Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Těžké dveře

14. 11. 2012
5
9
274

Vzpomínám, sedím a poslouchám tóny mé oblíbené melodie, která se mi line ze sluchátek. Je to jako studený obklad, který mi někdo přiloží na čelo, když mě třeští hlava jako střep. To si nechám líbit, říkám si, ale najednou se mi po tvářích kutálí slzy jako hrachy. Jen cítím to teplo a jsem tam. Ten pocit dobře znám, vím co bude následovat. Ten pocit mě pronásleduje, jako bych mu patřila. 

Vidím obrovské dveře, jsou tak těžké, ze všech sil se je snažím otevřít. Proč jen jsou tak těžké?

Nevíte? Ale já vím!

Nesou totiž  tíhu, co já sama neunesu. To si uvědomuji, ale já prostě musím, musím je otevřít. Musím, abych se dostala za ně. Prosím dovol mi to!

Věřím tomu, že za nimi je to, na co občas myslívám a těším se na to, jaké to asi bude? Vidím naději, dokonce i cítím, jako by mne dýchala na záda. Zkusím se alespoň zasnít....

Běžím po louce plné květin, bílé šaty jako sních za mnou vlají, vítr si hraje s mými vlasy a já vím, že to vyšlo. Přece jen to tu je. Je to výtvor mé mysli, je to sen?

Cítím jak mne kdosi chytá za mou ruku, otočím se a vidím, že jsem to dokázala, je tu semnou a je šťastná. Nejlepší pocit, co znám. Dokonce lepší, než studený obklad na mém čele. Jsi to ty mami?

Každý máme právo být šťastný. Nebo snad někdo ne? Já tomu věřím a to je důležité. Víra, ano to je ta co mi jednou pomůže otevřít ty těžké dveře, neotevírám je pro sebe. Já nic nechci, jen sakra otevřít ty dveře!!!!!

 


9 názorů

NaNov2
16. 11. 2012
Dát tip

"stačí to jen napsat a je mi líp"... myslím, že to má mnoho zdejších pisálků podobné. Mně občasné psaní nesmírně pomáhá... nějak se porovnat s emocemi, poskládat si myšlenky v hlavě. Co nelze nebo nedokážu "vypustit" do reálného světa kolem sebe, to "pustím" do písmenek... a ono to má i zpětnou vazbu, a do reálu kolem to pak jde o kapičku líp :o)))


jo jo ta síla toho všeho je ve mě nejradši bych kolikrát křičela, ale stačí to jen napsat a je mi líp...děkuji


jsem ráda že ses zastavila opravdu nevím co bych k tomu více řekla..:-)


Děkuji za názory moc jste mě všichni potěšili...:-)


Alegna
15. 11. 2012
Dát tip

ano, otevřeš je, možná hodněkrát ve svém snění, jednou určitě doopravdy

například: Ten pocit mě pronásleduje, jako bych mu patřila. ... vyjadřuješ se nekomplikovaně a přitom to má sílu**

 


NaNov2
14. 11. 2012
Dát tip

Já jen doplním potomka... myslím že právě (a mnohdy hlavně) s vírou, že k tomu dojde, ty dveře nakonec otvíráme a nacházíme za nimi vytoužené. A ta víra ti neschází :o)

Ráda jsem se zastavila T*


Díky.....:-) napsal si to pěkně...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru