Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

hudební plyšový figurka

18. 04. 2014
13
10
931
Autor
Petr.II

 

Ne, není to překlep, čtete dobře: „hudební plyšový figurka“ je doslovný přepis z jmenovky u bedny plyšových zvířátek v supermarketu. Lze mezi nimi identifikovat růžového zajíce, modrého zajíce (že by pro kluky a holčičky?, nebo zajíček a zaječice?) a žlutou něco jako kachničku, ale u té si jistý nejsem, soudím jen podle placatého zobáku a toho, že jsou zviřátka způsobně usazena v krabici polepené nálepkami s motivy velikonočních vajíček, symbolizujících tak zřejmě jaro a velikonoce, což by na ptakopyska moc nesedělo. Navíc jsou hned vedle dalšího podobného zboží, asi třiceticentimetrových čokoládových zajíců (Fritze a Freddiho!) a pomlázek. Přemýšlím nad tím, jak asi taková jazyková „perla“ vznikla. Nejspíš ve spěchu, bez kontroly, nebo kombinací sofistikovaného počítačového programu a cizojazyčné obsluhy. Možností je víc.

Při bližším pohledu je na plyšácích vidět, že na jakémsi bryndáčku, který jim visí na krku je nápis: Singing+Dancing. Překládám si: zpívající a tančící, což je trochu v rozporu s údajem na jmenovce, ale nešť, obojí je z branže. Zato je ale na jmenovce u plyšových hraček několik dalších údajů: Sleva, 200,- , 299,- , 95g, 100g=210,53. Lze z toho vyvodit, že plyšáci jsou nyní o 99 (zřejmě korun českých, ale to už je dedukce, protože to tam nikde uvedeno není a u pokladen lze platit i eurem) levnější, a jeden každý figurka váží 95 gramů. Fajn. Jak mám ale naložit s informací, že sto gramů plyšáka přijde na 210,53 asi korun českých? První, co mi napadá je, že snad lze vystavené plyšáky prodávat i na váhu. Třeba jako že bych si k růžovému plyšovému – jedno zda hudebnímu či zpívajícímu - zajíci zakoupil ještě jedno modré (třeba tančící) ucho či ocásek a zaokrouhlili jsme to tak na rovných deset deka? Jaké nejmenší množství plyšáka lze zakoupit? Menší než malé? Nebo – a to bude pravděpodobnější – je to povinný údaj, který vyžaduje některá z norem EU, jehož neuvedení by vedlo k značnému finančnímu postihu prodejce? To, že si můžu porovnat kolik stojí sto gramů výrobku je jistě užitečné třeba právě u Fritze a Freddiho, tj. vedle stojících figurek čokoládových, ale u plyšových?! K čemu mi to je? Je to tam jen proto, že to tam být musí? To už nám opravdu chybí jen norma na blbost. I když tu snad raději ne. Díky rozjímání nad sto gramy „hudební plyšový figurka“ a nad tím, co asi zpívá a tančí, jsem totiž v supermarketu zapomněl nakoupit dvě položky ze seznamu věcí, které jsem měl přinést domů.


10 názorů

srozumeni
26. 04. 2014
Dát tip
Pobavilo...***

Alegna
22. 04. 2014
Dát tip

:)



MKbaby
19. 04. 2014
Dát tip

V Německu se o něj bát nemusíš, může být i neurčité :)


Kočkodan
19. 04. 2014
Dát tip
Zacínám se bát o pohlaví Mikuláse...

Kdyby zakoupil ty ponožky, nejlépe froté, mohl by sis vyrobit zajíčka svého, originálního. Návod najdeš na internetu. Pak nemusíš dumat nad těmi příšernostmi, ale vyrobit příšernost vlastní. *

Tak jako já! A je to  KRÁSA!


MKbaby
18. 04. 2014
Dát tip

Kašlu na plyš, já chci půl kila nadívaného bůčku :)


Diana
18. 04. 2014
Dát tip
Kde to mají? Já chci 20 dkg plyšového figurky! :-)))*

ten figurka - zřejmě transsexuál. Každý si může vybrat, jaké chce mít pohlaví, i plyšák :o)

8hanka
18. 04. 2014
Dát tip

pobavilo, i ked je to vlastne smutné...z pultov sa strácajú figúrky typické pre naše regiony, miesto kraslíc sú  kinder vajcia, miesto našich zajkov Fritz, Freddi, brr a ešte predávaní na gramy...

zabúdam nakúpiť potrebné položky  aj bez toho, aby ma pri nákupoch vyrušili podobní hudobní figúrky:)

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru