Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

R&E - Přecházení

20. 07. 2013
9
9
942
Autor
VH64

Přecházení

 

Přecházet s mrňaty silnici je docela náročná záležitost. Jedno dvě ještě můžete nějak drapsnout a převést, přenést, přetáhnout, případně přebrzdit, ale když jsou čtyři!? A navíc všechno ženské, které sice mají teoreticky být od přírody multifunkční, ale spolehněte se na to, když je vidíte a slyšíte, jak všechny najednou něco štěbetají a ani vás ani dopravní provoz viditelně nevnímají.

Vymyslel jsem na to fintu. To léto byly věkem tři z nich na osmičce a jedna na šestce. A na tom jsem tu fintu postavil.

Kdykoli jsme došli do výchozího bodu přecházení, zavelel jsem stát. To tak nějak udělaly, aniž by řešily, kde a proč zastavují, a zcela samozřejmě by v příští vteřině zase na povel zapomněly a vyrazily přes ulici, ale další instrukce byla – „Mirunka se podívá a až nám řekne, tak přejdeme!“ Mirunka okamžitě zmlkla, zvedla bradičku, zatvářila se důležitě, nahnula se, natáhla krk, koukla doleva, doprava, doleva a důstojně zaštěbetala –„Můžeme“. Nebo nemůžeme, ale to můžeme stejně někdy přišlo. Všechny ostatní zmlkly, no, nevím, jak jinak to popsat, zmlkly mnohem hlasitěji. Doubravka, Mirunčina sestra, nasadila výraz nekonečného despektu, pečlivě se rozhlédla a důsledně alespoň o zlomek vteřiny jinak, než zavelela Mirunka, vykročila. Eliška se tvářila víceméně stále stejně, jen starostlivě nakrabatila čelíčko, rozhlédla se, počkala na Mirunčin povel a vyrazila. A Renatka, ta se nejdřív podívala na mě, v očích měla – „No máš ty rozum, svěřit to tomu prckovi?“, rozhlédla se, znovu koukla na mě – „Ještěže to pohlídám já!“, a přešli jsme.


9 názorů

VH64
19. 07. 2013
Dát tip

Hromadně - děkuji!

 


..ty jsi hotový psycholog:)))


Chockl
19. 07. 2013
Dát tip

Takhle nějak jsem s malým letos přechodil chřipku!


Čechov o podobných problémech napsal hru Tři sestry. Můžeš ho trumfnout :o)


Alegna
18. 07. 2013
Dát tip

jako Dianka :)***


Sepisováním podobných výchovných fint do knih se řada lidí úspěšně živí.


Diana
18. 07. 2013
Dát tip
Vyřešil jsi to parádně! Moc hezky a mile napsané :-)*

Zordon
18. 07. 2013
Dát tip

No máš to promyšlené, zatím převádím dva raubíře, na které mě stačí ruce, až jich bude víc určitě si na tebe vzpomenu.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru