Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zdenda: únos

14. 02. 2002
4
0
1858
Autor
Android

....akce jako hrom....

Bylo navečer a Zdenda zrovna upgradoval svou internetovou stránku, když tu najednou se ozval známý zvuk. Né nebyl to ten zvuk, co Zdenda často vyluzuje svým řitním otvorem a jehož účinky jsou plně srovnatelné s chemickou zbraní. Byl to zvuk,  upozorňující na přicházející email. Zdenda zbystřil všechny svoje smysly co měl po ruce a jal se číst poštu. 
    \"Ále, to je ale prácička,\" po chvíli promluvil a začal psát odpověď. Brzy nato, dostala jistá osoba zprávu plnou hrubek a překlepů, že Zdenda ten job bere a už se na něj těší. 
     
     Jednalo se o únos. Únos dítěte. Jistá dáma z vysokých kruhů, která bydlí ve vysokých patrech vysokých domů, kam chodí na vysokých podpatcích, se rozhodla, že její neplodnost není překážkou k pořízení dítěte. Adopce je zdlouhavá a vzhledem k jejímu trestnímu rejstříku i zcela nemožná. Proto se tedy obrátila na Zdendovi internetové stránky, které no řekněme si po pravdě, ani po tom jeho upgradu nestojí za mnoho. Co by jste taky chtěli upgradovat na stránce, kde na černém pozadí je jeden černý nápis. 
     Zdenda tedy ukončil práci na své stránce a vydal se do ložnice, aby se na zítřek posilnil vydatným spánkem. Nasadil si plynovou masku, oblékl pláštěnku a za chvíli už se mu zdálo, jak masakruje nevinné spoluobčany v kině. 

     Příští den se probudil a po vykonání hygienických a jiných potřeb, se vydal do terénu. Před domem stál jeho Modrý Brk a padlá rosa se na něm blyštěla. Zdenda neodolal a skočil si zpátky do bytu pro foťák. Taková nádhera mu nesmí v rodinném albu chybět. Brka blejskl ze všech úhlů. Nezapomněl ani na podvozek. 
     Pak skočil za volant a za chvíli už uháněl do města, kde se měl uskutečnit únos. Podle informací co dostal, se dítě v kočárku objevilo přesně v 8.00 hodin a jeho matka ho tlačila po chodníku směrem k oblíbeným potravinám. Zdenda polechtal plynový pedál a pomalu začal matku s kočárkem sledovat. 
     Zdenda jel zkušeně nenápadně, ale Modrý Brk nějak nespolupracoval. Dělal hroznej rámus a z výfuku mu šel takovej smrad, že by z toho chcípla i lambda sonda. Zdenda tedy uvážil, že raději půjde pěšky a pak se k Brku vrátí i s děckem. Fajn. Zdenda tedy změnil taktiku a začal matku s kočárkem pronásledovat po svých. 

Najednou se prudce otočil a utíkal zpátky. Za jízdy naskočil do Brku a dupl na brzdový pedál. 
    \"Kurva\" zaklel Zdenda. Já zapomněl koupit tu novou ruční brzdu. Proklínal se a kola točil do chodníku, aby se Brk už samovolně nerozjel. Matka s kočárkem mezitím Zdendovi zmizela z očí a Zdenda musel rychlým krokem dohánět budoucí oběť únosu. 
     Á tady je, uleví se Zdendovi, když spatří kočárek před obchodem s potravinami. Tak a jde se na to. Zdenda nenápadně přistoupí ke kočárku a porovnává dítě v něm, s fotografií objednaného zboží. Ok, souhlasí potvrdí Zdenda zboží a jde na to.
 
Zdendův postup č. 12
1. Zaujmout dítě nějakou hračkou:
     Zdenda vytahuje z podšívky kabátku Desert Eagle a podává ho dítěti, jako chrastítko. Samozřejmě před tím vyndal zásobník a náboj z komory. Doufám, že to děcko nemá vlastní náboje, koumá Zdenda. Blbost, takovej prcek přece ještě nemůže mít zbroják.

2. Mluvit na dítě, aby ztratilo nedůvěru:
    \"No ahoj, ty fakane malej,\" zkouší to Zdenda přívětivým tónem, který se podobá chrastícímu ložisku, přičemž dítě začne kuckat z toho smradu, co má Zdenda v hubě. 
    \"Chceš se se mnou projet pořádným fárem? Jak tak sleduju, ten tvůj kočár za moc nestojí,\" zkouší to Zdenda přes techniku, protože dítě je chlapeček.

3. Rychle sebrat dítě a zmizet:
     Zdenda šáhne do kočárku, vezme dítě za posranou plenku a schová ho pod kabát. Svědci žádní, tak honem k Modrému Brku.

     Zdenda běží nazpět k Brku. Dítě pod kabátem začne řvát, ale jeho jekot se ztrácí v sípotu, který ze sebe vydává Zdenda, nezvyklej běhat. A konečně na obzoru vidí Brka, jak modrým lakem oslňuje kolemjedoucí řidiče. Chválabohu, nevěděl jsem, že to bude taková dřina. 
     Zdenda odemyká Brka a děcko háže na zadní sedadlo \"sorry mladej, ale vepředu sedět nemůžeš,\" vysvětluje fakanovi, který na něj vycenil svoje dva zuby. 
    \"Hele buď rád, že nejedeš v kufru,\" pohrozil Zdenda a vypálil s Brkem kupředu. Jelikož ještě nevytočil kola, tak vypálil na chodník. Chvíli mu trvalo, než zacouval zpátky na silnici, ale asi za litr benzínu to bylo v pohodě. 

                                                                                                                ***               

    \"Zase červená,\" zaláteřil Zdenda a hypnotizoval semafor. Najednou ucítil známý pach, který neměl v autě co pohledávat. Otočil se a spatřil, jak ten malej fakan hnojí a zavlažuje jeho zadní sedadlo. 
    \"Milá paninko, dneska budou vyšší náklady,\" usoudí Zdenda a děcku bere Desert Eagle. 
     Za chvíli je i přes otevřené okýnka v autě jak v plynové komoře a Zdendovi se dělaj mžitky před očima. 
    \"Ještě kousek a jsme tam,\" povzbuzuje se Zdenda a jede co Brk dá. Na obzoru přepychová vila, kam má Zdenda dodat zboží. Zdenda jede naplno až k hlavnímu vchodu, kde na ruční brzdu háže smyk. 
     Jelikož mu ale ruční brzda stále nefunguje a Zdenda na tuto maličkost stále zapomíná, skončí s Brkem v záhoně růží, poté co předtím projel altánkem. 
    \"Tak jsem tady paninko,\" vypadne Zdenda ze dveří. \"Tady máte toho smrada (volí Zdenda vhodné slovo) a Brka mi dejte do pořádku, zejtra se pro něho stavím\" a vrávoravým krokem odchází k domovu. 


     Můj milý deníčku, píše Zdenda, doma schoulený v křesle. Dnes to bylo hrozný. Brk je v prdeli a já furt smrdím jak hovno. Raděj bych si to rozdal s bandou najatých zabijáků, než s tím malým fakanem. Ještě zajdu k psychiatrovi a vemu si týden dovolený, ale neboj se, myslím, že se z toho dostanu.
     Zdenda usíná a ve snu ho honí posraná plenka v kočárku a ten malej fakan po něm střílí z Desert Eagla. Zdenda si ve spánku hnojí a zavlažuje křeslo a ráno smrdí ještě víc.


je tam málo vulgarismů. ale je to správně hnědý.

Lasy
02. 05. 2003
Dát tip
chudák Zdenda - no, je to holt posranej zivot . . Lasy*

Lucy
19. 06. 2002
Dát tip
:o) *

Deltex
13. 05. 2002
Dát tip
:oD*

Dobře a vtipně napsané, to oceňuju. Jen by to možná chtělo trochu učesat (tím myslím ubrat vulgarismů). (T) Desert Eagle jako hračka! Dobrý!

Prokletí
14. 02. 2002
Dát tip
já nevim, povídka to nejni... spíš blbůstka.... nějakou snovou literární hodnotu nenacházím, ale co, aspoň jsem se dobře pobavil Díky m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru