Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slepičí klub

16. 01. 2013
0
10
543
Autor
Hewkii

Nedávno jsem přijel ze školy o něco dříve a svojí přítelkyni jsem přistihl při něčem, co by neměl zažít žádný další muž. NE! Nemluvím o nevěře - něco horšího.
Zastihl jsem Katarínu při klábosení se svými kamarádkami. Klasické složení Slepičího klubu. Krom mé nejdražší polovičky se schůze účastnila ještě také nej-kámoška Zuzka (je celkem fajn, docela jí beru, má jen jednu vadu: vždy je na Katarínině straně a z principu nikdy ne na mojí ... ale co, takové už nej-kámošky mých holek bývají) a triádu zla doplňovalo ještě duo Patty a Selma (znáte ty typy holek: jedna bez druhé si nedojde ani na záchod, vždy příjemné jak noc a chytré jako bulharská wikipedia). Ty dvě mě nesnáší... a ...abych byl upřímný, NEDIVÍM SE!

Přijdu tedy do kuchyně, pud sebezáchovy mě donutí přehlédnout čtyři půllitrové "dvojky" červeného, obligátně nahlédnu do obligátně prázdné lednice a odcházím, když v tom zaregistruji, jak Selma Rozhoďnožková fňuká, že se vyspala s nějakým klukem a ten se pak už neozval. Omylem jsem navázal oční kontakt s Patty (čehož jsem okamžitě litoval), ta se toho samozřejmě hned chytla a ironicky pronesla: "Chceš nám k tomu něco sdělit?". Hlavou mi problesklo: "CHALLENGE ACCEPTED", a tak jsem se s nimi podělil o svojí tezi à la Kdo by se staral o celou krávu, když se může zdarma napít mléka. Téměř současně se mě moje skoro-žena pokusila zabít pohledem (před svadbou? to není moc chytré!), Patty energicky vyskočila a tím mě zaskočila. Následně z očí do očí pronesla strašidelně chladnokrevným hlasem ve stylu Árnýho: "Tvé nevyzrálé a infantilní názory nás nezajímají!". To mě dožralo, mé názory jsou vše, jen ne infantilní. Zmobilizoval jsem tedy veškerou odvahu, připravil svojí tvář na případný kolizní kurz s její rukou a s hrdostí jsem pronesl památná slova: "Jediné, co je tu nevyzrálé a infantilní, jsou tvá prsa, brouku!". Kaťuška podruhé naplnila skutkovou podstatu vraždy pohledem ve stádiu přípravy a já se rozhodl, že bude nejlepší věnovat se v sousedním pokoji střílení teroristů v CoD: MW2.

Pochopím spoustu nepochopitelných věcí - Husserlovu filozofickou fenomenologii, vyjádření reciprocity v arabské gramatice nebo Waardenburgovu aplikovanou hermenautiku, ale chování mé nastávající a dalších zástupkyň něžného pohlaví mi skutečně nejde na rozum. A něco mi říká, že mi to ani není souzeno - nevadí, jsem schopný s tím žít, když ona bude schopná žít se mnou. Protože jak řekla moje sestra: "Drž se jí, lepší už nenajdeš!" a má svatou pravdu. Noooo a i když je v ceně Kataríny i ten její celý slavný Slepičí klub, myslím, že je to zatraceně dobrý kauf. Ne, počkat - já si to nemyslím, já to VÍM!


10 názorů

umenie je síce subjektívna záležitosť, otázkou však ostáva, či je toto umenie


Fruhling
21. 01. 2013
Dát tip

Třeba se jedná o geniální salingerovskou sondu do pubertální duše dospívajícího mladíka, kterou zde autor nahlíží zcela bez jakékoliv schovívavosti a sentimentu.

Toto radikální odkouzlení mládí ukazuje, jak je většina křehkých a intelektuálních příběhů o dospívání v jádru vylhanou projekcí dospělých tužeb a snů stárnouvších autorů.

Nebo taky ne.


Hewkii
17. 01. 2013
Dát tip

aha, je mi jasné, že umění je ryze subjektivní záležitost - nemusí ti můj styl psaní sedět - OK, nemám ambici být nejoblíbenějším mužem planety, proto se smířím s tím, že ne každý mě bude mít rád......nicméně, pořád si nemohu pomoct, ale nevidím tu jediný pádný argument ("slovní sálát" byť se mi ten termín líbí, nepovažuji za argument). 


Hewkii
17. 01. 2013
Dát tip

S negativními ohlasy problém nemám (nedělá mi to radost, ale budiž).Co SKUTEČNĚ nechápu, jsou výlevy typu: „ježišmarja“.Příště bych prosil nějakou, řekněme, konstruktivní kritiku – co je špatně, co je dobře (pokud něco), jak to udělat jinak… Proto jsem se přihlásil do Písmáku, abych věděl, jak lépe psát. Jednoslovné „kritiky“ a nic neříkající blbosti (myslím, že jsem dost dospělý, ale chápu, že z pár stovek slov to „kritik“ pozná asi lépe) si nechte třeba na Novinky tečka cé-zet! 


Arisu
17. 01. 2013
Dát tip

Co by na převyprávění skutečnosti mohlo být nazváno slovním salátem (budiž, každý má jiný vkus, nic proti), to ještě jakž takž pochopím.Co by ale mělo donutit kohokoli říci "byl jsem to ale hlupák", po přečtení příhody, která se mi přihodila před deseti lety, to už nějak nechápu.;)Slepičí klub je jedna z mých oblíbených takže jako obvykle: piš dál.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru