Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výlet

19. 06. 2011
6
7
611
Autor
Sophia

 

Jednoho sychravého dne ve Volyni, jsme si mylně mysleli, že pojedeme do Ruzyně. Brzy se však ukázalo, že výlet do Bydžova by byl mnohem lepší nápad. Ale za chvíli jsme slyšeli, že v Litomyšli mají levné ubytování. Cestou jsme viděli spoustu bylin, slepýšů, hlemýžďů, pastviny pro kobyly a býky a navštívili jsme krásný starý mlýn v Přibyslavi. Vysoký lysý mlynář byl neobyčejně bystrý, ale jeho řeč na uvítanou byla plytká. Když klopýtal ven, všimli jsme si, že má místo nohy ochmýřené kopyto a viděli jsme ho pyšně zamykat sklad pytlů třpytivého obilí. Poblíž byl malý potůček, ve kterém si hrály vydry a malý ptakopysk. Znenadání se začalo blýskat, v dálce vyli vlci a my jsme si po chvíli začali zvykat i na poletující netopýry. Když přišel déšť, utíkali jsme se schovat, stejně jako všechny sýkory a sýčci, ale já se sebou smýkl a kousl se do jazyka. Aby toho nebylo málo, štípl mě do lýtka nějaký odporný hmyz. Seznámili jsme se také se Zbyňkem, mlynářovým synem. Zbyněk byl hrozně pyskaté vyžle, vysoce výskal, syčel a neustále žvýkal a polykal syrový pelyněk. Nabídl jsem mu místo toho usychající sýr – to bylo povyku! Zpytoval jsem svědomí a dále spoléhal na své obyčeje, proto jsem si šel umýt ruce. Se vzlykáním jsme se rozloučili a sypali pryč. Nakonec jsem nabral nějaký pyl a celý zbytek cesty jsem nepřetržitě kýchal.

 


7 názorů

Alegna
20. 06. 2011
Dát tip
:-) mám ráda hračičky a hříčky a vtip a dám tip

PadlyAnjel
19. 06. 2011
Dát tip
Mňa to nejak nezaujalo. Pripadalo mi to ako bezduchý opis. Ja som tam nič hlbšie nenašla. Nič, čo by ma prinútilo sa vrátiť k tomu ešte raz.. Buď preto lebo som sa nedokázala prinútiť to prečítať ešte raz, alebo preto lebo žiadna hlbšia pointa tam nebola ...

srozumeni
19. 06. 2011
Dát tip
Zajímavé *

Fruhling
19. 06. 2011
Dát tip
Radějc bych napsal obylí .) Měkká, sic gramaticky správná varianta, mě nečekaně zaskočila .)

Vyhrála sis. A text působí celkem souvisle, když vezmu do úvahy z čeho vznikl... tip :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru