Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Špinavá noc

26. 04. 2011
2
6
432

Když to půjde prosil bych aspoň nějakou kritiku, co se líbilo nelíbilo atd.

Proč popelem urny dusí nebe?
Zalapá po dechu.
Svíjení v horečce, tělo jej zebe
pak ulehne do mechu
z železných pilin, hřebů a kamení.
Tak tká si píseň.
Špinavá noc.

Falešným zážitkem ukojí chtíč.
Ten základní pud.
Pak zvedne se z postele, odejde pryč
a žádný stud.
"Dám andělský pocit či ďábelský hřích!
Hláskuj to v mincích!
Řekni co chceš!
Pojď se mnou!
Hřeš!
...
Jsi má špinavá noc.
Můj pohřbený sen...


6 názorů

Děkuji ArtRozo i Tobě za pozastavení a kritiku. Jakmile nasbírám dostatek podnětů budu pilovat a pilovat. Ještě jednou děkuji.

ArtRoza
28. 04. 2011
Dát tip
Hm.. aj mne sa paci najviac cast, ako pise Alegna. V tom je nosna myslienka, napady dobre, len... by to chcelo este okresat a uhladit. A tie kratucke vietky mi tiez nesedia.. Ale urcite pokracuj ;) A za ten prostredny davam tip aj ja.

Alegna
28. 04. 2011
Dát tip
držím palce, taky bych ráda byla jednou trochu básnířka :-))

Petrusha: Děkuji za kritiku. Je to moje první práce kterou myslím aspoň trochu vážně. Možná máš pravdu, už jeden z mých přátel řekl že mu to nepříjemně seká text na kusy. Moc ti děkuji za zastávku a kritiku. Alegna: Moc Ti děkuji za kritiku. Nejsem básník ale snad jednou... :)

Alegna
27. 04. 2011
Dát tip
taky mám pocit přehuštěnosti, ale tohle se mně osobně líbí falešným zážitkem ukojí chtíč ten základní pud pak zvedne se z postele, odejde pryč a žádný stud to by mi docela stačilo a za to dávám tip

Petrusha
27. 04. 2011
Dát tip
márne premýšľam, čo na toto povedať trochu ma mätie fakt, že robíš vety zo spojení, ktoré vetou vôbec nie sú napr. Špinavá noc. alebo Ten základní pud. Je tam príliš bodiek, čiarok, výkričníkov, človek má až strach a nutí ho to utiecť od textu ... je moc nútený, silený, nevťahuje ... a čitateľ odchádza s pocitom, že nevie, o čom vlastne je

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru