Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Možná jsem chtěl napsat báseň

23. 04. 2012
4
8
829

 

Možná

jsem chtěl napsat báseň

kdo ví?

Chtěl jsem ji napsat tebou

tvou krví

 

Posedlý jako Tolstoj

když psával o válce

trčím ožralý mezi múzami

jak sláma z kavalce

 

Do veršů

bych tě opatrně nanášel

se strachem abys nevyprchala

 

hořkostí kapek na kašel

přeplněný

jak mýtů plná valhalla

 

Bojím se že ztratím tě

v dýmu

planoucích stránek

ve skořápce měkkýšů

 

Proto načrtnu jen plánek

a básně

radši nepíšu 


8 názorů

Petr.II
23. 04. 2012
Dát tip
*

Milý Bílý hade...Uvědomuji si že jsem dílo špatně zařadil. Vázaný verš to opravdu není. Ale co ti vadí třeba na rýmech opravdu nechápu, rytmus je jiná věc a opět souvisí se zařazením, jelikož to není verš vázaný rytmus se nedrží zajetýc pravidel. Nu opět jsem se nic nedozvěděl. Na tvé nedostatky se rád podívám. Zdravím.

Hm, Valhalla jo? :-) Dobrý bech řekl. Tip*

Whitesnake
23. 04. 2012
Dát tip
Pokud si neuvědomuješ své mezery (či vůbec nedostatek citu pro rytmus, metrum, rýmy, tak jsi opravdu marnotratný. Jsem zvyklý, že pokud kritizuji, dávám sám své dílko na pranýř. To své porovnat s mým z hlediska rytmu a vázanosti: zde je http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=407605

Očividně toho víš mnohem víc nez nuzný nutič vázaného verše. Bohužel tvůj komentář postrádá nějaký náznak upozornění na chyby kterých se dopouštím. Prosím tedy o konkrétnost. Ale nenuť se...aby to nevyznělo jenom jako plky které si psal poprvé. Děkuji ti za tvůj čas.

Whitesnake
23. 04. 2012
Dát tip
proč se nutit do vázaného verše, o kterém nevíš lautr nic,když vše může zastat verš volný? Takže: "básně klidně piš" jen, prosím, nenuť se do vázané formy :-)

Vampirelord
23. 04. 2012
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru