Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krátká vzpomínka na tebe.

09. 01. 2012
8
12
1170
Autor
sharik

Vyběhl jsem z metra ven do deště. Čekala na mě schovaná pod deštníkem. Mladá šestnáct let. Od pohledu nesmělá a nervózní. Těžko říct, jestli tohle bylo druhé rande, protože o prvním ani nevím, jetli se tak dalo vůbec brát.
"Ahoj," usmála se na mě.
"Ahoj... ehm, takže kam jdeme?" Byl jsem nesvůj, už přes půl roku jsem neměl schůzku.


Šli jsme do malého kina na film, který mě absolutně nezajímal. Ale kvuli němu jsem tu nebyl a doufal jsem, že i jí je lhostejný, ačkoli jsem si tím nebyl vůbec jistý.
Až pod rouškou tmy jsem v prázdném sále sebral odvahu a vzal jí kolem ramen. Cítil jsem, jak se rozechvěla. Pokusil jsem se jí políbit. Ucukla.

Později jsem to zkusil znovu a ucítil jsem její horké rozechvělé rty a jazyk.
"Promiň," vypadlo z ní tiše.
"Za co?" nechápal jsem.
"Tohle byla moje první pusa, asi to moc neumím."
Byl jsem unešen tou nevinností.

Nechápal jsem, že ještě nikdo se k ní nedostal tak blízko. Byla přece krásná, v tom chyba být nemohla. Našel jsem snad to, po čem jsem tak toužil? Lotosový květ ve světě, kde dívky ve dvanácti šoustají jak o život?
Když jsme se loučili, klopila zrak a říkala, jak si připadá hrozně a jak nechtěla spěchat. Skoro jsem až čekal, že se rozpláče.
Poslední polibek a odjel jsem domů. Padesát kilometrů daleko.

Další týden přijela ona za mnou a ten další já za ní a nevím ani kolikrát jsme se stihli vidět, ale bylo to málo. A tisíckrát míň než jsem chtěl. A poprve mi nevadilo, že jsme spolu sotva začli a ona už mluvila o společných věcech co se budou dít za dlouho.
A poprve mi nevadilo, že když jsem s ní byl sám, byl jsem jak na jehlách, protože na mé dobývání odpovídala jen "dočkáš se" a "prosím, nespěchej tak" a já byl šťastný a říkal jí "počkám si jak jen dlouho budeš chtít," protože po těch pár kurvách a hysterkách mi za to stála, i kdybych měl čekat roky. Dělo se to tak, jak jsem si to vysnil a já skoro až uvěřil, že jsem konečně po té vší smůle dostal za odměnu to, v co jsem ani nedoufal.

A ještě teď se chvěju zase naopak já, když si vzpomenu na ta její nádherná malá měkká prsa a horký klín, do kterého jsem se nikdy nesměl vydat jinak, než rukou přes kalhoty a i tak se mi ten žár zapsal do hlavy víc, než klíny dívek, co jsem důvěrně znal.
A já zase začal pít a těch pár vzpomínek na pár krásných chvil se vracelo dlouho ještě víc, než vzpomínky na jiné, které se mi daly úplně a i těch vzpomínek na ně bylo víc.
Nikdy na ní nezapomenu. Na tu vytouženou lilii, kterou jsem směl jen ochutnat, než zmizela z mého života nenávratně pryč a mně zůstaly vzpomínky na její prvotní třas, co postupně mizel a pomalu a zvolna se v ní probouzela vášeň. Poděkuj mi příležitostně, že jsem jí na tebe připravil, ty hajzle co jí budeš mít po mně a přitom budeš první. Už teď tě nenávidím, chlape...


12 názorů

Winter
27. 01. 2012
Dát tip
A za chvíli to bude na vyšším levelu...

Athares
21. 01. 2012
Dát tip
StvN - Spisovatel může psát z pohledu úplně kohokoliv, to by ti jako autorovi mohlo být známo. Já zase nevidím smysl tvého komentáře. Vměšování se do rozhovoru dvou lidí není příliš slušné, obzvlášť když píšeš nepodložené domněnky o mém charakteru. Můžeš si myslet co chceš, ale poslední věta podle mě už byla trochu zbytečná.

StvN
21. 01. 2012
Dát tip
Celkem legrace. Athares - tvoje uvaha nedava smysl. Sharik je mladej kluk, tezko muze psat za starsiho zarliveho pana, ktery ma zalibeni v lolitkach. Vubec ta zarlivost nedava smysl. Pro zarlivce je asi kazdy zarlivy.

Athares
14. 01. 2012
Dát tip
Málokdo by řekl o dva až tři roky mladší dívce, že je "mladá". Podle mě by se jinak použilo prostě šestnáctiletá, místo "mladá šestnáct let", dává to důraz na to mladá. Hl. hrdina dorážel na mladou dívku už na druhém rande a ze zmínek o "šoustajících dvanáctkách" nebo dvou příkladech, že "poprvé nevadilo plánování společné budoucnosti, poprvé nevadilo její zdrženlivost" a také zmínka o předchozích "kurvách a hysterkách" dává obrázek o hl. hrdinovi takový, že je to buď starší člověk nebo někdo, kdo je zvyklý "šukat hysterické dvanáctky na druhém rande". O úchylnosti, možná spíš nadrženosti svědčí zase vychvalování jen tělesných stránek (prsa, klín, krása), ale nic jiného kromě nevinnosti ho, podle textu, z jejího charakteru nijak zvlášť nezaujalo. Kdyby text samotný byl o lehké erotice, bylo by vše asi v pořádku, ale jako romantickou vzpomínku na jednu mladou slečnu to neberu. Když to ale vezmu z druhé stránky, tak člověk se nemůže zavděčit všem a tohle prostě není můj styl, no a co, ostatním se to třeba líbí. Neber si kritiku osobně, jsem zvyklej vyjadřovat svůj názor příliš často :-) Pěkný den

sharik
14. 01. 2012
Dát tip
kritiku beru, ale kde vyplývá, že je starší žárlivý muž? v tomhle věku stačí, aby byl starší o 2, 3, 4 roky a už je tam rozdíl, ale to skutečně není "starší muž se zalíbením v lolitkách" - to už by byla úchylárna.

Athares
13. 01. 2012
Dát tip
Po slohové stránce je to v pohodě, průměr, který neurazí. Při hlubší pointě by to bylo dokonce dobré. Po obsahové stránce je to pro mě hnus. Místy rádoby romantické, ale vychvalování šestnáctiletých prsou a horkého klína bych ocenil leda v úchylné erotice. Z textu vlastně vyplývá, že hl. hrdina je starší žárlivý muž se zalíbením v lolitkách.

Jokh
09. 01. 2012
Dát tip
teda nádhera, krásně se to čte a některé výrazy ... *

8hanka
09. 01. 2012
Dát tip
mne sa to paci, je to realita - zamilovany chlapec - na jednej strane ody na dievca snov, na druhej strane nadavky na toho, co pride po nom...chapem:)*

VH64
09. 01. 2012
Dát tip
Člověče, kolik Ti, nebo té postavě, bylo let?

Petr.II
09. 01. 2012
Dát tip
jo! to smím, ... *

srozumeni
09. 01. 2012
Dát tip
Mně se to moc líbí...***

cenec
09. 01. 2012
Dát tip
Já tě žeru :) Lotosový květ ve světě, kde dívky ve dvanácti šoustají jak o život... :D Přijde mi, že se ti tam ta malá měkká prsa, horké klíny a rozechvělé rty strašně mlátěj se všema těma hajzlama a kurvama. Nevím, je to takovej divnej kontrast. Ale za poslední větu si můj tip stejně zasloužíš :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru