Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tma

27. 03. 2002
4
0
1372

Tak tohle vyšlo z úvahy o barvě:) Myslete si co chcete:)

Tma.Neskutečná,nepřívětivá a černá temnota,která byla všude kolem.Nohy vězely až po kolena v černotě a pomalu se propadávaly dál.Už ani nedýchala vzduch,jen černotu-byla tak  hmatatelná!Když se snažila nadechnout,místo vzduchu jí do plic tekla černota.Tuhle barvu nesnášela!Přinášela smrt a zkázu pro vše živé a nedalo se před ní uprchnout!Z posledních sil se snažila  vytáhnout z té temnoty,ale nešlo to-snaha dostat se ven napomáhala té černotě kolem.Smířila se se svým osudem a přestala bojovat!Aspoň tělem.Mysl se nevzdávala a stávala se čím dál silnější!Soustředila se na něco krásného,co si musela jen představit,protože do té doby nic takového nezažila.Najednou pocítila naději a snaha těla už nepracovala ve prospěch černoty.Něco jí pomáhalo,ale ona to neviděla.Sídlilo to pod jejím tělem,ale vyskytovalo se to i kolem.Nechápala to-nikdy tu neexistovalo nic jiného než černota,tak co tak náhle?Náhlá záře kolem a pod ní,ji zachraňovala a zjistila,že v této situaci není jediná,přestože to byla ona kdo to vyvolal.Kolem ní bylo tolik záře,že už ji nevnímala.Přesto si všimla,že začíná měnit svou barvu a hustotu.Už zase mohla volně dýchat a volně se pohybovat.Záře žloutla až zezelenala.Pochopila,že to co je zachránilo byla příroda a její vliv na¨vše kolem.Konečně se přestali topit v nenávisti a smrti a začali objevovat pravou cestu.Už nebyla jen černá,která dříve vystihovala vše,ale každá věc měla svou vlastní barvu a svůj děj.Stejně jako jejich životy.
Lasy
23. 10. 2003
Dát tip
Ahoj! Nerikam, ze je to spatne, ale nejak mam pocit, ze tomu chybi nejaka vetsi dotazenost, ale ja mam enjmin co mluvit . . . :o) Usmej se a cerna je pryc . . . Lasy

FLO
23. 10. 2003
Dát tip
Já mám pocit, že tohle bych nenapsala, takže ti dám tip. Neumím napsat o barvě. Jo, mimochodem, nejrači mám teď červenou.

prouza:a to nám určitě nehrozí:)

Tak já Ti dík:) Asi si půjdu taky něco přečíst:)

Notreal
07. 10. 2002
Dát tip
hmmm....*

Dik:) Líbí aspoň trošku?:)

Notreal
07. 10. 2002
Dát tip
něco do sebe to má, ale jistě, tip jsem dal :o) takže líbilo :)

Marwin
02. 06. 2002
Dát tip
:)

Díky Marwi:) To byl původně domácí úkol:) Černou sem měla ráda na základce a teď tu zelenou takže..je to ve mne:)

Marwin
09. 05. 2002
Dát tip
Joj, jak tohle pohladilo ve mě tu malířskou část... Je to pěkně procítěný... Spousta místa fantazii... Alespoň vím, že se občas netopím sám... Tohle myslím stojí za TIP.

Tak dneska sem v zeleny a oranzovy:) Promin-ale jinak ju-Glumiku:) Pan Prstenu je totiz* *N*

Prokletí
08. 04. 2002
Dát tip
torchu mi zo připomíná mě... a mýá oblíkání do černý několik let... ža mnohem pozdějc mi došlo, že se topím... v sobě a sebou ;o) m.

Tyyy milášku:) Já v černý chodila na základce pak sem našla zelenou.......:)*

Prokletí
08. 04. 2002
Dát tip
mám rád oranžovou a hnědou ;o))))))))))) milášku? Glumíku? ... tak mi smí říkat jen jedna osůbka, promiň ;o) m.

Arri
27. 03. 2002
Dát tip
Na úvahu o barvě mi to přijde docela zajímavé ...!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru