Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Předvolební slib Strany zodpovědnosti

10. 10. 2014
1
5
649

Vážení spoluobčané, milí Pražané, obracíme se na vás těsně před komunálními volbami s našimi sliby. My, kandidáti Strany zodpovědnosti v rámci ekonomických možností, slibujeme na svou čest, že pokud budeme zvoleni, pak budeme plnit svůj předvolební program. Náš program se skládá z následujících sedmi bodů:

 

1) Zasadíme se o to, aby na semaforech déle svítila zelená.

Jistě jste si všimli, že na semaforech pro chodce svítí zelená jen velmi krátkou dobu a mnohdy zhasne, sotva člověk vstoupí do vozovky. Naopak pro automobilovou dopravu svítí zelená mnohonásobně déle. Je to způsobeno tím, že auta projíždí semafory za sebou, zatímco chodci přechází vedle sebe. Proto do nynějška budou automobily projíždět semafory vedle sebe, zatímco chodci budou chodit za sebou.

 

2) Každý měsíc lázně zdarma.

Každý občan Prahy bude mít jednou za měsíc nárok na tichostní lázně. Jejich princip bude spočívat v tom, že vždy jeden den v měsíci zakážeme po celém městě jízdu automobilů. Občané budou moci v tento den využívat hromadnou dopravu či kolojízdu. Hlavně si však budou moci užívat nezvyklého ticha. Automobilová jízda bude povolena pouze výjimečně pro sanitky a policii ve službě. Sanitky a policisté však nebudou díky volným ulicím muset neustále houkat, aby o nich celá čtvrť věděla. Pouze při průjezdu nebezpečnou křižovatkou si mohou sem tam houknout.

 

3) Kosy místo sekaček.

V zájmu většího ticha v parcích a městské zeleni zaměstnáme při sekání trávy pracovníky, kteří umí zacházet s kosou a hráběmi. Při odklízení spadaného listí se budou z téhož důvodu používat košťata místo fukarů. Zájemci o zaměstnání v městských službách mohou již od konce října začít klepat kosu.

 

4) Zřídíme Ministerstvo pěší chůze.

Zřídíme Ministerstvo pěší chůze, které bude dohlížet na to, aby se užitečné průchody pro pěší zbytečně nelikvidovali kvůli budování parkovišť apod. Zajistíme, aby chodníky a přechody pro chodce vedly tudy, kudy lidé chtějí chodit, a ne nesmyslnými oklikami. Celkově tak Prahu zprůchodníme a na důležitých trasách namalujeme turistické značky: červenou, zelenou, modrou a žlutou.

 

5) Tramvajenka místo opencard.

Místo opencard zavedeme zpět tzv. tramvajenky, aby si každý uživatel časové jízdenky mohl kdykoliv přečíst, kdy mu vyprší její platnost.

 

6) Více volebních obvodů, více zastupitelstev.

Rozdělíme Prahu na více městských částí, přičemž každá bude mít své zastupitelstvo. Důvodem není více pracovních míst pro politiky, i když i to bude jistě z hlediska zaměstnanosti prospěšné. Hlavně se však jako občané v rámci volebního obvodu lépe poznáte a dokážete se tak snáze dohodnout, zda si skutečně přejete ve svém sousedství další kancelářskou budovu, či ne. Přispěje to též k tomu, abyste lépe znali své radní a nevolili do obecního zastupitelstva ještě větší blbce, než jste vy anebo my.

 

7) Zasypeme tunel Blanka.

Zasypeme tunel Blanka čerstvou zeminou, aby měli krtci kde žít.

 

  Vaši kandidáti Strany zodpovědnosti v rámci ekonomických možností


5 názorů

Díky všem za komentáře. Lakrovův mě potěšil.

Janině díky za podrobnosti i za upozornění na překlep. Nevím, jak je to v jiných městech, ale v Praze je pořád všude neuvěřitelný hluk - v místě mého bydliště cca čtyři houkačky za hodinu, motorové sekačky v parku atd., takže např. 2 a 3 jsou zbožným a toužebným přáním po troše ticha. Nemá to být jen vtipné.


Janina6
10. 10. 2014
Dát tip

První bod je celkem humorný, i když překlep „do nynějška“ mi kazí dojem. Body 2, 3, 4 a 5 mi nepřipadají ničím zajímavé, přemýšlím, co měly vlastně sdělit. Snad jen ten pokus o vtip s klepáním kosy. Šestka je napsaná tak šroubovaně, že jsem její čtení vzdala. Sedmička asi má být vtipná, ale mně to přijde už příliš pitomé (myslím od autorů toho letáku), než aby mě to pobavilo.


Lakrov
10. 10. 2014
Dát tip

Hezky se to bod po bodu stupňuje, takže u sedmého už se směju skoro nahlas. Jsou to všechno vlastně jen takové blbůstky, ale po několik týdnů gradujícím náporu médií celkem potěší.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru