Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Až smutek zaplaví tvoje oči

29. 04. 2013
14
33
2250
Autor
Zamila

Až smutek zaplaví tvoje oči 

 

 

Až smutek zaplaví tvoje oči

vdechnu ti do rtů plamínek naděje

který ti něžně do srdce vkročí

a v jeho branách polibky rozleje 

 

Až se tvé spánky zalijí pláčem

křídly své lásky schoulím tě do ticha

vykřesám slunce z ošklivých mračen

a nechám jej slzy tvé spolykat 

 

Až se tvé oči rozjasní duhou

a tvoje ústa půlměsíc nakreslí

věř, že mé dlaně s tebou tu budou

vždy silné vedle tvých pokleslých 

 

Až tvoje tváře zkrásní smíchem

oči tvé před deštěm ohlídám

a s tebou v náručí radostně tichém

ovoce lásky posnídám


33 názorů


Zamila
07. 10. 2013
Dát tip

Děkuji :-) I při veřejném čtení se moc líbila :-)


Sahliger
06. 10. 2013
Dát tip

Má to náboj a citlivost .Tip**


Zamila
29. 06. 2013
Dát tip

:-) Bez problémů ;-) Děkuji :-)


Řízek
25. 06. 2013
Dát tip

Taky krásné, jen je třeba doufat, že stejný postoj k sobě mají obě osoby, kromě básníka i jeho muza. T


Zamila
11. 05. 2013
Dát tip

Moje dávnější básničky byly taky smutný, ale teď se v nich proživaný štěstí odráží. Takže neboj, to přijde :-) A děkuju :-)


Zamila
06. 05. 2013
Dát tip

:-D Zajímavé ;-) Já jen zkrátka nemam ráda vulgární ženy a volný styl (až na výjimky), toť vše ...


helgard
06. 05. 2013
Dát tip

Lalulá .....ty voe.......s takovýmhle nickem a výrazy které k němu sednou jako dvousložkové lepidlo se prosím tě nepokoušej o hlubokou kritiku....a jestli s takovýmto vnímáním poezie čekáš na něco co tě přikurtuje k židli, tak si vezmi do ruky drát zasuň si jeden konec do zadečku a druhej do stejnosměrný zásuvky.....a to tě přikurtuje bezpečně. 


Zamila
01. 05. 2013
Dát tip

Díky, jsem ráda, že se líbí :-)


Zamila
01. 05. 2013
Dát tip

Slovo "voe" zní od ženy podivně všude, nejen na stránkách týkajících se poezie - a zní přinejmenšim podivně ... Tak ostatní tady většinou už ví, jak píšu, je to pro ně romantika, ale tohle je spíš o tom, že když konkrétně někdo nekomu "odejde", je správné ho (skrze svou lásku) podržet ... Zkrátka každá z nás píše jinak, takže myslim, že se ve stylu a názorech nikdy neshodnem. Pa pa :-)


Háber
01. 05. 2013
Dát tip
pekne *

Zamila
01. 05. 2013
Dát tip

To je věc názoru. A nemyslim si, že je to předně romantika, pokud tam jde o tragickou událost, která se děje tomu druhýmu. A pochybuju, že už tohle téma takhle někdo napsal, každá báseň zde je originální, takže klídek. A někdo, kdo na poetickym serveru použije slovo "voe", nevim, jestli má do poezie druhých co mluvit ...


Zamila
01. 05. 2013
Dát tip

Jééé, to já mam radost :-) Koukám, že si o volném stylu myslíš to, co já, i když neříkám, že neexistují výjimky ... Jen je jich zatraceně málo. Snažím se psát melodicky, upřímně a ze života, bohužel je ale pro někoho ono štěstí, které žiji a ze kterého se vypisuji, pro někoho mylně nazýváno naivitou či povrchností ... Takže mě Tvůj komentář moc potěšil :-) Brzy se na Tebe taky podívám :-) Teď přeji dobrou noc ;-)


helgard
30. 04. 2013
Dát tip

Orane tvoje poslední dvě slova vyjadřují celou tvou obsáhlou kritiku....skutečně už toho nechej, nemá smysl hanit něco, co je napsáno v tomto kontextu bez chyby.


helgard
30. 04. 2013
Dát tip

Zamilo....musím fakt pochválit....udělala jsi mi radost....Konečně někdo kdo píše poezii v rytmu vázaných veršů není nutné se ptát proč použil ten či onen výraz a nemusí se schovávat za nesmyslné výrazy bez myšlenek....Krásná čistá melodická a průzračně krystalicky čistá poezie....dám si tě s dovolením do oblíbených autorů.....tohle je přesně moje gusto.  děkuji


oran
29. 04. 2013
Dát tip

jak často používáš velká slova.. na tom se to pozná nejlépe, ale už toho nechám, nemá to smysl.


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Tak hlavně, že ten, pro koho je to psaný, ví, o čem to je. A tohle by žákyně 7. třídy asi těžko napsala :-) Ale mně to nevadí, poznam, že se zlepšuju - a vim moc dobře, o čem ta báseň je :-) A čtenářům se taky moje poezie líbí čim dál víc, takže se kritikům z takovými podivnými argumenty ani nebojim :-) Jo, mračna jsou ošklivá, když z nich prší, rozuměj, když někomu někdo umře a on má v sobě bolest. A mýmu psaní holt uvěří jen ten, kdo chce, kdo umí cítit podobně. Mé vnímání lásky opravdu není povrchní, nemůže být, to je nesmysl, je vždy jen upřímné, ryzí a naprosto individuální. Tě pic :-)


oran
29. 04. 2013
Dát tip

no, povrchní je tvé vnímání lásky, proto ji taky vyjadřuješ tak, jak ji vyjadřuješ. třeba ošklivých mračen.. mračna jsou ošklivá? může být vůbec něco ošklivé a něco hezké nebo to jsou jen námi přiřazené symboly? je to sice metafora, ale stejně. nebo ovoce lásky posnídám.. takové klišé. a nic na tom nezmění nějaké místní tipy.. odborně hezký vázaný verš, který má dobrý rytmus, avšak významově a popisně dílo žákyně sedmé třídy, která se jakoby snaží jít do hloubky, ale které se v žádném případě nedá věřit. to, že to jde z tebe, totiž ještě neznamená, že to o něčem je.


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Co je na lásce povrchního ? Nemyslim si, že poezie psaná přímo od srdce je povrchní ... Nejsem idealista, já tohle žiju, to neni povrchnost, to je pravda :-)


oran
29. 04. 2013
Dát tip

od slova spolykat jsem přestal vnímat :-D. je to sice lepší, hlavně jako technicky, než předchozí věci, ale myšlení, které ovládá tvoji tvorbu, se bohužel nezměnilo a myslím, že do konce našich životů, ani nezmění. pro mě to bude pořád hodně povrchní, ale třeba tady tangens je nadšený, so why not :-)


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Díky :-)


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Tak snažila jsem se :-) Děkuju moc a zdravim :-)


Výborné, tohle je skutečně poezie. Tipujj*


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Jupí, díky :-)


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Bezva, jsem fakt ráda :-)


Čudla
29. 04. 2013
Dát tip

Líbí se mi to. *


Zamila
29. 04. 2013
Dát tip

Snažim se, snažim, takže děkuju, že je snad znát, že se zlepšuju :-) Děkuju moc, potěšilo mě to :-) A zdravim :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru