Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chci tě...

01. 10. 2010
1
11
929
Autor
Last Dragon

Až přijme nás země chladná jednou do své náruče,
nezbyde nám trocha času na oči rudé od pláče.
Stejně jako víme oba, že skončíme  v  témže hrobě,
je jasné, že jednou budem spolu. Ty ve mně a já v tobě.

Teď však žijem, krev nám tělem proudí,
tak proč meškat a čekat, až se země zhroutí?
I když stále nejsme sami na tom širém světě,
ptám se, čemu nerozumíš na té holé větě.


11 názorů

Last Dragon
03. 10. 2010
Dát tip
Tak třeba právě ve čtení jsem to naprosto odboural. Čtu jednu knihu za druhou, podle času 5-10 týdně. Mne skoro ani jinak než s knížkou, popřípadě lepou děvou po boku nenajdeš :D za chvůze, ve škole, během jízdy na kole, vlakem. Jedině když sedím u PC nebo spím tak nečtu. (I u jídla). Vlastně ještě při práci v kovárně nečtu abych neponičil knihu :)

Fëanor
03. 10. 2010
Dát tip
Chápu. V tom případě to máš těžké a nezáviděníhodné. Tak se pokus aspoň něco provést s tou stylistikou a volbou témat. Konec konců i nejlepší gypsy jazz-man, co ho svět zná, Django Reinhardt, měl úraz, který způsobil, že mohl hrát na levé ruce jen dvěma prsty (na kytaru!), a ještě to prý bylo dost bolestivé. Ale vymyslel úplně novou techniku hry a stal se legendou. ;) Já Ti trošku rozumím, jako malý jsem měl podobný problém, ale zůstalo mi z něj akorát to, že se nemůžu soustředit na čtení, když na mne přitom někdo mluví. Což je jen maličkost.

Last Dragon
02. 10. 2010
Dát tip
Brachu, jazyk je základ. Ano, vím to, jenomže existují určité věci, které bohužel neovliním. Kamarády mojími už od dětství jsou těžká dislexie a disgrafie se kterými se sice v lásce nemá, ale bohužel se s nimi musím potýkat neustále. Kdyby jsi viděl, jakým stylem, tedy úpravou píšu například psacím písmem... Asi by se ti zježily vlasy na hlavě :) Proto ačkoliv dělám co mohu vždy upozorňuju na svou hroznou gramatiku, byť se chyby snad minimalizovaly na drobnosti. Bohužel čárky mezi větami mi jsou stále záhadou... Proto se předem omlouvám ale proti větru se vskutku pluje s velkými obtížemi :)

Fëanor
02. 10. 2010
Dát tip
Poslyš, už jsem se nadechoval, ale zachránil Tě jedině Tvůj "vztah k literatuře". A že jsi ochotně a aktivně apolupracoval na odstranění pravopisných chyb. ;) Pro inspiraci: Každému to občas ujede. Nejsme dokonalí. Ale chceš-li psát, pak je jazyk Tvým pracovním nástrojem. A jak by asi vypadal obraz od malíře, který neumí držet v ruce štetec?! Zvládnout jazyk je základ. A gramatika je první. Pak přijde na řadu stylistika. A pak výběr témat. Zkus co nejdřív překonat témata, jako je toto. Každý přece ví, že existuje nepřímá úměra: "chceš/potřebuješ = nedostaneš..." Ostatním: Ad Neruda: To je ale škody, co napáchal fenomén "povinná četba", co? ;)

...to nechceme, díky! Funkce nemáme rádi. Zbynďa, Jára, Vašek, Jirka a Franta.

pasuju tě na korektora roku

...no, my jen že Jana Nerudu zrovna bereme a že jsi nám ho připomněl, jinak taky čteme o moc radši jiný autory. Neruda psal asi dobře, to neposoudíme, ale ve škole ho nám i ostatním povinnou četbou dost zprotivili, chápej.

Last Dragon
01. 10. 2010
Dát tip
Tak opraveno, alespoň částečně. Jiank co se Nerudy týče. Netuším, spíš jsem se do pisací nálady dostal díky Verlainovi. Nerudu mám sice moc rád ale spíš bych hledal inspiraci jinde...

Zbora
01. 10. 2010
Dát tip
S tím Nerudou bych souhlasil s klukama.

Last Dragon
01. 10. 2010
Dát tip
áá gramatika :D moje slabá velmi slabá stránka :) kdyžtak mi prosím napiš šeptem, tedy dopisem abych to opravil :)

....to je jak ozvěna ze Hřbitovního kvítí od Nerudy ( vyšlo 1858 - právě bereme ve škole)...ale víc morbidní, jak by řekla naše češtinářka... taky je v týhle básni spousta gramatických chyb. Ta by tě hnala!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru