla jsem sebe v dýmu kouře a bolestí celého těla, sebe se skloněnou hlavou s pláčem na očích, sebe smějící se do oblak …. Vše se střídalo přímoúměrne hudbě. Měla jsem odlišný svět než lidé okolo. Všichni jsme měli odlišné světy, které nás pohltily.

A O TOM TO VŠECHNO JE.


Reistlin
12. 03. 2002
Dát tip
zvláštní, hudbou a dýcháním? věříš ve východní filosofie a tak?

alina
06. 10. 2001
Dát tip
hodně zajímavý pocity*

des_te_meer
04. 10. 2001
Dát tip
ve svetle hudby sedela mezi tanciiciimi a vedela ze oni takee vii moc*!!!

Aaria
04. 10. 2001
Dát tip
Zoo, Xtermik : No, jenze ... ja jsem nekourila, ani nepapala houbicky, ani nebumbala alkohol .... tohle byl stav navozenej hudbou a dychanim :-))))))

wqw
03. 10. 2001
Dát tip
Nepatřila jsem si.... často si nepatříme, s odlišností žijeme.........

zoo
03. 10. 2001
Dát tip
Taky jsem se jednou tak přečudila marjánkou, že jsme po mém apelu "buďme ještě lepčejší!" prohnali komínem majitelce domu zásoby pro dvacet lidí na celou zimu. Zatímco spala. ;-)))

xtermik
03. 10. 2001
Dát tip
ale s tou trávou by jsi to fakt neměla přehánět .... takhle jsem se totiž cítil včera *.TIP ............. no a když jsem to teda cítil jako Ty, musím říct, že ........... jsi opravdu dobrá !!!!!! :-)

Krel
03. 10. 2001
Dát tip
.... Outher Limits....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru