Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

R. L. a slušné chování

30. 04. 2016
8
268
6386
Autor
MKbaby

z pravidel Písmáka:

...Uživateli je zakázáno verbálně napadat a pomlouvat ostatní uživatele serveru, ať už v komentářích (kritikách) či v samotných dílech...

Jediný, kdo tu nazývá ostatní čuráky, pračůráky z kundohor, zmrdy, kreteny, kunda chlapy, debily, hovady, vlezouši, přiteplenými hochy, vlezdoprdelníky a blbečky, ženy pak píčami, kundami, prasačkami, bábami z urnových hájů, nosnými samicemi, zapařenými pipinami, příserkami a dalšími jmény, je R. L. Jediný, kdo např. z Kolobajdy udělal Kolosrajdu, je R. L.

Jediný, kdo se okamžitě sprostě navezl do jednooké panenky a posmíval se jí, jediný, kdo tu psal, že nechce žádné zprávy z magorárny, je R. L. (http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=466875 - PO VÍKENDU ZASE V KADIBUDCE).

Jediný, kdo tu někomu vyhrožoval rozbitím držky, je R. L. Jediný, kdo tu barvitě popisoval povraždění domácího zvířectva Gory i to, jak by mu to udělalo dobře včetně rozstřílení jejích oken, je R. L. A takhle by se dalo pokračovat... případně popsat další, mimopísmácké formy obtěžování té, kterou R. L. nenávidí nejvíc.

Jen R. L. napsal takovýto text:

Část zdejších "Národních umělců" plánuje společný víkend...
Doufám, že tam všichni umřete - - -
To bude ten nejkrásnější hapyend.
A ten další zbytek si dá, pak pro velký úspěch, někde repete.

Ostatně kdo chce vidět, ať si přečte. Pokud by došlo k tomu, že R. L. snad něco zapře nebo smaže a admini nebudou fungovat, může případnému zájemci posloužit můj archiv, ve kterém mám archivovány všechny jeho nenávistné slinty od začátku března, kdy se situace vyhrotila, a to jak veškerá jeho "díla", tak řadu jeho komentářů, ze kterých nenávist přímo teče.

Ostatně není náhodou, že R. L. už na Písmáku byl zablokován minimálně dvakrát, a to jako R*L a jako Roman*L. A nebylo to proto, že by ho někdo napadal, ale právě proto, že on se chová jako prase... ostatně kdo to kdy viděl, aby někoho zablokovali proto, že se do chudinky nevinného někdo strefil, že?

Nedávno bylo za pomoci Admina A uzavřeno křehké příměří, které R. L. ovšem zase začal porušovat, a od té doby se jeho útoky opět stupňují. A tak se ptám - jsou tu nějací funkceschopní admini s právy skutečných adminů, ochotní s tím něco udělat? Nebo jsou tu admini jen pro ozdobu?


268 názorů

MKbaby
09. 08. 2016
Dát tip
Neboj se, zcela jsme ho vypustili z hlavy :-)

vilokod_K
09. 08. 2016
Dát tip

Nechte R.L.... blbec nikdy neuzná, že je blbec (:-D


vilokod_K
09. 08. 2016
Dát tip

znám R.L. tvorbu tak někdy před 5 - 6 roky: to se dalo číst, dalo se s ním i mluvit (psát)... najednou kolosálně zblbnul  a stal se z něj zhovadilý hulvát.

Dneska má myslím svátek. Což kdybychom mu popřáli, aby zas dostal rozum... ?


agi, vemu si štít a není co řešit... ;)

nechť si osočuje, má k tomu zřejmě dobrý důvod. Nepřilévejme olej do ohně. :-)


MKbaby
30. 05. 2016
Dát tip

V.A.atd.: Von se v tom už nikdo nepatlá, ono to nemá smysl. Zde dohodnuté příměří stejně druhá strana odmítla dodržovat a pořád jen obviňuje a útočí. Ono stačí si přečíst jeho duchaplnosti k tématu, kterými zasírá Písmák... :-)


agáta5
30. 05. 2016
Dát tip

aby tě pak nějakej netrefil :)))))


že se v to tak patláte, lidi... napadá mě citát: kdo je bez viny, ať hodí kamenem.


MKbaby
19. 05. 2016
Dát tip
Já píšu jen hezké věci :-)

MKbaby
19. 05. 2016
Dát tip
Když ona ta Brnda zní tak trochu jako frnda... a Brňandy frndami nejsou - tedy alespoň některé :-)

užívají Brndy brandy? :o)


Lakrov
19. 05. 2016
Dát tip

V dnešní době poplatné zkratkování dle amerického vzoru by se Brndy  mohly ujmout. Nebo urazit? Asi by to chtělo zkusit v praxi a v reálném světě.  

P.S. Připomnělo mi to Krndu (=Adriana Krnáčová)


MKbaby
19. 05. 2016
Dát tip

To už nemá, protože Mistr je prostě magor a na tom jsme se shodli, takže teď už se věnujeme užitečnějšímu tématu :-)

Brndy jsou dobrý :-)


Lakrov
19. 05. 2016
Dát tip

Nebo Brndy? (Reakce na slovo Brňandy, které mě zaujalo).

Omlouvat se za Off topic už v téhle diskusi asi nemá význam :-)


MKbaby
18. 05. 2016
Dát tip
Zejména Brňandy :-P

MKbaby
18. 05. 2016
Dát tip
Jinak točí se kolotoč, zatímco pivo se čepuje :-P

MK: no, dobrých piv je tak těch prvních pět, šest...pak už se mi dost motá jazyk...:o)


MKbaby
18. 05. 2016
Dát tip
No... braník už dávno není, co býval, když se vařil ještě v Braníku... naštěstí dobrých piv je dost a dokonce čím dál tím víc :-)

Konečně, noho. Tys nám tu chyběla.

 

No jistěže maj v Praze hnusný pivo. Když se v Praze (v některý hospodě) točí brněnský pivo, logicky lze říci "V Praze maj hnusný pivo". Na druhou stranu, když budou někde v tom městě, jak jsme o něm mluvili, točit pražský pivo, dejmetomu Braník (že, pane Zbořil?), tak lze říci, že v TOM městě maj dobrý pivo.

Ono pivo se obecně dost podceňuje. Zejména podíl kvasinek na výrobě, žejo. Což nás dovádí zpátky k .... No nic.


Voči, StaroBrno je pivo. Nepít! MladoBrno neznám, to bude asi ta zlatá loď.... jojo... a v Praze maj taky hnusný pivo....některý (abych byla korektní :-)


Co je to Brno?


Lasy
16. 05. 2016
Dát tip

Stačilo mi přečíst si tři náhodné básně a vím, že s ním nemá cenu ztrácet čas...


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

... kromě mne...


takže to cimrmanovské " v Českých Budějovicích by chtěl žít každý..." už neplatí? :o)


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

Před časem byl nad D1 na výjezdu z Prahy dlouhý transparent s nápisem: "Do Brna by chtěl každý, proto se na něj stojí fronty" :-)


pokud jde o vztah některých pražáků k Brnu, leccos napovídá to, jak popisují cestu do toho města:

 

metrem na Florenc a pak jednu zastávku autobusem...


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

Ano, taky jsem to četl a přesně tohle mám na mysli - koncentrovanou zlobu a nenávist jako náplň života. Co může mít takovéto individuum ze života? Nám to ale může být jedno, trestá se sám :-)


protože předpokládám, že většina oslovených ve "vedlejší" diskusi má do ní zablokovaný přístup, dovolil jsem si její obsah přepsat sem, abyste se taky mohli zasmát :o)

 

 

PARTIČKA HLUPÁKŮ NIC NEPOCHOPILA A JE URAŽENA VLASTNÍ NEDOSTATEČNOSTÍ

CO TO JE ZA IMBECILY, KTEŘÍ NAŠLI VŮBEC TU DRZOAT MĚ OSLOVIT? CO jSTE DOKÁZALI? OHLÉDNĚTE SE! Za Vámi není ani to psí lejno... 100 děl za 10 let. Co to je za nenávistnou úču, přihlouplou Rybku? Co to je za velemagora MKbabyho, alias propan-butan a dalších 105 imbecilních nicků. Neumí svůj příběh, krade názvy, mě očerňuje, ale sám na nic nepřijde. Co to je za boží střevo nějaká Gora, která množí pejsky. Nerozumí ničemu. A celá pak ta brněnská větev. Brno je jen zatáčka na Vídeň. Už jsem Vám řekl, stokrát, abyste mě ignorovali. Pohrdám Vámi. Vyvolali Jste diskusi. Strčte si ji za klobouk. Kašlu na Vás. Kde Jste byli zalezlí vy no-name...? Vlezte tam zpátky, urnoví spratci, žádnou jednostrannou dohodu s Vámi nemám, polibte mi zadek a ignorujte mě. Díky za pochopení. Jste prostě uraženi vlastní nedostatečností. Nevím proč bych se měl zatěžovat s Vašimi pokusy. Okupujete server, který není Váš a nikdy nebyl. Co kdybyste šli z něj do háje? Jste nuly, nuly, hloupější než muly - - -

 

hádejte, kdo je asi tak autorem :o)


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

Já nikoho trestat nehodlám, aleši, na to nemám vůbec žádné právo, jen jsem psal, že pro některé jedince je trestem už samo o sobě to, že jsou těmito jedinci. Že díky své nešťastné povaze nemohou mít nic ze života, že se nemohou skutečně radovat...

A já se radovat hodlám :-)


MK Baby:

mluvit zde o jakémkoli trestu je celkem nemístné, brát spravedlnost do vlastních rukou nelze tak snadno. Spravedlnost má být sice slepá, ale ne blbá. Což nic neubírá na chvályhodnosti snahy zastat se napadených.

Nečiň jiným to, co nechceš, aby oni činili tobě...


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

Přesně tak, přátelé. Už ani písmenko :-) Už se těším, až všichni bídně zhyneme na našem srazu :-)


kuča
15. 05. 2016
Dát tip

Jouda občas štěká,

ale karavana neumětelů

jde dál.

Kupředu, levá,

zpátky ni krok! :-)


okoloidúci
15. 05. 2016
Dát tip

... z tejto diskusie si odnášam o. i. osobný zisk.

kontakt s obmedzenosťou, domýšľavosťou, hrubosťou, hulvátstvom, ješitnosťou, ... mi dal príležitosť zoznámiť sa s obmedzencom, domýšľavcom, hrubiánom, hulvátom, ješitom, ... v sebe samom :).


kuča
15. 05. 2016
Dát tip

No vidíte, že to jde! :-) Konečně nějaký výsledek! :-) 


rybkaH
15. 05. 2016
Dát tip

Přátelé- myslím, že už jsou naprosto zbytečné polemiky na téma R.L... Všichni víme, kým je a pokusy nastolit na Písmáků ovzduší bez sebestředných orgasmických výlevů impotentního barda byly přes veškerou snahu marné..je fakt, že si užil svých 15 minut slávy, když shlédl, kolik komentářů je věnováno jeho osobě a jeho pardon "dílu"..tolik čtrenářů už nikdy mít nebude..takže:

Pusťme vola  z hlavy

a dělejme co nás baví

 

všem pěkný zbytek neděle:)


Gora
15. 05. 2016
Dát tip

MKbaby: cením si tvé snahy a pevných nervů při snaze o dohodu s individuem, bylo jasné už od začátku, jak to dopadne. Díky.


MKbaby
15. 05. 2016
Dát tip

Nuže, máme za sebou dva týdny, bohužel to dopadlo přesně dle očekávání - R. L. nejenže nesmazal žádná urážlivá díla ze své stránky, ale po celou dobu (až na první tři dny) pokračoval jak v urážkách, tak v imbecilním seriálu o Moulovi Kombíkovi v rovněž imbecilní představě, že se mně a dalším neumětelům tímto slaboduchým konáním nějak pomstí. Bohužel mu ušlo, že tím škodí pouze sám sobě, ne nám, neboť tak ukazuje naprostý nedostatek svého intelektu :-)

Prohlašuji tímto, že se nadále necítím být vázán křehkou dohodou s tímto individuem, neboť druhá strana dohodu nijak nectí a zvysoka na ni kálí. Budu si tedy nadále dělat, co se mi zlíbí, a R. L. ať třeba vzteky praskne žilka. Budu si tu dále psát a budu si svá díla pojmenovávat, jak pouze já budu chtít. On sám ať se třeba staví na řasy, pro něj musí být dostatečným trestem už jen to, že je R. L., člověk s jeho povahou totiž zřejmě mnoho štěstí v životě nemá.

Z jeho děl přímo čiší, že jsou pro něj ženy pouhými futrály na kozy a kundy, které je potřeba protáhnout a kterými v podstatě pohrdá, protože dokáže konzumovat jen ty pohlavní znaky... zřejmě proto je také pořád bez stálé partnerky; ostatně které dámě by se líbilo být považována za pouhý uzel primárních a sekundárních pohlavních znaků, že?

Z jeho děl přímo čiší, jak je přesvědčen, že on jediný je ten největší básník, zatímco všichni kolem jsou jen póvl. Tím ještě neškodí nikomu jinému než sám sobě, protože se holt nějak nedokáže srovnat s tím, že realita je jiná... ovšem o to je pak útočnější a zlejší ke svému okolí, protože to okolí jeho domnělou genialitu nebere na vědomí; odtud pak pramení jeho pohrdání okolím.

Neškodila by trocha pokory a také zdravého smyslu pro humor. Člověk, který se nedokáže zasmát sám sobě, je v životě o hodně ochuzen. Jen ten, kdo si dokáže utahovat sám ze sebe, je schopen dělat si skutečnou legraci i z ostatních, zatímco člověk, který má rád jen sebe, dokáže ostatní jen urážet a ponižovat, tak, jak to dělá R. L. Když nám přeje, abychom v rámci společného víkendu všichni umřeli, považuje to za výtečnou nadsázku a my jsme idioti, protože jsme tento výtečný vtip nepochopili... chraň bůh, aby se někdo z nás doputil téhož vůči R. L.

R. L. tu sám rozdává nevyžádané rady, píše tu, koho všeho na Písmáku nechce (přeloženo - kdo podle něj nemá právo na Písmák vůbec lézt) a co se mu nelíbí; když člověk ovšem nekonfliktním způsobem pod jeho dílem vyjádří svůj názor na něj nebo na jeho dílo, je komentář okamžitě smazán a jeho autor zablokován, aby už se dotyčný zločinec ničeho podobného nemohl dopustit, neboť všechny lze urážet, jen R. L. je nedotknutelný.

Prase zkrátka zůstane prasetem, i kdyby trakaře padaly. Ať se tu R. L. dál ztrapňuje, já už mu nevěnuji ani řádek. Ať si R. L. vyskakuje jako opička na gumě, ať se třeba vztekne :-) Jeho jedinému zcela nekritickému obdivovateli, který své modle ocení úplně všechno, i jediné alespoň o trošičku méně nekritické obdivovatelce, jakož i jedné příležitostné andělské tipovatelce, tedy celému tomuto mnohohlavému zástupu ReLého fanoušků pak upřímně přeji velký a opravdu nevšední umělecký zážitek s jejich idolem a jeho veledíly :-)


MKbaby
14. 05. 2016
Dát tip

Ano? Chrocht :-P


MKbaby
14. 05. 2016
Dát tip

Přechodníček, jo? A kde je tedy přísudek? :-)


(to je přechodník, aby nedošlo k mýlce)


Vy čuně! :)


MKbaby
14. 05. 2016
Dát tip

A vo čem jsem to asi psal? :-D


No, a jsme tam, kde jsme byli - musí se s tím zacházet jako s pipinou: Udržuje se měkká, vlhká a voňavá, pravidelně se musí něžně zkoušet její vlhkost, musí se s citem a důkladně prorývat a porost se upravuje tak, aby byla hezká a člověk se v ní cítil příjemně.

 

Kdo okopává, to není důležité. Hlavně že odvede svoji práci.


MKbaby
14. 05. 2016
Dát tip

No jo, ale se zahrádkou se zachází jinak, s láskou. Udržuje se měkká, vlhká a voňavá, pravidelně se musí něžně zkoušet její vlhkost, musí se s citem a důkladně prorývat a porost se upravuje tak, aby byla hezká a člověk se v ní cítil příjemně. Okopávání týdýtem zahrádku nezušlechťuje, ale právě naopak :-)


Když se nebude okopávat, tak vám z toho nic nevyroste. Jednak se tam usadí plevel, a hlavně jak to nebude prokypřený, tak to nesaje vláhu. Ty výnosy jsou pak úplně tristní.


MKbaby
13. 05. 2016
Dát tip

No a my to máme ještě choulostivější než vy :-)


MKbaby
13. 05. 2016
Dát tip
Stázko, on nám výš nedosáhne :-)

Moudřejší ustoupí... To je z rodu blábolů typu "i s malým kašpárkem..." - znáte to. Stejně jako se s malým kašpárkem žádná velká paráda nadělat nedá, tak ani moudřejší neustupuje. Moudřejší si stojí za svým, a nechá blbšího, aby mu okopával kotníky. Pročež z toho má bžundu.


Ale shodli. Pár dní v díře, a voni by mluvili jinak...


nenasazujte tu nikomu psí hlavu...:o)


Voni ale, Zdendo, nepobrali, že tenhle pes neštěká za plotem, ale na našem dvorku, kapišto?

 

Stázka: A připadáme vám vytočený? :)


Poslechnou, Zdenda, a věděj voni vo tom díbátku "Nechci odsud dostávat avíza"? To jim je úžasná věc!

 

Nehledě na to, že zmiňovaný vocas je patrně samonasírací.

My voči si myslíme, že dělat si z podobných zjevů prdel je to jediné, co jim způsobí prasknutí žilky a nechuť se tu dál prezentovat.


agáta5
11. 05. 2016
Dát tip

já myslím, že jeho nikdo provokovat nemusí ... navíc si skromně myslím, že je to obráceně, ale to už nikdo nikdy nerozmotá a je to vlastně fuck


každý může být nasraný...a nebo nad tím mávnout rukou a přejít to humorem...to není žádné provokování, jen obrázek, jak kdo přistupuje k životu :o)


chronické označování lidí názvy pohlavních orgánů může být projevem nejen ztráty orientace v čase i prostoru, ale i ztráty orientace sexuální...


My, ježkovy voči, se ohledně tmy, myslíme, můžeme vyjádřit vcelku kvalifikovaně, páč ježek je aktivní zejména v noci. Egyptská tma, navzdory pověrám, je kupodivu docela půvabná. Pravda, bývá při ní docela kosa, ale zase díky nedostatku veřejného osvětlení je její, řekněme, purismus, velice interesantní. To za prvé.

Za druhé pak - označíme-li rybku za píču, dopouštíme se nezanedbatelného anatomického blábolu, jakkoli může být urogenitální papila s píčou (ale spíše s řitním otvorem, pokud vezmeme v potaz vizuelní stránku) zaměněna. Zde se autor výroku jednoznačně neorientuje, což nevyhnutelně zavdává příčinu k důrazným pochybám o jeho orientaci. A to nejenom v čase a prostoru.


MKbaby
11. 05. 2016
Dát tip
Má, Hani, má zřejmě velký problém... je to holt R.L. Nechápu, co má ze života někdo, kdo tak zuřivě nenávidí, kdo je tak plný zloby... Vyřešit to nemohu a ani nechci. Je to holt R.L. Což je ovšem pro něj zároveň i ten nejtěžší trest :-)

rybkaH
11. 05. 2016
Dát tip

Mě to neva- je to chudák..zřejmě má nejen problémy se psaním,v sexu, s osobností, mezilidských vztazích- ale i se zeměpisem:)))))

 

apropo- označení píča to mi docela lichotí:) vždyž právě ona je středobodem mužského světa a zájmu:)))))))


MKbaby
11. 05. 2016
Dát tip
Při čtení komentů velmi doporučuji zvolit možnost "ZOBRAZIT SMAZANÉ". Můžete se tak pokochat komentářem R.L. z večera 10.5. (konkrétně z 21.48 a několika dalšími), kde R.L. nazývá rybku píčou a připitomělou učitelkou z Liberce, která je tak ošklivá, že musí být egyptská tma. Pak se mi nekdo může divit, že takovému hovadu odeberu možnost sem cokoliv psát...

Lakrov
11. 05. 2016
Dát tip

Jak udělat z černé listiny vlastní nástěnku, napadá mě když přelétnu očima  ony výlevy špíny doplněné o čas a místo vzniku.  S originálním rýmem ...co je tak hezká / jak od záchodu deska...  to pak celé dostává punc galeriee "TG",  a tak mě napadá: Neberme mu svobodu projevu, nechme zpívat R.L.! :-)

P.S.  TG = To a letní Galerie 


jako bys nevěděl, že starýho psa novým kouskům nenaučíš...


MKbaby
10. 05. 2016
Dát tip

Jeho dosavadní výplody tu nechávám viset, ať si každý udělá obrázek. Jisté už teď je, že svoji část dohody jsem zatím splnil jen já.


MKbaby
10. 05. 2016
Dát tip

Tak a dost. Něco jsme si tu slíbili, ale už teď je mi jasné, že mé slíbené mé nedělní shrnutí nedopadne zrovna dobře. Odebírám R.L. možnost psát komenty ke mně.


rybkaH
10. 05. 2016
Dát tip

balast:))))))))))))))))


rybkaH
10. 05. 2016
Dát tip

ok, když jistý způsob nadsázky, tak proč ne. Já tu zas nechci slizkýho plešouna, co neumí psát  a zasírá to tu rýmovačkami ze základky..tomu už jistě porozumíš- je to totiž tvojí řečí:)


okoloidúci
10. 05. 2016
Dát tip

vilokod_K, táto diskusia ukazuje, že kritika/spor vždy rozdelí ľudí na dva tábory a že v „zlom“ sa vždy dá nájsť aj niečo „dobré“ a vice versa.

skrátka, hranicu medzi „dobrým“ a „zlým“, „morálnym“ a „nemorálnym“ máme nastavenú rôzne. 


haha...zrovna včera jsem doma v dílně zametal, už se tam skoro nedalo projít :o)


agáta5
10. 05. 2016
Dát tip

:))))))))))))))))))  ještě by to chtělo zamíst v dílně


vilokod_K
10. 05. 2016
Dát tip

Ani tomu nejlepšímu dílu nebylo věnováno 17 stran  kritik a komentářů. Za to čundovi Romanovi  za jeho fekální slovník a pohrdání všemi Písmáky se dostane takové pozornosti. Zbytečné pozornosti - protože  dement nikdy nepochopí, že je dement, natož aby to přiznal a snažil se o nápravu.

Na CO jSTE JEŠTĚ VY VOLOVÉ ZVĚDAVÍ? jděte do prdele a umřete tam... tak zní odpověď veleducha a je úplně jedno na co (:-D  to může napsat jen hlava v níž místo velkého mozku je malý a místo malého jeskyně...

 


starý objemový míry neznám - vím jen, 

že jeden přehršel je zhruba šest habadějů...


pro upřesnění:

pinta má stejný objem jako 4 žejdlíky...:o)


pintlich (pro ty, kdo nechápu význam slova) je "velký panák" v hospodě v Horním Dolním Zadkově. Objem je jedna pinta (jistě znáte z dávné písničky Babička Mery od Voskovce a Wericha) a "lich" je místní výčepní lihovina s obsahem alkoholu 78,9%

Doporučuje devět z deseti očních lékařů.


rybkaH
05. 05. 2016
Dát tip

pro RL : tohle ti připadá jako jistý způsob nadsázky? :

~~Nechci diagnózy z pakárny, to sem nepatří, nechci autistické syny a 19 bodů, nechci volečky, kteří něco rozpoutají, nechci báby vod vnoučátek, nechci přiblblý tapíry, horníky, sráče z posiloven, chytrolíny ze Slováče a jejich staré mamy, báby z urnových hájů, kretény s jednou větou, dědky, co si to nechají líbit. Tuhle posranou žumpu. Vyšeptalý pseudoumělkyně, co je tlačí těsný kalhotky, protože ztloustly, jak žerou v cukárně na náměstí mezi těmi radami, jak to máme dělat. Hnusný krávy, který by už nenamaloval ani Chagal, protože by se mu tam nevešli.

jsi obyčejný zamindrákovaný hulvát. Howg.


Kristova noho! Dráždivost droždí... Vidíte? My voči to říkaly: kvasinky. A jsme zase u těch zapařených pipin.


Whitesnake
05. 05. 2016
Dát tip

R.L. - radši piš, tam snad uděláš míň paseky - byť se to jeví, jako nemožné :-)

 


rybkaH
04. 05. 2016
Dát tip

Pro RL - veřejná onanie je možná tvůj koníček- ale nikoho příliš nebaví:))))))))

 

 

 


rybkaH
04. 05. 2016
Dát tip

Pro MKB- konečně jsem pochopila, co značí "házet perly sviním!.. kašli na to a týhle psychopatický svini už nehoď ani jednu.. je to marnost- a tebe je na takovýhle podřadný krmení škoda.. nejvíčc ho vytočí nezájem o jeho veršovánky o kytáře a fiktivní milence.. nech ho ať si tu prdí a prudí- je to chudák..tak mu to dopřej :)


Prosímvás, paní kolegyně... Baby nechte babami -  a babám. Meritum jádra, jak říkáme my vzdělanci, tkví v tom, že nic lidského nám vědcům není cizí. A urazit či pohoršit vás nikdo nemůže sebeblbším slovem. Anžto uražení či pohoršení se není volbou pisatele, alébrž čitatele. Jinými slovy - budu-li chtít, urazí mou maličkost i dejmetomu slovo "chleba". Nebudu-li chtít, může si pisatel vršit kundy a pračůráky až do nebe - a bude mu to dobré leda k flatulenci.


No co, co? Věda nezná ostychu, věda slouží pouze pravdě...


kuča
04. 05. 2016
Dát tip

Ježkovy voči: Ježkovo voči!


Stázka: No takhle, paní magistro: Tady je potřeba si vyjasnit pojmy, zejména „pomnožení“. Samozřejmě, zapařené pipiny darovaly tehdejšímu světu až neuvěřitelné množství kvasinek (a jak z nich dnes profitujeme!), o mykózách pak darmo mluvit, že, jenže - lze tento způsob pokračování života považovat za něco jiného, než za agresivní parasitismus? Běžně se tehdy vyskytující pipiny nezapařené a čisté byly v podstatě anektovány za použití biologických zbraní, pokud to vezmeme do detailu. Čímž to celé dostává politický rozměr, o kundách nemluvě.

Evoluční výhodnost zapařeného pižma (s měkkým i, paní kolegyně, prosím!) pak můžeme stejnou optikou označit za spíše evoluční selekci. Já bych se dokonce nebál výrazu evoluční genocida, tedy minimálně z pohledu pračůráčích současníků - dosud přežívajícího, leč silně ohroženého pyje, de facto vymřelého pindíka a též bájného nefritového stvolu. Ti všichni doplatili na svou (relativní) slušnost a hlavně na afinitu k pipinám bez výrazných odérů kvasného procesu.

Já nevím, paní kolegyně, ale mně to tedy úsměvné nepřipadá. Skoro bych řekl, že je to docela k posrání.


Diana
04. 05. 2016
Dát tip

MKbaby - pokud jde o vulgarismy, dovolím si s tebou nesouhlasit. Máš samozřejmě pravdu v tom, že také hodně záleží na použití a na záměru. Ale, opomenul jsi jeden téměř zásadní fenomén mateřského jazyka. My ta slova cítíme, vyciťujeme jejich hrubost, nechutnost  - to také možná chce říci Gora, agáta a kuča, ale těžko se to vyjadřuje. Pomohu si citací z knihy Chrám i tvrz Pavla Eisnera: "Mateřský jazyk je vzduch, kterým dýcháme" a dále "...národ je souhrn lidí, žijících společným jazykem. Ne mluvících - to by bylo málo!" a konečně "--mateřský jazyk je souhrn myšlení, cítění, veškerého citu životního". Vím, že to nedokážu definovat, ale na mne vulgarismy působí velice nepříjemně, až tak, že se vyhýbám tomu, kdo jich používá - i bez zlých úmyslů. Uvědomuji si, že vulgárnost přicházi do módy. Já tomu říkám móda ošklivosti.


kuča
04. 05. 2016
Dát tip

Stázka: Moc hezké! Opravdu pěkné. Díky.

MK baby: Já proti vulgarismům také ničeho nenamítám, ale linou-li se z úst dívčích, jsem tak nějak nesvůj, na rozpacích. Mám rád u žen spíše ty bělostné obličejíčky i růžové kapesníčky.


agáta5
04. 05. 2016
Dát tip

teda ty ses rozjel ... ale musím ti dát za pravdu... od někoho je vulgarita i menší fakt hnusná... je to na člověku, jakej má projev a co se za jeho projevem skrývá...

máme jednoho v rodině, ten vypráví sprostý vtipy i před svými dětmi (dospělými hihi) a je to nechutný, protože není vtipnej, ale právě nechutnej ..  přijde mi jako úchylák


MKbaby
04. 05. 2016
Dát tip

Já bych to z toho nedělal vědu. Odmalička učím svoje děti, že neexistují sprostá slova, že to či ono slovo není samo o sobě sprosté, že na sprostotě či slušnosti slova se někdo někde někdy usnesl, ale slovo samotné za to nemůže. Sprostý může být pouze projev čili nesprávné použití slov. A sprostý projev může být přitom tzv. vulgarismů zcela prost, zatímco když mi do věty tzv. vulgarismus sedne jako prdel na hrnec, nejde o nic sprostého. Záleží pouze na smyslu a účelu věty, tedy na tom, chci-li někomu ublížit, někoho ponížit, nebo jen popsat nějakou situaci. A moje děti to přijaly a rozhodně nemluví jako dlaždiči :-)

Ony ty tzv. vulgarismy totiž vůbec za nic nemohou, jsou to normální slova, o nichž zřejmě kdysi nějaká dáma s růžovým kapesníčkem před bělostným obličejíkem prohlásila, že je to sprosté. Ta slova jsou prastará a v různých jazycích se dochovala dodnes. Chorvati v klidu mrdají, aniž by tím mysleli něco špatného, zapomětlivý Polák pořád šuká, ostatně babička Boženy Němcové taky šukala po světnici a nikoho tím nepohoršovala. O výsernici jsme tu psali nedávno, toto půvabné a vskutku libozvučné slovo nijak nezastírá, že je odvozeno od jadrného slova srát.

Ono je rozdíl mezi tím, když píšu, že "... ukázala mu kundu..." a nebo když někomu píšu nebo říkám "... ty kundo zasraná..." Myslím si, že ten rozdíl je naprosto zřejmý.

Takže proti tzv. vulgarismům nenamítám vůbec nic; vhodným použitím se z tzv. vulgarismů stávají normální slova. Námitky vznáším proti jejich použití, které má někoho urazit, zesměšnit, ponížit, někomu ublížit. Ale tohle všechno je možné i bez vulgarismů.

Slova za nic nemohou. Za všechno mohou jen lidi :-)


kuča
03. 05. 2016
Dát tip

Ženám vše odpuštěno, samozřejmě i i panně Stázce. A teď něco hezkého!


tak jo, budeme tě smažit, grilovat, opékat...když už jsme to pálení čarodějnic prošvihli :o)


Gora
03. 05. 2016
Dát tip

Má nejodvážnější nadávka zní: ty jeden hašašíro:))) Přimlouvám se za neopakování vulgarit z Velmistrova praslovníčku:)))


MKbaby
03. 05. 2016
Dát tip

Himl hergot, tady to jede! Tedy, panno Stázko, netušil jsem, jak široký máš přehled :-)

Když už jsme u těchto teorií, pak jsem slyšel zajímavý názor, že nebezpečnost žen je prokázána už tím, že v průběhu evoluce zákeřně přirostly k pipině :-)


kuča
03. 05. 2016
Dát tip

Milí moji spoluneumětelové,

nezlobte se na mě, ale jsem asi ze staré školy (u zarytého monarchisty vcelku nic překvapivého) a nad některými pravěkými výrazy se mírně červenám.

Sám nejdu pro jadrný výraz daleko, ale to mezi námi muži. Ve společnosti žen ne, tak holt mě vychovali. Představa, že by mnou napsaná peprná slova ženy i jen četly, je pro mě téměř zahanbující. 

Nejsem Mirek Dušín, ale před neznámými používám jen "Herdek", "Safra", "Ty plantážníku" atd. 

Dodávám, že z žen klejících jako dlaždiči jsem nesvůj. Inu, stará struktura, která nedrží prst na tepu doby.


kuča
03. 05. 2016
Dát tip

Tak se nám diskuze utěšeně rozrůstá, pučí a raší. Co vydat sborník? 


Masově ne. Ale vzal jste v úvahu vegetariány, pane kolego? A nebo co když pučí???


Ježkovy voči: vlezdoprdelníci, díky vlivu biologických dispozic, se nikdy nemohli masově rozmnožit. Vylučovací trakt prostě nedokáže být zároveň i místem pro zrod nového příslušníka řádu. Už i ta udávaná  4% úspěšnosti lze považovat za malý zázrak...


agáta5
03. 05. 2016
Dát tip

jj, stydím :))))))))


No dobře, dobře. Ale nebylo zodpovězeno to základní: Je pračůrák opravdu předkem čůráka? Existují nějaké dobře zdokumentované  pračůráčí fosilie? Byl pračůrák již vzpřímený? Pakliže (dle profesora R.L.) žil pračůrák v období kundohor (plus mínus sto tisíc let) - mohl se dostat do kontaktu s kundami? Docházelo k mezidruhovému křížení? Je možné, že čůráci jsou přímými potomky tohoto míšení? Co způsobilo masivní vymírání zapařených pipin? Může tu být souvislost s rozmachem řádu vlezdoprdelníků?

 

Hádáte se tady o blbostech, a věda je vám šumák. Styďte se.


Takových pošťuchovánek už jsem tu zažil za těch 14 let hafo...  je fakt ovšem, že dosavadní rypáci byli bezzubí neškodňoušové proti panu Lohnertovi  Ani bych se  k tomu nevyjadřoval - stojím zcela mimo, kdyby jeho slovník nebyl jedna vellká defekace, a také proto, že pokud nějaký ten vulgarizmek není logickou součástí tvorby, tak sem nepatří, zejména ve spojení s jinými autory


okoloidúci
02. 05. 2016
Dát tip

... uznávam a rešpektujem Tvoje právo vytvárať si významy a z nich vyvodzovať závery. z môjho pohľadu sa mýliš a neteší ma to, no nic s tím nenadělám.


careful
02. 05. 2016
Dát tip

Nebo snad ještě lépe... ani nežádám, spíš jen upozorňuju na to, že tvé chování v určitých bodech nepovažuji za dobré a bráním se tomu, co považuji za napadání, což je zcela přirozená reakce.


okoloidúci
02. 05. 2016
Dát tip

:)))


careful
02. 05. 2016
Dát tip

No, buď rád, že to za mě nemusí zařizovat nějaký "gentleman", nebo ještě lépe celá jejich tlupa (podle které bych byla zcela bezmocná a neschopná), ale vynadám ti úplně sama.

...ale jinak tvé srovnání úplně nepobírám...snad jen vidím podobu v tom, že  MK Baby se k panence chová, tak že mně by to na jejím místě vadilo, ale nejsem ona...třeba je ráda, když ji lidé oťapkávají a dělají ňuňu... a tvé chování mi vadilo také, tak jsem se ohradila... ta tvá podivná analogie mi taky trochu vadí, protože jaký na ni asi použít argument...zkus se na to podívat z druhé strany...

..takže vlastně asi ano žádám tě, abys se stejně jako MK Baby přestal chovat jako nějaké nehezké slůvko a to nejen ke mně, ale globálně... ...chcete po R.L. aby se choval slušně a sami máte taky mezery jak vrata...


okoloidúci
02. 05. 2016
Dát tip

... nežiadaš odo mňa nič viac a nič menej než aby som okolo Tvojich názorov a Tvojej povahy našľapoval po špičkách ako MKbaby okolo jednookej panenky :). 


careful
02. 05. 2016
Dát tip

..no, jde mi o ono sousloví "mnohé vysvětluje", pod kterým si těžko někdo představí, že by se mělo jednat o něco pozitivního, pokud mám být konkrétní... je to druh určitého napadání... nebo něco co tak zní...buď si to sám neuvědomuješ, nebo prostě utočíš  a pak děláš, že neutočíš... tak si to přeber... příště si takové náznaky nech jen v maďarštině, aby tomu nikdo nerozuměl, nebo piš věcně, když nechceš, aby to blbě vyznělo... já když píšu takové narážky, tak vím, co dělám, a snažím se jimi rýpat... pokud tys to myslel s tím "mnohé vysvětluje " veskrze pozitivně a vysvětluje to dle tebe mou skvělou povahu, krásu, smysl pro humor a inteligenci, tak dík!


okoloidúci
02. 05. 2016
Dát tip

... že sa Ťa snažím zhodiť a očierniť??zdá sa, že nevieš príliš odhadnúť, čo si kto o Tebe myslí :).


careful
02. 05. 2016
Dát tip

Já pochybnosti nezakrývám. Je málo těch, co umí takové věci přiznat... Co přesně to má vysvětlovat? To, že se mi nelíbí chování části místního stádečka? Nebo mé všeobecné znalosti a prudkou povahu? Modrý oči?

Myslím si, že se mě snažíš jen shodit a očernit a sám sebe považuješ za toho správného... uměl by ses postavit proti většině? "Zastávat se" někoho proti R.L. abych ukázal, jaký jsem dobrák, to dokáže každý...dokonce se toho každý rád ujme, aby ukázal jak dobré má srdíčko a pak se tím mohl několikrát (implicitně) pochlubit...

... ale vlastně chápu, že ty nic špatného nevidíš... asi nemá cenu, aby ses o to vůbec snažil, nejspíš na to nemáš výbavu.

A mysli si o mně co chceš.:)


okoloidúci
02. 05. 2016
Dát tip

náfukov s nízkou sebeúctou, tzn. ľudí, čo pochybnosti o sebe zakrývajú prebujneným sebavedomím, je zdá sa mi práveže dosť.

a Tvoje „příliš velký duch na příliš malý život“ a „už jen to, že jsem ženská je pro mě deprimující“ mnohé vysvetľuje.


careful
02. 05. 2016
Dát tip

Tady jsou všichni relativně  rovni a mají stejné možnosti...kdyby se do jednooké panenky návážela celá banda, tak je to lynč i kdyby to dělala sebeslušněji...  a tohle tady není zastávání... skoro doufám, že to tady nečte, kdyby mě takhle někdo využil, tak bych hned napsala, že bránit se umím sama... proč má mít panenka nějaké spešl postavení... za diagnozu se jí nemá nikdo smát, ale opak je vlastně taky svým způsobem urážka... trochu jako můj Kavalír (povídka)...dělá ji neschopnou

..náfuka s nízkou sebeúctou... was ist das? takových lidí moc není... já třeba ano, ale to je dáno příliš velkým duchem na příliš malý život... už jen to, že jsem ženská je pro mě deprimující... 


okoloidúci
02. 05. 2016
Dát tip

careful, skutočný intelektuál „prostým lidem“ neopovrhuje a nad ostatnými neohrnuje nos. možno preto, že vlastnosti pochádzajúce od zvieracích predkov dokáže objaviť aj v sebe :). potrebou sa vyvyšovať obvykle vynikajú náfukovia s nízkou sebaúctou.

v tejto debate ma zaujala o. i. Tvoja hypercitlivosť na „lynčovanie“. prvky „lynčovania“ nachádzaš aj v obrane proti hulvátstvu a v požadovaní elementárnej slušnosti, odsudzuješ aj zastanie sa jednookej panenky. paradoxne, samotné hulvátstvo ako lynčovanie a nežiaduci / poľutovaniahodný neduh nevnímaš alebo ak áno, si k nemu (na Tvoje pomery) mimoriadne tolerantná :). 


careful
02. 05. 2016
Dát tip

A tak mě napadá, že asi sjkočím na psychiatrii, oni už mi něco najdou, divná jsem dost a pak na mě budete hezky muset brát ohledy, když budu mít diagnózu a běda jestli na mě pak někdo zlej! 


careful
02. 05. 2016
Dát tip

MKBaby: dočetla jsem k tvému předposlednímu ...k tomu, že dřív sem chodilo víc lidí.. o tom nepochybuju, ale se slušností to nesouivisí... souvisí to s tím, že internet nabízí v dnešní době víc různé zábavy než před lety, kdy různá fóra začínala.... většina jich jev úpadku... takže do toho bych nějakou urážku  a nečí chování fakt nemontovala... to už můžeš na pár sprostých slov pomalu shodit i výbuch Černobylu:D

a také se mi nelíbí to mluvení za jednookou panenku...možná má diagnózu, ale snad je svéprávná ne? Prostě takové to urazil támhle nějakou chudinku... být já jednookou panenkou, tak mě uráží spíš tyhle trapné rádobyohledy než pár sebedrsnějších slov od sebevětšího primitiva.


careful
02. 05. 2016
Dát tip

Hele, já si myslím, že vím, že ty jsi v jádru dobrej (trochu divná věta)... ale chováš se občas jak kretén (nemyslím teď) a lidi mají tendenci kdejaké hlášky se chytit a děsně ji zveličit...viz to s tím balkánským přízvukem (urážka století fakt:DD...já vždycky říkám spíš ta tvoje maďarština:D... a nemá proti Slovákům nic)... ale to, co píšeš se občas obtížně chápe, někdy je to dokonce nemožné a ti jednodušší pak vidí místo myšlenky jen tohle, páč nehledají myšlenky, jen čtou slova...

Ale já jako ukázkový vztekloun, tě kárat fakt nemůžu. Nic si z toho nedělej. Jako redaktor si tu asi jeden z nejlepších a nejaktivnějších, i když občas přestřelíš, nebo zůstaneš nepochopen.


careful
02. 05. 2016
Dát tip

... a vlastně se na tom projevuje věc typická pro (nejen)dnešní intelektuály. Nic pořádně nevysvětlují, mluví jen tak, aby si rozuměli mezi sebou a nad ostatními jen ohrnou nos a to je důvod, proč se společnost stále víc štěpí. Lidi je třeba vést a teda i polopaticky vysvětlovat... ne jim jen říct, jste banda debilů, táhněte do análu... i když je jasný, že každý má své hranice a jeden nikdy nepochopí to a druhý zas nikdy nepobere tohle. (Já se třeba snažím být spravedlivá, a opovrhovat všema stejně:D)


careful
02. 05. 2016
Dát tip

Ufff.. tady to přibylo. Ale pročtu to, páč je to z jistých hledisek zajímavé. Myslím, že Zdenda by neměl tolik opovrhovat prostým lidem, respektive jeho přirozenými vlastnostmi pocházejícími už od zvířecích předků... toho prostého lynčujícího človíčka v sobě máme někde všichni a občas je dost těžké dokázat se nad něj aspoň trochu povznést a ne každý na to má.


K3
01. 05. 2016
Dát tip

Kupte si mlýnek a točte...............................................................................


kdyby příhody Mouly Kombíka vydával autor knižně, prosím o jeden podepsaný výtisk. Samozřejmě zaplatím odpovídající cenu.


kuča
01. 05. 2016
Dát tip

S někým se člověk nedomluví, to se nedá nic dělat. Už mě napadá jen léty prověřené - "OREL MUCH NELAPÁ".


MKbaby
01. 05. 2016
Dát tip

Souhlas :-)


zajímavá verze pálení čarodejnic...

Jestli na neumětelském srazu padne jediné slovo o R.L., budu požadovat okamžité zabanování všech členů klubu :o)


MKbaby
01. 05. 2016
Dát tip

Co to blábolíš, koudokolakoukolem? Jaká StB? Právě o to tady jde - ať si tu každý píše, co chce, a nesere se do ostatních. Mně je jedno, jestli o mně někdo píše jako o Moulovi Kombíkovi, tomu se směju, protože tím škodí autor sám sobě mnohem víc než mně, mně vadí zlé vyhrožování a vysmívání se slabším, např. jednooké panence. Ta se přece "provinila" jen svou diagnosou a tím, že se z ní pokouší vypsat na Písmáku. A jak si to slízla... jak omluvíš tohle?  Dobře, mezi námi a R. L. byly nějaké oboustranné šťouchance, byť v naprosto nesouměřitelné míře, ale čím se provinila jednooká panenka? Konkrétně na tohle chci od tebe odpověď, budeš tak laskav / laskava?

Další věcí je to, že Písmák je literární server. Jeho účelem je dělit se s ostatními o produkty vlastní literární činnosti a být za to ostatními hodnocen. Pokud sám píšu ostatním svá hodnocení jejich děl, která nejsou zdaleka vždy pochvalná, pak musím na základě reciprocity být takový frajer, abych snesl ne zrovna pochvalná hodnocení jiných uživatelů pod svými díly. Je úplně mimo psát drsné komentáře jiným a přitom všem, kdo se pod mým dílem vyjádřili nepochvalně, zamezit přístup pod svá díla. A přitom dál pokračovat v psaní komentářů u jiných. Není tu něco špatně? Na základě čeho já jiným můžu a oni mně ne?

K žádným krádežím tu navíc nedošlo, ale to bych se jen opakoval. Kdo chtěl, ten si vše přečetl a udělal si obrázek sám. A ohlasy mne utvrdily v tom, že se skutečně nic závadného nestalo. Název není součástí díla a kdyby bylo možné na Písmáku zobrazit všechna uveřejněná díla podle abecedy, koukal / koukala bys, co je tu stejných názvů. A nikdo kvůli nim neprudí.

Cílem mé současné snahy je trvalý klid, protože dělat z Písmáka stoku je škoda. Chodí sem mnohem méně lidí než dříve a o to víc je tu každý kýbl vylité špíny víc vidět. Dřív tu bývaly desítky nových děl denně, nezřídka dvě, tři strany, dnes třeba pouhých pět nebo deset kousků. V tehdejší záplavě se nějaká jedová slina ztratila, ale dnes tu trčí a kazí vzduch mnohem víc. Zkus být trošku objektivní a zamysli se nad tím, jestli náhodou nějaká ta vina neleží na druhé straně. Spočítej si četnost, agresivitu a vulgaritu útoků z obou stran a výsledek je jasný... Ale udělej to soukromě. Ať má moje snaha nějakou šanci na úspěch. Nebo snad nechceš, aby tu byl klid?

Samozřejmě si rád přečtu tvůj pohled na věc. Třeba i v soukromé zprávě, budeš-li chtít.


Kriste-pane, tady aby se jeden bál něco napsat. Hned po něm půjde STB..!? Co nebo kdo Vás, pane, k tomu opravňuje,kontrolovat obsah, ev. počet napsaných děl denně ? Projde jedna krádež, pak druhá, schválně, ať se to tu rozvíří. Podle Vás si má nechat všechno líbit ?  Když pan R.L. opraví svoji sbírku a vynechá jména, je to rovnou na vydání knihy.  Nemažte co už bylo napsané, ať si ostatní počtou a vidí souvislosti. 

Nečtěte,nekomentujte co Vás nebaví, vždyť Vás k tomu nikdo nenutí.  Mne nikdo  nečte  (až na pár výjimek) a je to proto, že dávám body panu R.L..  OK. to je daň . Do Vašeho paktu nepatřím.


okoloidúci
01. 05. 2016
Dát tip

Diana a MKbaby, zvláštny pocit, keď sa za hulváta ospravedlňujú slušní ľudia :). popravde, človek ako Zdenda ma nedokáže uraziť, jednako vám za vaše slová ďakujem. sú pre mňa potvrdením dlhodobej skúsenosti, že v českých luhoch a hájoch nad hulvátmi a náfukami vysoko prevažujú féroví, otvorení a milí ľudia ako vy, a že „balkánske“ úlety sú len výnimky potvrdzujúce pravidlo :). možnosť si to overovať mám pravidelne, veď časť mojej najbližšej rodiny pochádza z pravého brehu rieky Moravy :).

ešte raz vďaka a príjemný deň :).


kuča
01. 05. 2016
Dát tip

Ráno lepší večera, hurá! Jen ten redaktor prózy Zdeněk mě překvapil. Nemile. Velmi nemile. Ale co - taky s tím dokážu žít.

Hezkou neděli všem, ať se daří!


agáta5
01. 05. 2016
Dát tip

:)


MKbaby
01. 05. 2016
Dát tip

Já nechci nic jiného než klid, Diano. Přiznávám, že občas jsem si rýpnul, ale míra byla naprosto nesrovnatelná s druhou stranou, ostatně přečíst si to mohl každý. Bylo by fajn, kdyby křehké příměří přerostlo v mír.

Děkuji i okoloidúcemu za jeho názory a omlouvám se za Zdendu. Všimnul jsem si ho už párkrát a zabývat se jím nehodlám, takhle to prostě je. Tohle pískoviště je ovšem dostatečně velké na to, aby si každý mohl ponechat své kyblíčky a bábovičky a neboural hrady z písku jiným.

Takže dnes jsem ze svých děl smazal všechno, co by mohlo být považováno za jsoucí v rozporu s mým závazkem. Z neumětelské strany porušení nehrozí, v tom mohu mluvit za všechny neumětely, protože jsou to fajn lidi, kteří mají v hlavě mozek a ve zbytečných konfliktech se nevyžívají.

Všechno špatné je samozřejmě i pro něco dobré a tak se těšme např. na sraz neumětelů, který byl v této pohnuté době upečen :-)


Diana
01. 05. 2016
Dát tip

MCbaby - smekám! Tak by měla vypadat každá argumentace, která vede k cíli. Věřím, že to bude fungovat a všem se nám uleví.

Okoloidúci - souhlasím s tebou téměř ve všem. Dovol, abych se ti omluvila za Zdendu. To, co chtěl říci tím "balkánským přízvukem" je neomluvitelné hulvátství, ale zejména neskutečná hloupost. Věřím, že to říkám za všechny Písmáky. 


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Ano, nedělej druhým, co nechceš, aby dělali Tobě. Vynech tedy všechny negativní reakce vůči ostatním (včetně jednooké panenky atd.) a já ti zaručuji, že bude klid. Alespoň od nás určitě, za "neorganisované" se zaručit nemohu :-)

Beru to tedy jako tvůj souhlas s mojí nabídkou. Já svůj díl dodržím. Zítra smažu všechny své věci, u kterých objevím nějaký náznak něčeho proti tobě. Od tebe pak očekávám totéž. Howgh!

Dobrou noc


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Přijímáš moji nabídku ke klidu zbraní, nebo ne?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Nehledej zlý úmysl ve všem, zavání to paranoiou. Navíc jsem tě nikdy nevykradl, jen jsem použil název. A to je podle mne v pořádku, název nelze patentovat. Třeba V tramvaji. Najednou jsem viděl tramvaj jedoucí do Braníka a bylo to tam, vůbec nešlo o to, abych tě vytočil.

Použiji-li někdy v budoucnu tvůj název (a to nevylučuji, na rozdíl od tvých děl mi tvoje názvy mnohdy přijdou zajímavé a inspirující), uvedu to do prologu. To je fér, ne?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Já jsem taky celý den makal... holt je naše práce taková. A taky těm, kdo si to mohli užít, ten krásný den přeju. Krucinál, buďme lidmi...


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Ano, je to veřejný server. A ten má to být mj. o toleranci.

Ty na jednu stranu hnusně osolíš jednookou panenku, ale jakmile by ti někdo napsal pod tvoje dílo jen zlomek toho, co ty jí, okamžitě ho zablokuješ. Pokud tedy uznáváš, že server je veřejný, pak:

a) vyjadřuj svoje názory, ale respektuj právo ostatních na totéž (a neblokuj je)

b) blokuj si koho chceš, ale pak nikomu nic kriticlkého nepiš.


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Já jsem se zavázal, že počínaje půlnocí pouze budu monitorovat tvoji činnost a nebudu se k ní vyjadřovat. Po dvou týdnech ji veřejně zhodnotím. Ty přece můžeš udělat totéž.

Můžeme tu všichni vesele existovat a vzájemně se ignorovat. Proč se bojíš to přijmout? Víš, že bys to nedodržel?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Mně nervy nebouchají. Jen mám pocit, že já o voze a ty o koze. Proč se bojíš zavázat se veřejně k neútočení, jako jsem to udělal já?


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

Zdendo, názory a zdvorilosti sme si už vymenili: ty ma máš za kreténa, píču, křiváka a balkánce a posielaš ma do prdele, ja ťa mám za nedotklivé ho*no na polici a nemám potrebu ťa bližšie spoznávať.

za seba túto našu debatu uzavriem takto:

neprekvapilo ma, že sa na literárnom portáli medzi stovkami autorov sem-tam nájde arogantný hulvát. no že hulvát tu môže robiť redaktora prózy, to je pre mňa popravde kultúrny šok.

nič-menej, dokážem s tým žiť :).


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Já tě nehodlám pepřit, já na tebe v konečném vysledku hodlám velmi důsledně srát, ovšem pokud ty budeš srát na ostatní. Tomu snad rozumíš, ne?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Když se zavážeš k neútočení a budeš svůj závazek dodržovat a přece se objeví nějaká napadení, bude jasně vina jinde než u tebe. To nechápeš?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Vnímáš vůbec, o čem píšu? Chci klid a chci od tebe jasně slyšet, jestli ho chceš taky. Formou veřejného závazku.


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Do prdele - já tady nabízím klid zbraní. Přijímáš? Ano, nebo ne?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

R. L., kdybys byl soudný, objevil bys spoustu strašlivostí i ve své tvorbě, a to nejen v té urážlivé. Ano, kryviny tu píšeme všichni. Ale stačí je nečíst.


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Přijímáš moji nabídku, aby byl klid, nebo si hodláš dále leštit ego? Co je pro tebe důležitější?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Pokud přestaneš ty, zaručuji ti, že nikdo proto tobě ani nehlesne. Moje nabídka je poctivá a znamená v důsledku nabídku stoprocentního sraní na sebe navzájem a tedy klid. Podmínkou je jen to, že vydržíš nenavážet se do nikoho a věnovat se jen psaní.


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Já aspoň nikoho neurážím a dělám si svoje. Nehodlám nic plnit žádnou svojí exklusivitou, jen chci klid. V tobě je strašné množství nenávisti, která ti prostě nedá klid. Proč pořád musíš do někoho rýt nebo ho rovnou urážet?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Tohle je ode mne poctivě míněná nabídka. Stejně jako já tebe můžeš přece kontrolovat i ty mne. Nevidím v tom žádný problém. Cílem mé nabídky je jedině to, aby na Písmáku byl konečně klid místo každodenních kýblů hnusu a trapáren. My jsme příměří dohodnuté Adminem A dodržovali, ale ty sis pořád musel rýt.

Pokud nebudeš vyvíjet žádné hnusné aktivity, o kterých píšu, nebudu mít co sebrat za materiál proti tobě. Co na tom nechápeš?


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Děkuji všem normálním, slušným lidem za podporu a za názory k tématu, je vidět, že těch slušných je, zaplaťpánbůh, stále dost.

Přesto, že neumětelové křehké příměří dohodnuté Adminem A (který přitom R. L. pohrozil banem, pokud nedá pokoj) dodržovali, R. L. vesele urážel dál. Asi je potřeba mu to vysvětlit tak, aby to pochopil, jenže to zřejmě znamená vysvětlit mu to ručně, což ovšem není metoda dle mého gusta, ta může uspokojit jen ožralá hovádka ze čtvrté cenové, ale ne mne. Kdyby se tak někomu podařilo vysvětlit mu, že pokud není urážlivé akce R. L., není neumětelské reakce...

Výplody R. L. od začátku března (nevím, kde R. L. vzal půl roku, asi mu jde špatně kalendář) mám archivovány a v archivaci budu pokračovat dál. Po zkušební dobu dvou týdnů dnešní půlnocí počínaje budu pouze monitorovat jeho činnost na Písmáku a pečlivě sbírat veškerý dostupný materiál, který v této době vznikne (a to včetně komentářů pod díly jiných). Ostatní pak prosím o totéž. Pokud se objeví jediný urážlivý výkřik od R. L., jediné urážlivé slovíčko, padá vše na hlavu R. L. a budu požadovat jeho trvalé zablokování.

Pokud přežijeme ty dva týdny v klidu, začne běžet další dvoutýdenní cyklus atd., na konci každého období zveřejním krátké vyhodnocení.

Jestliže je R. L. jen oběť, jak o sobě prohlašuje, pak by měl tuto dobře míněnou nabídku přijmout. Jestliže ji nepřijme, dokáže, že je vina pouze na jeho straně. Samozřejmostí je přitom nevratné smazání všech urážlivých děl z Písmáka, přerušení ponižování jednooké panenky a dalších a omezení aktivit obou stran pouze na publikování vlastních děl neurážlivého obsahu.

Očekávám veřejné vyjádření R. L. k mé veřejně podané nabídce.


kuča
30. 04. 2016
Dát tip

Himmellaudon, tady to žije! Nestačím se divit. Snad už všichni vypustili páru. Co se mi nelíbí nečtu, s mnoha kritikami nesouhlasím, vulgarity snad v nějakém dílku, do kritik ale nepatří.

Lidi, pojďme už dělat něco užitečnějšího. Třeba sex, drogy a rokenrol. Nebo zelený čaj, celibát a Salieri. To je jedno. Jak kdo chce. Proti gustu žádnej dišputát. Mějte se a hezký večer všem!

 


agáta5
30. 04. 2016
Dát tip

strašně obdivuju lidi, který jsou okamžitě schopní lidi přes monitor psychologicky odhadnout, napadnout a sprostě jim ještě vynadat... fakt obdivuju a učím se... sakra, to by se mi jednou mohlo hodit

 

 


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... prečo ma neprekvapilo, že tomu ani nerozumieš? :)


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... kde zostalo tvoje „Tohle bylo naposled“? :)

odhadol som ťa už podľa prvého komentu v tejto diskusii. o takých ako ty sa na SK hovorí „polož h***o na policu, hneď si myslí, že je lekvár“.


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

:))))) stačilo tak málo, aby spadla maska :)


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... vďaka, že si sa pokúsil vysvetliť svoje dôvody :)


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... práveže vnímam.  ak si hodnotil kvalitu vyjadrenia názoru, potom charakteristika simplicisima "nula děl, dest komentářů" bola nadbytočná, či?


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

careful, Tvoja úvaha o lynčovaní je mienená všeobecne? alebo sa vzťahuje k tomuto článku a tejto diskusii? ak platí b), objasni prosím onú súvislosť, dík.

Zdendo, právo vyjadriť názor sa tu odvodzuje od počtu děl, počtu komentářů a schopnosti psát?


Psycholog, nebo psychiatr by po vyšetření R.L. nepochybně indikovali komplex stihomamu a poruchu osobnosti projevující se chováním nadsamce a geniálního básníka, který - na druhou stranu - sám o sobě pochybuje a zastírá to hrubostmi hraničícími s hulvátstvím.  Kdyby  zvolil sebelepší nick, stejně podle způsobu jakým tvoří »díla« a píše  své »kritiky« je snadno identifikovatelný. Nepomůže, než  bloknout IP adresu... jak se objeví...


gabi
30. 04. 2016
Dát tip

aleši a bejby, znova opakujem, že jediné riešenie je, nechať ho bez povšimnutia, veď takto mu neustále dávate najavo, aký je pre vás dôležitý...je také ťažké nečítať ho, nereagovať na jeho komentáre? ja mám to šťastie, že mi niekoľko rokov nejde poslať súkromnú správu, ale snáď aj to sa dá prežiť - mazať ich a dá vám, nám pokoj

dostane svoje tri tipy od blacksabath, koudokola a anděla a bude kľud


pořád nad tím přemýšlím a došel jsem k jednoduchému závěru: urážky, které Mistr plodí, nezajímají nejspíš nikoho jiného než jeho samotného. Takže jim nebudu nadále věnovat svou pozitivní energii.

Třeba ho to přejde samo...a když ne, tak je mi to jedno.


careful
30. 04. 2016
Dát tip

Myslíš, že být někde solitérem a stát proti většině je vždy dobrovolná volba a boj za zlepšení světa?

Lynč může mít  mnoho podob... jen málokdo dokáže vnímat šířku jeho spektra. Lidé, co lynčují, většinou vůbec netuší, že dělají něco špatně. 

To jaký je R.L. je záležitost vedlejší... to ví každý, kdo ho chvilku pozoruje...netřeba to tisíckrát přetřásat.

 


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

careful, MKbaby sa vo svojom príspevku dožaduje len toho, aby R. L. vulgárne nenapádal a neurážal ostatných prispievateľov. nevidím tam ani náznak lynčovania.

a postoje R. L. nie sú o solitérstve ani o odpore voči stádovitosti. sú len o hrubosti a arogancii, s akou som sa ešte na webe nestretol. a to som už preskákal všeličo :).


careful
30. 04. 2016
Dát tip

Já třeba chápu určité Zdendovy sympatie k R.L. v tomhle problému...jsem na tom v tomhle podobně... každý, kdo je dost solitér (nebo se za něj považuje) s jinými solitéry spím způsobem cítí... i když jde o solitéry naprosto jiného zaměření, je to dáno odporem ke stádovitosti a sympatiím vůči těm, co dokáží v něčem jít proti proti proudu ...nebo přirozenou snahou chránit slabší stranu... taková "protilynčovací povinnost", protože cítíme, že i my se můžeme celkem snadno dostat do střetu s většinou (ať už by byla pravda více na té, či oné straně)... aspoň to je můj názor


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

Aleši, fakt tu ide o válku s blbostí? sa mi javí spíš jako válka s arogancí. a že či urážky ignorovať? stačí ignorovať ich autora a nechať ho, nech si svoje pocity nedocenenia a krivdy ventiluje v ústraní svojho pieskoviska. 


fakt je ten, že válka s blbostí se vyhrát nedá. Ale taky se v ní nikdy nemá přestat...tak nevim. Ignorovat urážky?


Lakrov
30. 04. 2016
Dát tip

Bývalo tu takových víc, často i z rádoby lepších "rodin"  leč čas jim obrousil hrany.  Nebo se vybíjejí jinde -- těch možností přibylo, oproti dobám před deseti lety.  Stavím se za odvulgárnění Písmáku, ale zároveň vím, že je to utopie.  Pro R.L. a jemu podobné i pro jimi urážené okolí  je nejlepší si jich nevšímat, případně jim popřát brzké uzdravení.                                


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... keď vidím, že prózu tu redaktoruje človek so zmyslom pre polemiku, hneď sa lepšie cítim :)


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

Zdendo, v podstate sa stotožňuje s tým, čo si napísal, s dvomi výhradami:

1) moralizovať MKbaby kvôli citovaniu správy, ktorá má charakter nevyžiadaného a navyše urážlivého spamu, sa mi nezdá byť namieste

2) výrok „Do vašich sporů teda nevidím, připadá mi i docela kuriózní, že se v nich tolik angažují zrovna lidé, kteří vůbec neumějí psát“ považujem za jízlivosť nehodnú redaktora prózy


Gora
30. 04. 2016
Dát tip

Přikláním se také k nějaké legraci, kterou nám, starým, tlustým, hloupým zvedneš náladu. Ten krásný, štíhlý, usměvavý, chytrý mladý muž v rozpuku psychických i fyzických sil dokáže pouze plivat nenávist. Porušil pravidla daná adminem.                                /T.


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... R. L. je náhodou zaujímavý úkaz, aj keď nie práve literárny. a kým nie je na písmáku jeho / kohokoľvek iného tvorba povinné čtení, kým je možnosť nezaujímavé / urážlivé diela a komentáre ignorovať, všetko sa mi javí byť ok.


Diana
30. 04. 2016
Dát tip

Lidičky, já vím, že patřím k naivním "pravdoláskařům" :-(  - ale! Dovolte mi prosím naznačit ještě trochu jiný pohled na věc. Nemyslíte, že člověk, který nemá smysl pro humor je vlastně těžce nemocný? Napadlo vás, jaké peklo prožívá člověk plný nenávisti, který věří, že je obklopen nepřáteli a pronásledován, okrádán, tupen... Nepřijde vám to líto?

Macu, ty jsi  radostný, dobrosrdečný a chytrý - všem nám tady ještě s několika (že, Aleši, Kočkodane atd.) zvedáš náladu. Nechceš se už na to vykašlat? Careful to dělá dobře. Něco jako pohádkové "mha přede mnou mha za mnou"  . Vžďyť je tě škoda na takové půtky - napiš PROSÍM! zase nějakou srandičku!


careful
30. 04. 2016
Dát tip

Možná kdyby měli admini pravomoc omezit mu počet vkládaných děl za den na ona dvě-tři doporučená, tak to bude úplně nejlepší...dokonce bych to navrhovala glóbálně.


careful
30. 04. 2016
Dát tip

... a ten jeho komentář výš je taky celkem vtipný...R.L. by dle něj evidentně chtěl být na světě sám a nikým nerušen, nebo jen s partou dokonalých topmodelek, co by ho a jeho tvorbu všechny milovaly... ale i to je zajímavý pohled :)


careful
30. 04. 2016
Dát tip

... jo a odkdy se nesmí psát o nenávisti? to musí být všechna dílka o lásce a pochopení?

Já myslím, že zrovna ta zmiňovaná básnička je plná emocí, když už to není technicky nic extra... 

...umění má mnoho stran a nejlepší bývají mnohdy díla plná hnusu, bolesti a nenávisti...protože nad nima se může člověk, kromě cítění většinou i zamyslet...kdyby Romeo s Julčou brutálně nechcípli, byla by to neskutečná kosočtvercovina, ač roztomile napsaná:D


careful
30. 04. 2016
Dát tip

Já tedy nevím, jak ostatní admini, moc vidět je tu není, ale Admin A nějakou aktivitu vykazuje... jaké mají pravomoci je věc druhá a pak taky ban není zrovna metoda účinná na všechny... jak sám píšeš, tak byl zablokován 2x... tak ho zablokujou 3x a zas se vrátí (jeho díla beztak nemají moc hodnotu ...vytvoří je během pár minut a tak ani kdyby mu je admini smazali, tak on brečet nebude, páč za minutu stvoří tři jiná:D)...

Řešení: příjde zpráva od R.L. - mažu, nečtu... na jeho díla neklikám, prostě na něj prdím...

...a ta básnička je náhodou docela vtipná (klidně budu ten národní umělec z ní)...možná jedna z nejlepších v té miliardě nesmyslů bez myšlenky, co kařdý den píše.,. 


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Pod texty R. L. lze psát výhradně pochvalné komentáře. Všechny ostatní R. L. okamžitě smaže a jejich autory zablokuje. Já mu umožňuji se vyjádřit a takto to dopadá vždy.


agáta5
30. 04. 2016
Dát tip

hihi


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

Před chvílí mi přišla od R. L. zpráva: UMři čůráku


MKbaby
30. 04. 2016
Dát tip

I já jsem zvědavý. Admini jsou tu totiž buď bez zájmu, nebo bez pravomocí, pročež nechápu, proč jsou zváni adminy...


agáta5
30. 04. 2016
Dát tip

hm..to jsem zvědavá na reakce :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru