Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plachonohá momí

13. 07. 2016
5
3
1069
Autor
Movsar

Vrcholky Anděla

Přes vrcholky prsou jí vlaje látka, jako vlajka horského národa nejvýš světu. Kolem krku korálky, na znamení, že nehoruje pro války. Tak si z Anděla vyráží někam za svou, a já rád bych se k ní přitočil: Tímhle světem lepší je vyrážet ve dvou.


Japonská rosnička

Dívala se jako rosnička na žebřík, ta malá Japonka. Ústa do třešní a tvářičku do slunka. Vypadá lehce znaveně, jak asi dlouho už se toulá ulicemi tohohle města? Pražský chodec by jen mávl rukou a nabídl někdy na začátku příštího tisíciletí popovídat u kávy.


Smíchovské herny

Ze smíchovských heren vane duch fair play. Kotouče válejí splávek, je čas třešní, padnou? říká si čudák na vysoké židli a z cigarety potahuje pávek. No a pal dojdou, padnou, zarachotí mince a štěstíčko je na světě. Jenže tady štěstí nečeká, bestii je třeba krmit, dál, už hladově svítí švestkovýma očima do tmy a řičí. A ten chlapík krmí a krmí jak máma své mladé. Je to prostě pud. A pan majitel už má z kasičky sud.


Plachonohá momí

Špitají si ty dobré kamarádky, cesta tramvají je pro malou špitanou jako dělaná. Jemňounké pusinky si přikládají k uším a na srozuměnou se usmívají. Jedna se ožívá, v té žije plachonohá momí. Na náměstí Republiky, když vystupují, ta živoučká přitiskne svá prsa kamarádce k radosti. I mně k radosti.


3 názory

Letné horké.*


Gora
13. 07. 2016
Dát tip

...bestie hladově svítí švestkovýma očima...a chlapík krmí... parádné příměry:-)))     a  světem se jde ve dvou lépe......


Diana
13. 07. 2016
Dát tip

:-) milé :-)*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru