Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odi et amo

04. 12. 2009
5
29
1912
Autor
Claire1990

Ať hloupí pozdě litují,

Je ticho po povodni…

Nenávidím i miluji

Vy toho nejste hodni.

 

Komu že patří tenhle svět?

Nám? No neblázněte!

Chci objímat i zabíjet

Do háje, milí, jděte!

 

Životem snadno proplují

Atlantis použité.

Nenávidím i miluji;

Čím si to zasloužíte?


29 názorů

katugiro
21. 12. 2009
Dát tip
tak to už jste dva :)

Claire1990
21. 12. 2009
Dát tip
vzdavam to

katugiro
21. 12. 2009
Dát tip
tím, že jsme ti už deset dní nic nenapsali?

Claire1990
21. 12. 2009
Dát tip
zacinate me trochu stvat oba dva

katugiro
10. 12. 2009
Dát tip
Tangensi, popsal jsi tu desítky řádků tím, že se vymlouváš, odbočuješ a pitvoříš, vše ve jménu chudáka autorky. Kdyby ses místo toho držel tématu, nemusel by ses jí pořád trapně omlouvat a sypat kolem smajlíky. O zprávě jsi mluvil už před půl hodinou a žádná nedošla. Srovnej si to v hlavě.

katugiro
10. 12. 2009
Dát tip
Dílo pořešené není vůbec. Dovol, abych zopakoval své otázky: Co konkrétně je blbina? To o rytmu? Které dílo, jemuž jsem dal tip a které dílo, které jsem výběroval, je horší než toto?

katugiro
10. 12. 2009
Dát tip
Claire1990: vždyť já ti to neberu, dokonce to chápu, ale kolega se tvrdošíjně odmítá o díle samotném bavit :) Tangens: možná nerozumíš tomu, co je to argument. Tohle dílo nemůžeš obhajovat způsobem: "nechci se o něm bavit, ale napiš sám deset děl". Dokonce to není relevantní ani k mým kritikám. Napsal jsem toho v životě dost, i na Písmáku, ale nebudu nikomu nic dokazovat. Úroveň mých vlastních děl nedeterminuje úroveň mých kritik nebo literárních znalostí. Stejně tak nemám potřebu tě odkazovat ke svým kritikám. Opravdu se nemusím obhajovat. Nahoře tu máme jeden text, na který máme rozdílný pohled, a jelikož ty ten svůj nedokážeš ničím podepřít, mácháš kolem sebe rukama a vykřikuješ, že dávám výběry horším dílům, že sám netvořím, že chceš číst moje díla a kritiky, že nemám úroveň... Tak, stačilo, Tangy, zkusil sis pár rozčilených výkřiků a teď zpátky k dílu, ano? Pokud máš problém s mnoha otázkami najednou, můžeme pro začátek zůstat i jen u toho rytmu.

Claire1990
10. 12. 2009
Dát tip
mne nevadi kritika, katugiro, mne vadi, ze si resite osobni konflikt pres prostrednika - moji basnicku. tot vse, povazuji za svoje pravo se k tomu vyjadrit, kdyz uz se jedna o komentare pod mym dilem

katugiro
10. 12. 2009
Dát tip
Co konkrétně je blbina, Tangáči? To o rytmu? Pořád tady plácáš něco o úrovni, ale zatím jsi v té svojí obvyklé záplavě slov nedokázal vypotit jedinou relevantní věc. Takže? Co respektuješ je mi upřímně jedno. Kritiky tu nejsou od toho, aby se do nich psalo jen to, co si autor přeje nebo poručí. Natož pak aby se do nich psalo jen to, co si poručí Tangens. Derovi nepiš, nebude za tebe řešit tvoji neschopnost. Tak, odbyli jsme si zase pár nezbytných keců, a teď zpátky k věci. Asi jsi to přehlédl, protože jsem to opakoval teprve třikrát: co konkrétně je blbina? To o rytmu? Která díla, děl, která jsem tipoval či dokonce(!) výběroval a byla horší než toto?

Claire1990
09. 12. 2009
Dát tip
ok, promin

katugiro
09. 12. 2009
Dát tip
mohli bychom se hádat jinde, dokonce i o něčem jiném, ale zvládneme to i tady, však tě neubyde :) a jen tak mimochodem tady žádné nemáš a jen tak mimochodem zaškrtávátko "vážná kritika" není vhodné používat pokaždé, když píšeme nějaký příspěvek

Claire1990
09. 12. 2009
Dát tip
a jen tak mimochodem....já tu mám nějaké fotky?

Claire1990
09. 12. 2009
Dát tip
pánové, prosím. nemohli byste se hádat někde jinde a o něčem jiném? Já neříkám, že tahle literární řekněme věc (nazývat to poezií se nechce příliš ani mně) si zasluhuje nějaký klid, ale osobně mne trochu uráží, když si svoje spory osobního rázu řešíte přes moji tvorbu...

katugiro
08. 12. 2009
Dát tip
Co konkrétně je blbina, Tangáči? To o rytmu? Psát že 90% z toho co plácám je blbina mi přijde docela urážlivé, vzhledem k tomu, že nejsi schopen jmenovat ani u tohoto díla jedinou specifickou věc. To už když já napíšu, že jsi vylízané tele, tak to má snad větší vypovídací hodnotu. Ale slovní přestřelky mám radši s jinými, zůstaňme u literatury. Až mi jmenuješ nějaké ty blbiny, co plácám, nezapomeň také uvést pár příkladů děl, která jsem tipoval či dokonce(!) výběroval a byla horší než toto. Chápu, že se svým literární rozhledem máš velmi omezené možnosti argumentace, ale alespoň to zkus. Aspoň jeden argument; když se budeš opravdu snažit, slibuju ti, že z tebe nebudu dělat úplného debila. S tím, že bych sledoval co zrovna ty kritizuješ, si raději nefandi. Když se chci pobavit, pustím si třeba Na stojáka. A ano, dílo má očividně jen tři strofy a protože nepředpokládám, že by ho autorka upravovala, je zřejmé, že jsem se zmýlil a měl na mysli strofu třetí. Báseň to bohužel nečiní v ničem lepší. Trochu mi vrtalo hlavou, proč autorce tak lezeš do zadku... ale už chápu, na fotkách jí to opravdu sluší ;-)

katugiro
07. 12. 2009
Dát tip
Co konkrétně je blbina, Tangáči? To o rytmu?

katugiro
05. 12. 2009
Dát tip
Tangens zase perlí. Čtvrtá strofa je rytmicky nejhorší a co má být "Atlantis použité" mi jaksi uniká.

Claire1990
04. 12. 2009
Dát tip
nikdy mě nepřestane udivovat, jak dobrou kritiku sklízejí naprosto obyčejné veršík psané pod vlivem na koleni ;)

Veselina
04. 12. 2009
Dát tip
hezky to plyne *

IVO
04. 12. 2009
Dát tip
I do háje zeleného! Nebo kam se ještě posílá? ****T****

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru