Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo je tady dítě?

08. 07. 2016
5
10
1458
Autor
Movsar

Na věčné téma mateřství.

Madona v tramvaji

Má výraz Raffaelových madon, má i jejich oči, něžně zahleděné někam do těžkostí, a rty celé od jemnosti. A jejich světlou pleť a silné vlasy. A taky má ohromné břicho, jenže není těhotná. Je plná krásy.


Metamorfózy

Když si na ni lehl a několikrát pronikl jejím klínem, tu se náhle změnil v novorozence. A už dál v ní nebyl, nýbrž v jejích dlaních. Držela ho v nich nad sebou tak, že se drobnými prstíčky nohou dotýkal jejích prsů, nateklých erotickou láskou a mateřstvím. Držela ho ve vzduchu, přibližovala si ho k ústům a zas zdvíhala. Smála se na něj. I on se na ni smál. Nic jiného mu nezbývalo.


Kdo je tady dítě?

Tramvaj, anonymní žena. Vysoký stupeň těhotenství jí z prsou vykouzlil dva baňaté klenoty. Ještě než budou předány ústům dítěte, hraje si s nimi správce pokladu: cizeluje je jazykem, různě jimi otáčí proti světlu i potmě, těžká je a hlasitě chválí jejich ryzost. Až se vtírá otázka, kdo je tady dítě? 


Bioromantika

Třeba se nebude jmenovat Ozzy, ale zazpívá jí mama, i´m coming home. Ta holka má v plánu bejby. Teď jede podvečerní tramvají z kavárny, kde o tom s kamarádkou svedly řeč. Stojí obrácená, její zadek nemá chybu, cibulák, co říká: A teď breč! A tak se úchyluji k věštbě: Zhruba za čtyřicet let, třeba se nebude jmenovat Ozzy, ale bude tady a bude ji mít v srdci. A v některé ze smíchovských pivnic, v režimu karaoke, ji zazpívá mama, i´m coming home. Pak se skleným pohledem zadívá k výčepu a lámanou češtinou si poručí patnácté pivo.


10 názorů

Lakrov
22. 07. 2016
Dát tip

Hezky se to stupňuje, kapitolu po kapitole.  Vtáhle mě to závěrečnými větami té první.  Tip.  


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

slyšel jsem o té pachuti, není za tím nějaká idealizovaná představa o slaďoučkém mléku v duchu jakési rajské utopie. a přehnané to asi je. nechal jsem se v té tramvaji unést. je to oslava krásy, dokonalého tvaru.


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

lawenderr, tak ta extempore berme jako humanitární bombardování v elektronické praxi.


Gora
08. 07. 2016
Dát tip

Movsare, já si taky poradím.


careful
08. 07. 2016
Dát tip

To je v poho...já vrhám jen málem...můj žaludek je už vytrénován, když to tu pročítám ...

jo a podobně masitě koukají ti, co je radi porcují...pěkně ořežou ta baňatá prsa a vezmou si je domů... pohoda.:D


lawenderr
08. 07. 2016
Dát tip

možná, že tady někde počala poezie ... Movsare, kdyby ty ses držel jen té poezie, jaký by mohl být na světě klid a mír ... :)))


Movsar
08. 07. 2016
Dát tip

tak zkus před čtením nějaké antiemetikum. jsou výborná přírodní, jejichž doporučení je na hranici zákonnosti, ale ty si poradíš, careful.

díky, goro. snad z toho nebudeš mít oplétačky. :-)


Gora
08. 07. 2016
Dát tip

Osobitý pohled, který cením.


careful
08. 07. 2016
Dát tip

...no, jestli tohle vnímáš pod mateřstvím, tak potěš..kdyžtak už spíš těhotenství, nebo tak jak jsi to popsal spíš březost samic... a opět je to takové uslintané u baňatých klenotů, jsem málem vrhla tyčku...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru