Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když méně znamená více

28. 01. 2002
3
0
1577
Autor
uranium

platí to stejné co u fejetonu proč nevěřím na pověry.

Asi každý, kdo byl někdy  mladý už řešil problém, jaké množství vypitého alkoholu přiznat rodičům po prohýřené noci. Každého automaticky napadne trošičku ubrat, aby rodiče moc nevylekal. Je to ovšem metoda zrádná, mamince se často i silně podhodnocené zdá příliš: „Čtyři piva??? To se nedivím, žes tak vypadal.“

Naprostá „amatérština“ je říci nic. Vzduch dětského pokoje je ještě ztěžklý lihovými výpary a po rodičích bychom chtěli aby nám „sežrali“ nějakou kofolu.

Několikrát jsem se vytrestal výše uvedenými neprofesionálními postupy. Nakonec jsem přišel na novou metodu. Světe div se, ale dávné zásada o mluvení pravdy dostává naprosto nový kabát. Dialog pak vypadá asi takhle.

Rodič: Tak kolikpak jsi toho včera vypil.

Dítě: Ale nic.

Rodič: Nevykládej.

Dítě: Tak dobře. Šest piv. Čtyři vodky. Petr tam měl ještě nějaký víno, toho nevím kolik jsem měl a na konci jsem si dal s Adamem rum.

Rodič: Blbče, ještě si dělej srandu.

Dítě potom spokojeně odejde do svého pokoje a rodiče se už radši neptají. V životě totiž od svých dětí slyšeli tolik výmyslů, že jim pravda paradoxně přijde jako nesmysl.

Jinými slovy, čím víc toho vypijete, tím menší je pravděpodobnost, že z toho budou doma nějaké problémy.


Naprosto souhlasím. Zažil jsem to také a pokaždý jsem ubíral. Ale i přesto to bylo pro rodiče moc. Mám podezření, že jsem největší alkáč z rodiny... Pěkně napsáno. I když na fejeton trochu málo... Tip

hurvinek
07. 12. 2002
Dát tip
zkusim tohle nekdy pouzit treba mi to projde

Yossarian
15. 06. 2002
Dát tip
Souhlasím, ať si ty básničky nacpou. Teda aspoň některý.

Čolito
27. 04. 2002
Dát tip
Možná bych pro tebe měla radu, ale tu si k srdci asi nevezmeš.Za prvý je to pro tebe zřejmě absurdní, za druhý občas pochybuju, jestli to srdce máš. Nepij! Možná jsem "divná", jak jsi mě sám oslovil, ale alkohol mi nic neříká, nikdy jsem nebyla opitá a jestli jsem o něco ochuzená? Ne. Tohle je asi nejlepší aby se tě doma neptali. Přijít střízlivý.

horák
15. 02. 2002
Dát tip
Styl se mi líbí, jen mě děsí to navážení se do lyrických depresářů (nejen tady, ale i v kritikách). Neříkám, že mi nelezou krkem, ale snažím se je respektovat. Občas si dokonce i rád něco přečtu. Myslím, že uzraješ - myslím jak autorsky, tak asertivně. A dám ti tip, abys neřekl ...

uranium
15. 02. 2002
Dát tip
od Tebe mě těší cokoliv, ale myslím si že mám lepší věci třeba šméčkomaking by Tě mohl zaujmout. Dík

Máš docela dobrý styl, líbí se mi to.

Mozart
04. 02. 2002
Dát tip
žvatlavý lyrický depresář .... to mě skoro až s podivuhodnou přesností vystihuje .... každopádně metodu popsanou ve fejetonu taktéž úspěšně využívám, ovšem vzhledem k tomu, že jsem poněkud drsnější týpek přiznávám rodičům smažení pika, kouření haše, baštění lysohlávek, éček, tripů a občas kurvení jater kombinováním prášků s alkoholem ..... :-)

Fluctuatio
02. 02. 2002
Dát tip
mocmoc........dobry.........:o))))***

mejdej
31. 01. 2002
Dát tip
Konec dobrý - všechno dobré, máš nápady a to se mi líbí, nejsi jako ty žvatlaví lyrický depresáři, který neuměj nic jinýho než nesmyslný metafory. Držim palce, stojíš za to a někdy musíme zachlastat!

uranium
31. 01. 2002
Dát tip
mejdej: neděkuju ani tak za pocvhalu,a le za ten pojem lyričtí žvatlaví depresáři, ti mě serou už dlouho a konečně definovals ten pojem

Vojtek
29. 01. 2002
Dát tip
Otázka: kolik jsi toho včera vypil?? OdpověĎ: Ále, už si nějak nepamatuju :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru