Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

moje sobecká lidská láska

04. 07. 2012
4
8
1593
Autor
Josephina

klasická láska: silný citový vztah mezi dvěma osobami, který je založený na vzájemné znalosti a důvěře zamilovanost: emoční stav vyznačující se touhou a závislostí na předmětu touhy, kdy člověk v nepřítomnosti druhého tíží stesk, někdy i žárlivost platonická láska: vztah velmi podobný klasické lásce (zamilovanosti), ale bez přítomnosti sexuality mateřská (příbuzenská) láska: láska bez sexuálního podtextu, vyznačující se pečováním o druhého a plnění jeho potřeb sebeláska láska k Bohu láska k vlasti láska k lidstvu Erós žádostivá Storgé starostlivá Mániá posedlá Agapé laskavá a oddaná Fíliá přátelská Káma smyslá Karuná soucitná Mettá dobrotivá

 

nevím

jestli je trapné přiznat

že ze všech lásek je pro mě kořením života

 

zamilovanost

a

sebeláska

 

 


8 názorů

Ostrich
05. 07. 2012
Dát tip
Možná je dobré tady od toho poodstoupit a uvědomit si, že tyhle kategorie nejsou něco pevného, strukturního, ale jen naše povrchní dělení, abychom se ve vztazích aspoň trochu vyznali.

Myslím, že jsou i jiné možnosti.

Čudla
04. 07. 2012
Dát tip
/*

Alegna
04. 07. 2012
Dát tip
chápu :-), mně se nějak přesýpají

Josephina
04. 07. 2012
Dát tip
zde vztaženo na lidi (nene koníčky, ani zvířata, ani věci) - láska nás laská :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru