Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A vyjmenovaná slova po M.

22. 09. 2010
6
17
2185
Autor
Anuschka

Mý čichový buňky

se zbláznily

Vůně benzínu

je jak exploze

A jeho těžkej parfém

zdá se bejt výbornej stimulant

Předávkovaná adrenalinem

(sedativa jsou pěkný svinstvo) 

...

Víš, správná kurvička spí dvě hodiny denně a do školy se vozí autem. 


17 názorů

BigBivoj
06. 07. 2011
Dát tip
čekal jsem tu mylenku ale nebyla, škoda

sharik
14. 01. 2011
Dát tip
*

LadyLoba
16. 12. 2010
Dát tip
sebeprezentace ? ;-)

Fëanor
24. 09. 2010
Dát tip
Anuschko, víš, Fábii začali vyrábět mnohem později než Felicii? A ten adrenalin se odněkud musí brát ne? A nějak to souvisí s tím benzínem. A to jsou ty triky... ;) 1. Vidím tam asi tolik "myslit, mýlit se", jako "hmyz, myš, hlemýžď". Jsou to leda kryptovyjmenovaná slova po M. Ale spíš bych řekl, že co do obsahu je ta báseň (což není nijak špatně!) mnohem víc o "my zrovna nemyslit, my mít emoce". :) (Což, prosím, nevztahuj na sebe. Popsala jsi realitu takových situací a vcelku roztomile. Je v tom kus velké pravdy.) 2. Zadrhlo se něco jiného. "Bejt" je tady určitě lepší, než "být", ale nejlépe, aby tam nebylo to pochybování. Třeba "fakt výbornej stimulant". Mimochodem, podívej se mu na složení... ;) 3. Pak ale ten kontrast nevyzněl. Chce to jinak.

Anuschka
24. 09. 2010
Dát tip
Ten mladý muž si mě získal (paradoxně k tomu, co tvrdíš) právě tím, že ty laciný triky nepoužíval. Vytuněná felicie je ve skutečnosti obyčejná rodinná fabie a náš vztah je přesným opakem poslední věty. Taky tak trochu proto tam je. (Tvrdit, že tuhle ne úplně příjemnou zkušenost nemám by byla lež, ale o tom dotyčném jsem nikdy neměla potřebu psát. On si to nezasloužil :)) 1.My, myslet (odtud i smysly), mýlit se. Takový asi nejzásadnější pojmy týkající se toho všeho tam napsanýho. 2.Původně tam bylo bez rozmyslu napsáno "Zdá se být" ... jenže to spisovný slovo do toho prostě nezapadá :( 3.Tělo na podání sedativ reaguje úplně obráceně, než na zvýšení hladiny adrenalinu. :)

Fëanor
24. 09. 2010
Dát tip
Anuschko, já Ti ten poslední komentář nevěřím! Tedy, vlastně Ti věřím, že nejsi kurvička, i to, že on je třeba i normální mladý muž, Tobě docela přiměřený (i když výběr parfému napovídá určitou prohnanost). Ale i tak jsi nám prozradila -- a nemůžeš se z toho už nijak vykroutit --, že jsi nalétla na nejsnazší trik na světě. A věřím, že tou vytuněnou Felicií jste do té školy aspoň jednou i jeli, ať už se před tím dělo cokoliv. Jó, holt adrenalin je návykové svinstvo. ;) Ale proto tu nejsme, že? Takže překvapivě se mi tato citová momentka docela líbí. Jde to přímo z Tebe, neshledávám na tom zátěž balastu, prostě jsi otevřela pusu a ono to vypadlo a bylo to upřímné. (A to Ti věřím!) Jen mne tam dráždí tyhle 3 věci, takže pouvažuj ještě: 1. Vazba mezi názvem a dílem nějak absentuje. Možná chceš, abychom přemýšleli, zda třeba jeho jméno... Ale to je podle mne málo. Chtělo by to ještě ťuknout. 2. "zdá se bejt" -- tady se to zadrhlo. Ten přirozený výlev niterných emocí najednou zaskřípal nejistou snahou ho natlačit do formy. 3. Nepochopil jsem nějak závorku. Možná mám lokální zatmění, ale jak souvisí sedativa s adrenalinem?

My, myslit - je vyjmenováno dostatečně. Díky. Piš dál nenechej se odradit.

Anuschka
23. 09. 2010
Dát tip
Zkušenosti vedoucí k napsání tohodle jsou paradoxně úplně jiný a pro slečnu mýho věku asi i obvyklejší. Poslední věta to celý posouvá do roviny, která s realitou nemá vůbec nic společnýho. |Bohudík. (Ano, já vím, mohla jsem nechat čtenáře, ať si o tom myslí co chce. Ale přišlo by mi to nefér, už vůči tomu, kdo se pro tuhle věc stal podnětem.)

Petrusha
23. 09. 2010
Dát tip
je smutné mať v 17ti tieto skúsenosti,a le i tak si myslím, že ich človek dokáže vyzrkadliť až tak nejako neskôr, možno i s absenciou toho afektovaného jazyka

Anuschka
23. 09. 2010
Dát tip
Na adolescentní manifesty si ve svym věku vyhrazuju právo. Nicméně díky všm :)

Prosecký
23. 09. 2010
Dát tip
Nakonec je název v dobrém kontrastu s obsahem.

PecKer
23. 09. 2010
Dát tip
Ta závorka je tam nějak navíc, ale Típnu si, protože zbytek mi sedí.

Honzyk
23. 09. 2010
Dát tip
...adolescentní ´manifest´ vyřezanej do lavice, v lepším případě načmáranej tužkou na holčičím WC ve škole...

altervečeer na písmáku? :-) jen to předávkování adrenalinem a sedativa...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru