Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč píšeme na Písmák a co z toho máme? ČÍSLO 9899

21. 02. 2011
22
171
5822
Autor
brackenridge


Dnes jsem přemýšlela o tom, proč sem vytrvale rvu svoje díla. Co z toho jako mám? Peníze za to nejsou (a naopak vstávám o hodinu dřív, abych mohla závisle brouzdat stránky internetu a teprve potom následuje osm hodin placené práce, která mě živí), blbě se u toho hrbím a bolí mě záda, mám normálně rodinu a domácí práce (na které seru), tak PROČ TO KURVA VLASTNĚ DĚLÁM?

 

Tady jsou dva z důvodů, které mě na literárních serverech udržují:

 

Cvik

Podle mého názoru je psaní řemeslo jako každé jiné. Chce to prostě cvik. Tak například poezie a krátké prózy jsou výborným literárním cvičením. Ovšem to by se dalo dělat i bez serverů. Jenže na Písmáku a dalších serverech autor dílo vloží a voilà! nasbírá různé komentáře, poznámky a tipy. Po čase se i naučí je rozlišovat: Povšimne si, které z nich mu pomáhají k autorskému růstu, které jsou zbytečné, které jsou na nic, ale potěší, se kterými si může vytřít prdel a tak podobně. Pokud má autor dostatek sebekritičnosti, posléze si také uvědomí, že ne každé dílo, které vyprodukuje je tak perfektní, jak si původně myslel. A tím se dostávám k dalšímu přínosu publikování na Písmáku

 

Negativní kritika

Autor, který chce eventuálně vyjít se svou kůži na veřejný trh (a přestat se skrývat v anonymitě internetu), si MUSÍ zvyknout na negativní kritiky. To znamená, že dle lidové pravdy není na světě člověk ten, co by se zavděčil lidem všem, se najdou čtenáři, kterým autorova literární díla nesednou nebo je prostě autor bude čímsi srát. Dokonce i připíšou autorovi k dílu, že to je píčovina anebo pod zástěrkou cizích slov poskytnou jakoby fundovanou literární kritiku. Na veřejných literárních serverech nepracují OPRAVDOVÍ literární kritici (na tento obor se musí studovat několik let na vysoké škole a poté tito kritici pracují ZA PENÍZE). V tomto případě lze ke kritice přihlédnout a zamyslet se nad její validitou. Ovšem její skutečná cena spočívá v tom, že si autor zvykne na odmítavý postoj, se kterým se pak v praxi často setká ze stran nakladatelství apod. Pokud ale bude svému dílu opravdu věřit, nenechá se odradit. Autor si musí vypěstovat hroší kůži, nadšení pro psaní a vytrvalost jezevce (teď se mi nevybavuje žádné vytrvalé zvířátko, tak se omlouvám).

 

 

A ještě pár poznámek pod čarou:

 

Literární servery v žádném případě nenahrazují literární znalosti a studium.

Neberte sebe ani ostatní příliš vážně.

Všichni, kteří píší na literární servery jsou v podstatě blázni (včetně mě, samozřejmě).

A na závěr:

Shit happens.

 

Byla bych moc vděčná za Vaše komentáře a odpovědi na otázku:
PROČ PÍŠETE NA AMATÉRSKÝ LITERÁRNÍ SERVER?

Děkuji!


171 názorů

jooo? no já zase občas smažím na octu...... :D

ok: prostě VÍC NEŽ zkombinovaná: dvě nebo více věcí pokud možno nesourodých dáti dohromady= zkpombinézovat

promiň, jsem praštěná......

co to je han...to bych ještě věděla ale ten tec... no já vím, jen když to pokračuje ka han-ka ............................

no, jako že jsem zkombinézovaná...já sakra netuším, co to je.....

tak promiň vtipná nejsem a vůbec nebuď smutná...

..nezlob se..dnes mi prostě není do srandy.. ..bylas vtipná..)

o to byl pouze výtvor mého chorobného mozku....

..tak jak to píšu..Iv..

: šepot: jak to myslíš?.....:) morg. : nojo.....tvrdí že husa ale myjí stejně poznáme :) Tangens: mě to nevadí, jsem taky nějak zkombinézovaná.....

..spíš husa..sem..to je přesnější termín..moorgu..))

moorgaan
11. 03. 2011
Dát tip
nevim neznam.. kdyz ona je prave labuť.-))..bud jak bud.-))

..ježišku..Iv.. ..seš moc vědecká..)

šepotko: tak vidíš........tak nebuť labuď.... ...teda, jestli to správně chápu: kdyžtak ať mě Skvrna případně opraví, tak to Ne byla jasná odpověď která v kontextu s celým textem neměla být odpovědí na žádnou konkrétní otázku................

..ale co ne? ..jakože z toho nic nemáš? ..já mám..zrovna teď depku..

Najprv som nechcel vôbec nikde publikovať.... ale zároveň ma zaujímala spätná väzba... no a s kožou na trh sa mi ísť nechcelo. Písmák som našiel celkom náhodou. Myslel si, že len vložím dielo, niečo si prečítam a okomentujem a bude... AVŠAK DNES, aby som ti odpovedal po pravde na tvoju otázku, SEM IDEM ČASTEJŠIE SI POKECAŤ NA CHAT (dúfajúc, že tam nájdem viac ako troch ľudí - pozdravujem Pomerančovú, papoucha a Syda :-) ), ALEBO ČOSI PREČÍTAŤ NEŽ NIEČO PUBLIKOVAŤ. Pri každom načítaní stránku s napätím čakám na žltý nápis pod odhlásením oznamujúci mi správu od priateľa.

Norsko 1
04. 03. 2011
Dát tip
v praxi se ovšem nevyužívá

moorgaan
04. 03. 2011
Dát tip
..fuj!.. az mne z toho naskakuje husi kuze!

moorgaan
04. 03. 2011
Dát tip
ted to je v poradku !..ja mel tu Derovu konstantu v jinych limitach.-)..proto mne to porad slo jinak..diky!

moorgaan
03. 03. 2011
Dát tip
..BG-jo to se mne obcas stane, ze neco zaspim-sakra,ale to cislovani by melo mit system...

Elyon
02. 03. 2011
Dát tip
píšem tu lebo som exhibicionista a voyer zároveň...

moorgaan
01. 03. 2011
Dát tip
proč píšeme na amatérský literární server? ...protože profesionálni literární server není ! - kdyby byl, tak všichi samozřekmně píší tam - nééé? - to dá KURVA rozum ! p.s. - začína tady být bordel s těmi čísly!-dokud to měl tka nějak v rukách Papouch, tka bylo jasno, ted tu litaji cisla sem a tam a nikdo vlastne nevi , ktere je to spravne! ...je treba v tom udelat poradek - siselna rada musi byt v principu jasna, puntickarsky dodrzovana, na sebe navazujici a vlastne vsevypovidajici !

Po krátké poradě vedení jsme se rozhodli tzv. Papouchovo číslo (6969) prohlásit za desetinné. A to navždy, nebo alespoň do úterka. Tak.

Garth
25. 02. 2011
Dát tip
pozdrav Lydii :-)

super odpoved

Po shlédnutí Víkendu na Nově jsem sem nakoukl a zaregisroval se. Totéž jsem doporučil pár známým, kterým se plnil šuplík. Scházíme se tu a ukazujeme si co se nám "povedlo".Dokud jsme byli pod jednou střechou, četli jsme si to....cesty se rozešly.Je to komunikační prostor (i s nově zde potkanými Písmáky).Kritiky ke svým věcem beru s rezervou.Mnohem zajímavější je pro mě vyladit si publikum a užít si to prednášení (či zpívání)naživo. Proč tu jsem, proč to tu umisťuji?Hledal jsem otázku proč to dělám (plním šuplík básničkami a písničkami), jsem vadnej? Asi ano, jsem pako....ale je nás docela dost.Indicie z odpovědí mě uspokojily. Momentálně nemám autorské puzení. Je mi fajn. J.

Metta
24. 02. 2011
Dát tip
Juno: možeš mi taky ten návod na běhací text sím ? díkec

Lakrov
24. 02. 2011
Dát tip
Pro VT Marvin: > ...spousta lidí píše básně, protože nedá dohromady kloudnou větu... Ano, tuto možnost nelze vyloučit, ale v tak početné přesile tu tehle názor nejpíš neobstojí :-)

Rajmund
24. 02. 2011
Dát tip
..protože psaním poezie konám literární cvičení. Nevím, jak dlouho to bude trvat.

Fouckault
24. 02. 2011
Dát tip
není to tak, že ze psaní na Písmáku nic není - já osobně jsem za tu dobu získal několik skvělých přátel a spoustu zajímavé tvůrčí inspirace, celkově i kvalitativní posun v mém vlastním psaní. že je za to třeba zaplatit časem, který mohl být využit jinak je jasné, otázka je, jak by byl využit jinak, ale to už se nikdy nedovím :-)

dik ;-)

ty PISMENKA!!!! ;-DDDDDD

jak to delas, juno?

ů=DDDD to je fakt

Dave Lister
23. 02. 2011
Dát tip
Nee, proč?:)))to jsme všichni jinak bychom sem nelezli.

taky jsem grafoman. ;-D je na tom neco spatneho?

Dave Lister
23. 02. 2011
Dát tip
Píšu proto,že se mi chce.Chodím se sem odreagovat, někdy pokecám, někdy se řežu..někdy je největší prča pod díly.Zdá se, že jsem lehký grafoman.Myslím jsme v celkem dobré společnosti :)) A ano, shit happens, to každopádně! Tož tak.

rockstar
23. 02. 2011
Dát tip
Já píšu hlavně o svojí matce. Deprimuje mě. A když o ní píšu, tak se aspoň dokážu na ten svůj prachbídnej život podívat z jiný perspektivy.

tak to ale ma asi bejt, ne? jinak by se daly basne tvorit pres kopirak za pouziti jakehosi otrockeho navodu kritiku

to je zajimavy. ja to citim naopak... a poezii nerozumim, akorat vim, co se mi libi a proc.

basne jsou jednodussi a zaberou mene casu. take lepsi zapadaji do formatu internetoveho serveru, pro ctenare je mene casove narocne si precist basen nez povidku. bylo by zajimave si precist prozu od basnika, pak by bylo mozne urcit, zda opravdu pise basne, protoze prozu proste neumi. ja si myslim, ze kazdy autor by mel zkusit sirsi spektrum literarnich utvaru... jinak ustrne.

no jo, vsak jsem nekde cetla, jak se bude jazyk vyvijet v budocnosti, do zhustena, novotvary, hovorove vyrazy akceptovatelne atd... za par set let budou vsihni lidi stejne barvy, takovi jako opaleni...

Lakrov
23. 02. 2011
Dát tip
Pro Radek Dyma: > ... ani sebedokonalejší ovládání mateřštiny nikoho nenaučí psát poezii... Ovládání mateřštiny je nutnou podmínkou k tomu, aby se do psaní (čehokoli) mohl člověk vůbec pustit bez obav, že bude ostře (a právem) kritizován. Připouštím, že názor moderních umělců se může od mého názoru diametrálně lišit; "internet" je prostředí, tolerující i méně dokonalé ovládání jazyka. Děkuji za avízo.

Radku, skutečně je nutné, abych byl informován o tvých duševních pochodech?

Vaud
23. 02. 2011
Dát tip
pis barde, pis a nehaz flintu do shita!

pokud jde o aviza, asi to bylo mířeno na tebe, Radku...dá se i vybírat, abys neposílal všechno všem. Nebo se dá psát i bez aviz, však kdo chce, si to najde :o)

StvN
23. 02. 2011
Dát tip
Radku, přijde ti jednoduché zvládnout řemeslo?

baronka
23. 02. 2011
Dát tip
Psát na Písmák je živější než vydat knihu to pro kontakt a každý si odnáší pár Slov a pomalu se učí Je to fajné

Metta
23. 02. 2011
Dát tip
vaud: a jak to pak dostaneš napíčmáka ? Obávám se, že to někdo slízne

Vaud
23. 02. 2011
Dát tip
Metta - pérem :-)))

a tedkonc, kdyz mam cislo, tak mi bude na pismaku zvysen plat teda?

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
vaud: čím píšeš na čí píšu ?

Vaud
22. 02. 2011
Dát tip
jak jsem psal již kolegovi na Písmáka píšu, protože píšu na píšu :-)

papouch
22. 02. 2011
Dát tip
Od nynějška jsi povinna ve všech úředních i neúředních listinách uvádět k podpisu mezi dosaženými tituly a hodnostmi i formuli "Nositel čísla za diskusi na hlavní straně Písmáka". Chci jen upozornit, že číslo je uděleno doživotně, je neodebratelné a jeho nositel je bezpodmínečně povinen vykonávat všechny úkony a činnosti z této skutečnosti vyplývající. Porušení předpisů spojených s nositelstvím čísla je trestáno velmi přísně. Hrubé porušení je trestáno exemplárně a krutě a ve výjimečných případech může být udělen i trest nejvyšší - přidělení dalšího čísla.

to samé co s poznámkama pod čárkou

zis dekuju, to sem zrovna chtela a co s tim mam delat?

papouch
22. 02. 2011
Dát tip
V tom případě ho dostaneš přiděleno násilím, ve zkráceném procesním řízení: 9899

ja to cislo nechci!!!! ;-DDDDDD

nehledě na to že číslo musí být přísně renesanční!

papouch
22. 02. 2011
Dát tip
Získat číslo je poměrně složitá administrativní záležitost. Nejdříve musíš požádat o výši čísla Nejvyššího administrátora Pořadníku čísel, kterým je Pišta_Hufnágl. S tímto návrhem na výši čísla půjdeš za Big_Georgem, který ho musí odsouhlasit, neb on jest Vrchní dozorčí rada Číselné řady. Pak teprve půjdeš za mnou, já od Tebe přeberu všechny podklady a materiály o návrhu udělení čísla, prostuduji je a svolám Velkou Radu pro udělování čísel. Půjde-li vše bez zádrhelů a dotyčná akta projdou schvalovacím řízením, může Ti být číslo uděleno. Zdůrazňuji může>. Ze zákona o udělování čísel &12, odst.7/XIVc je totiž zřejmé, že nárok na číslo, i po naplnění všech administrativních kroků, nevzniká, ba naopak, číslo může být neuděleno, a to bez udání důvodu. Ale že jsi to Ty, tak dám k dobru jednu radu: Z prováděcích předpisů "Procesní postup pro udělení, či neudělení čísla" vyplývá, že jsou-li žádosti opatřeny patřičným typem kolku (dle chuti patřičného úředníka), lze se ukájet nadějí, že žádost bude vyřízena přednostně (čím více % má kolek, tím přednostněji), s kladným doporučením ke schválení.

Již mám jasno, líbítipovač Marvin se svou armádou alternicků.

Papouchu jak si prosim zaslouZim cislo?

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
číslo si musíš zasloužit papouchu, řekni jak

Papuchu das mi prosimians cislo

Pam!PUCH!
22. 02. 2011
Dát tip
Já to dělám asi kvuli lidem kterým se to líbí, divím se že takový jako sou.... a další co mě na tom bere je to, že každej tu mojí básničku nebo cokoli sem uprdnu, pochopí nějak po svym, ne to co jsem tím chtěla říc nebo s čim sem to psala ale po svym, to se mi na tom líbí. Samozřejmě většina je znechucená a nelíbí se jim to, ale na ty já (slovo seru sem napsala nejvícekrát v životě právě na písmáku) Jinak, pěkná diskuse ty fekálníku .) Jezevec xD

papouch
22. 02. 2011
Dát tip
...ňáký to - číslo - .. (povinnost je povinost, no .-)

13 tipů za tak prtní diskusi? Šokující!

klíště...jako to vytrvalé zvířátko Píšu sem, neboť za každý uveřejněný dílo, dostanu od mámy deset kaček. Už mám pomalu na cíga. To je zároveň odpověď na to co z toho mám. A s těma poznámkama, víš co si můžeš...

Brack, vážně jsi to napsala ty? Zrovna sebekritičnost bych chtěl u tebe docela vidět... No, u mě pravý důvod je ten, že je to velmi bezpečné úložiště pro mé bolestně zamilované texty, takže když rychle nějaký potřebuju, tak mi to zabere sotva minutu i přes mobilní internet.;-) A intelektuálně laděným pohledným studentkám (ano, jsou, ale je jich málo) tak snadněji vysvětlím, že jsem romantik a ne sukničkář...

"Ale Aleši, chceš mi říct, že s novou firmou na trhu máš stenou šanci na získání zakázky?" omlouvám se, že jsem si myslel, že tahle otázka je mířena na mě... bez avi :o)

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
a-n: je tu dost výrazných, nepřehlédnutelných písmáků, kteří publikují velmi málo .-)

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
VTM: jak kdy...někdy takto chci dát najevo (novému) autorovi, že mu chci pomoct a ne exhibovat před ostatními veřejné diskuse jsou samozřejmě zajímavější, ale zprávami se (bohužel) většinou s kontroverzním autorem lépe a smysluplněji domluvím

Marvine, tady někdo shání zakázky? Prostě sem dáváme své opusy, někdo denně, někdo jednou za rok. Ale prostor k růstu mají všichni srovnatelný. Že má brackenridge osobitý a průrazný styl? To ale není způsobeno tím, že sem vrhá svá díla skoro denně. Takovou frekvenci tu má víc autorů, přitom o některých skoro nevíme že tu jsou, jak jsou nenápadní.

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
VTM: někteří píšou obsáhlejší negativní kritiky spíše do zpráv...

Metta: ts ts ts...:o)

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
a-n: pro negativní kritiku musíš na dsfo :P

Octopus: nevím, jak jsem schopen přijmout negativní kritiku, ještě jsem žádnou nedostal :o) Marvin: "...dávat sem dílo každý den? Nemohl by dostat šanci na růst také někdo jiný?..." jak ubírám šanci jiným, když publikuji každý den? Tu šanci mají přeci všichni stejnou...

lenkak
22. 02. 2011
Dát tip
Já jsem si přišla pro konstruktivní kritiku a názory na ty moje výplody. Když je pochvala, dělá mi moooc dobře, kritika mě sune dál (fakt). Baví mě psát a co s tím dělat jinýho, než to dát sem :-)

ano, nejlepší ze všeho.:DD

psychodebaty a hemzy jsou super!!! ;-DDDD

já tu chodím hlavně proto, že mě nesnmírně rozveseluje číst zdejší hemzy:DDDD

vsechny odpovedi jsem cetla s velkym zaujetim... diky vsem autorum, za komentar... myslim si, ze takhle vznika komunita, a to nejsem zadnej socialista. statisticky, publikovani na pismak lide vnimaji vice pozitivne nez negativne. ja taky.

Háber
22. 02. 2011
Dát tip
bez písania si neviem predstaviť život a píšem vlastne všade, kde sa dá a kde stíham :) * na pismak píšem celkom rád a rád si tu niečo prečítam, lebo tu nachádzam rovnako postihnutých a nemusím za týmto zážitkom stretnutia cestovať do centra mesta a tu v miestnom klube spisovateľov sa opíjaťdo večera - mám to v skrátke v instantnej podobe a kedykoľvek, tak preto * * čo ma však serie * je fakt * že kým si to tu prečítam a napíšem odpoveď * tak ma písmak zruší a musím sa znova prihlásiť * ale to je drobnosť...*

Metta
22. 02. 2011
Dát tip
závislost na žlutých řádcích kdyby byly modré, nevím, nevím

Alegna
22. 02. 2011
Dát tip
dobrá otázka, souhlasím téměř ze vším cos napsala i s tím co napsali jiní a hlavně: - protože mě to baví, došlo to až k závislosti - protože jsou tu lidé, kteří jsou stejně postižený - protože mohu s nimi komunikovat, někteří mi přirostli k srdci - protože mám radost, když někdo dělá pokroky - protože se tu najdou skvosty a taky opaky a ještě mnoho dalšího

proč? ze srandy mám z toho? hádej co ! krm srny

dadadik
22. 02. 2011
Dát tip
zábavné - někdy pohodlné - vždycky :)

sveřep
22. 02. 2011
Dát tip
začala jsem ze zvědavosti - CO TOHLE JE, SNAD TO ANI NENÍ MOŽNÝ? pokračovala, protože můj koniček, poezie, je v tomto prostoru MÁLO DIVNEJ. a to mi připadá úlevný. trvale. takže vlastně KVŮLI LIDEM. potom jsem měla období TIPŮ. udělám TŘICÍTKOVOU SÉRII, nebo jsem BLBÁ. udělala a přešlo to :D postupně, kvůli počtení, BONBÓNY si tu hledám. třeba dneska ráno už mám dva, text rockstar / ...céru co doma žere v pyžamokalhotech baklažány/, nebo lyryk /...štkála / A kvůli zpětné vazbě. JISTĚ. Jenže ta je UBOHÁ. JO, chci kritiku. ale mám houbeles. nerada se s tím smiřuji. a občas nějakou napíšu, načež mi někdo vynadá /naposledy nes /. tak nevim. a samozřejmě chci tu kritiku, které se tu říká AMATÉRSKÁ. TEDY OD LIDÍ, CO PÍŠOU. moje mimopísmácká, zkušenost jest, že taková zpětná vazba je nejlepší. srozumitelná, živá, nepovýšená... nejde mi o to, aby kritik předvedl, jakej je ON in frajer. A KOMU BY TAKY O TO ŠLO, NE? to nepomáhá... a na závěr dodávám - kvůli lenosti. motám se tu, protože písmák mi troch pomáhá překonávat lenost, ve čtení i ve psaní - konkrétně v dokončování dílek. /fuj to je dlouhý/

Lakrov
22. 02. 2011
Dát tip
> ... PROČ PÍŠETE NA AMATÉRSKÝ LITERÁRNÍ SERVER? Protože se zde často dočkám reakce, odezvy od čtenářů a protože mi tato forma uveřejňování napsaného dovoluje zůstat ještě chvíli v nevinné a nezávazné anonymitě (nebo si zde i později tu a tam něco vyzkoušet). S mnoha slovy (krom zde nepotřebných vulgarit) tohoto námětu k diskusi souhlasím, a tak je (přes zmíněné výhrady) oceňuji tipem.

MKbaby
22. 02. 2011
Dát tip
Proč jenom píšu na Písmák? Tu myšlenku rád bych lapil... Nejsem sám, je nás tu mnohem víc, co prostě nám došel papír :)

Garth
22. 02. 2011
Dát tip
snadno dostupní čtenáři pro mé skvosty, socializace, nuda, psychodebaty, přesvědčování se o své úžasnosti (sebral jsem ji Lukovi :D)

Prosecký
22. 02. 2011
Dát tip
Na Písmáku můžu rychle vyselektovat "blbé nápady".

Prosecký
22. 02. 2011
Dát tip
1) Na Písmáku se dostanu jednodušeji ke čtenáři. V praxi bych musel dílo vydat a čtenáře hledat. Samozřejmě jsem si to vyzkoušel. V mase lidí se zajímá o literaturu asi 10% všech a z nich si text reálně přečte asi 10%, tedy z celku 1%. Na Písmáku jsou tyto podíly vyšší. 2) Na Písmáku píšu anonymně, můžu zveřejnit sebeosobnější texty i texty, které by mi nikdo nevydal. 3)Na Písmáku se dočkám otevřené a rychlé kritiky a můžu levně chyby napravit. 4) Na Písmáku se dá užít i legrace.

Otázka spíš zní, proč máš potřebu obhajovat se sama před sebou... Číslo si vyzvedni u papoucha.

já sem chodil deset let úplně zbytečně. teprv minulý týden mě Zbora pozval s divadlem do Malostranské besedy. Už vím jaké je být slavný.

Proč já? Z naprosto stejných důvodů!!! :))) - podepisuji každé slovo, brack. A navíc pro pár velmi dobrých přátelství, která se zde časem vytvořila.

Na literárním serveru Písmák publikuji z toho důvodu, že je to dle mého názoru nejlepší literární server v Čechách. Názory ostatních respektuji, ale stejně si píšu po svém. Oficiální kritici mi nevadí, plní zde především funkci Viktora čističe, což je taky prospěšné. A pod svá díla si zásadně nedávám možnost: Autor stojí o hlubší kritiku. To činí život v téhle komunitě o něco snesitelnější:)))

StvN
22. 02. 2011
Dát tip
Myslím, že ty zrovna dvakrát sebekritická nejsi. Za prvé si nejsi schopná přiznat, že sem nerveš díla kuli tomu, aby ses něco naučila, ale kuli kontaktu s lidmi. Těší tě, když vidíš ty žluté nápisy vlevo nahoře. Dělá to tak většina lidí. Já jsem to taky tak dělal. Každý má tohle období. Ale nelži si, že tím něco cvičíš. Za druhé na to, aby měl člověk cit pro jazyk a uměl se vyjadřovat, nemusí nijak zvlášť studovat. Každopádně je fajn vidět, že tu je další geinální spisovatel, který má ve všem pravdu a umí poznat dobrého kritika podle toho, že to studoval a dělá to za peníze.

co to je kockolit?

baaba
22. 02. 2011
Dát tip
...i to je možné :DDD

Miroslawek
22. 02. 2011
Dát tip
baaba: myslíš jako třeba čurat na kočkolit?

baaba
22. 02. 2011
Dát tip
V poslední době mnohem víc čtu než vkládám. Když ale píšu (vkládám) na Písmoně, tak si spíš zkouším věci, které obvykle nedělám.

pěkně jsi to napsala, zkusím taky něco zpodit*

sveřep
22. 02. 2011
Dát tip
se vrátím, až se mi probudí ty ... malý..šedý...tydlety ...jak řikalten...s knírem. ten Belgičan. brou

;-DDD brou

sveřep
22. 02. 2011
Dát tip
hle, chce se ode mne myšlení. PRCHÁM. /je půl jedné... :D/

jejdavilda: jo, ale pst! nechtela jsem tady kdekoho nasrat...

jejdavilda
22. 02. 2011
Dát tip
Jak to myslíš, že za to nejsou peníze? S Tebou provozovatel neuzavřel smlouvu?

hezky receno.

Marcela.K.
21. 02. 2011
Dát tip
Jo, to je docela dobrý přirovnání...ale dobrej butik, poctivej. Kde se šije z kvalitní látky podle osvědčených střihů, kde najdeš také ručně upletenou šálu, nebo navlečené korálky pro radost, halenku na procházku s kočárkem i večerní plesové šaty, nebo kostým na promoci...

jako butik oproti nakupnimu stredisku. dekuji. tak papouchu dej mo nejake stastne

Marcela.K.
21. 02. 2011
Dát tip
Býval "menší", ale bylo tu toho víc ke čtení. ...číslo ti dá papouch :-)

jaky byval, mylenko? dekuji za odpoved. aaaaa cislo... to zni dobre

zpetna vazba. dik, sep, dik moc za prispevek.

Marcela.K.
21. 02. 2011
Dát tip
Asi dostaneš číslo :-) vysoký, nějaký. Dík za otázku. Abych odpověděla podle pravdy - vlastně už ani nevím. Kdysi jsem do vzpomínek, vymyšlených příběhů a virtuálního světa začala utíkat před světem reálným. Teď se to začalo nějak obracet a radši odtud utíkám mezi opravdové lidi. On také Písmák už dávno není co býval...

Proč já? ..před tím jsem napsala sem tam něco do šuplíku a vždycky mě štvalo..že jsem se na psaní vlastně vykašlala..až jsem narazila na literární servery a potkala tu stejně postižené.. ..jsem sice závislá..to se prý ovšem poddá.. ..no.. jednak je todle prostředí inspirativní a pak..mám pocit..že mě posouvá dál..právě díky kritikám..hlavně negativním..ač jsem z nich často tříbarevná..ovšem hlavně díky dobrým radám.. ..se mi tu líbí ..no..)))

to ja taky, to je fakt. dik, metto.

Metta
21. 02. 2011
Dát tip
já hlavně kvůli češtině jinde si ji neužiju .(

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru