Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nadpísmák redaktorem

09. 01. 2017
4
86
1564
Autor
Lakrov


Písmácký fenomén posledních několika měsíců,

 to jest zvýšená útočnost vůči určitým autorům,

 vyvrcholil v posledním týdnu výpady nicku 48039 .

 Po zkušenostech s nedávnou podobně agresivní aktivitou nicku 47183

 a jejím následným umlknutím několik týdnů po delegování onoho nicku do funkce redaktora

 mě napadá, nedal-li by se použít totožný postup i tentokrát.





Ustanovme Nadpísmáka redaktorem prózy a on za pár týdnů umlkne.


86 názorů

Oldjerry
26. 01. 2017
Dát tip

Lakrov - já bych pro to vymazání byl... jde mi o lidi, kteří ještě neměli šanci si  vybudovat  vnitřní obranu proti  psychické invazi... mně je to osobně jedno až na maličkost, že ani ten prostor tu není zadarmo a je škoda jím plýtvat na  nepodstatné a dokonce škodlivé aktivity.


Lakrov
26. 01. 2017
Dát tip

Pro Oldjerry: > ...Jestli chceme mít redakci složenou z agresívních hajzlíků...

Tahle "výzva" je (jak zřejmě tušíš) míněna ironicky  a zdá se, že svému účelu posloužila, neboť zmiňovaný se již delší dobu  s žádnou další invektivou neozval.  Díky za obsažnou reakci.

 

Též všem ostatním děkuji za zastavení; avízem už je ale obtěžovat nebudu.  Už to mám stáhnout?  


Oldjerry
26. 01. 2017
Dát tip

Jestli chceme mít redakci složenou z agresívních hajzlíků - tak proč ne?

To si nějaký ohon udělá zdejší minikariéru na tom, že otravuje ženy, které považuje za bezbranné?

Když se někdo pustí do mne - prosím, já jsem otužilý 11 lety na Písmáku,  kritiky typu seniora, roLáka  a jejich alternicky a dalšími, kteří  tu ještě jsou s námi, ale už v jakési pohodě.  Já už si blbci utírám ... no, třeba čelo. Babčata jsou přece jen trochu zranitelnější...

Ke vstupu Nadpísmák 12.1.:  především jsem tím, kdo jsem a nepotřebuji se skrývat za nějaký  nick, který sám o sobě zapáchá Adonisovým komplexem. Nikoho nepoučuji, já si na rozdíl od tebe uvědomuji , kdo jsem a na které místo asi tak patřím. Pokud sem něco vložím Nadčlověče, tak to jen předkládám k další diskuzi, pokud možno bez nemístných a celkem slaboduchých pokusů o sarkazmus. Možná, že to děláš s vědomím, že až tě to přestane bavit, tak tu bude zase chvilku klid,  než prdne v bedně zase jinému neuznanému geniovi. (:-D


BG: Že bychom resetovali počítadlo, a začali od jedničky, pane kolego? :)


Lakrov
16. 01. 2017
Dát tip

Pro Big_George:

 > ...Ignoroovat, bojkotovat, nebrat na vědomí...

 Ano, máš pravdu, to funguje nejlíp.  Tohle "rýpnutí z jiného směru" je spíš projevem mé marnivosti,  ale teď mám dojem, že to kupodivu trochu zabralo a urážek ze strany  onoho "dvojjediného" ubylo.  Zmiňované pořadové číslo tahle diskuse rozhodně zaslouží :-) a asi už je čas ji stáhnout.  


unisex
15. 01. 2017
Dát tip

Napsal Lakrov, řečený Zorom, který posílá infikované zprávy.


Nadpísmák
12. 01. 2017
Dát tip

ejhle, oldžeryk. tak on by nás chtěl tento pán poučovat o konstatním počtu debilů  v populaci. ano, takový výzkum existuje, to číslo není malé, je to 20 % lidí, kteří se pohybují na hranici debility. tedy jeho poznámka je až posud správná. dále už ovšem prolamuje tenký led spekulace a dehonestace. a padá do ledové vody tlachu. zdaliž není on tím obecním blbem?


Diana
12. 01. 2017
Dát tip

Jste moc príma a já jsem tu s vámi ráda! S tím citátem jsem měla jistý záměr, a sice upozornit na to, že kdo ostatní považuje za hlupáky, sám je hlupák největší. Ale vy jste mne dojali vyhledáním původního autora. Jste vážně fajn, přátelé! Máte to u mne!


Old: autor citátu je Friedrich Logau, Havlíček ho jen přeložil do češtiny... 


oran
12. 01. 2017
Dát tip

jestli je tu aktivnich 200 nicku, tak 157 z nich je rene vanek. :)


Šmodrcha
12. 01. 2017
Dát tip
K.H.Borovský? To není přesné. Je to sice náš klasik, který proslul tímto rčením, ba ho i vyslovil, ale není jeho autorem, nýbrž překladatelem. Citát zní v originále: Wenn einer meint, er lerne noch, so kömmt sein Witz entpor; Wenn einer meint, er sei gelehrt, so wird er jetzt ein Thor. Autorem je Friedrich Freiherr von Logau (1604 - 1655), německý satirik (někdy najdete pseudonym Solomon von Golaw)

oldjerry: mylis sa. bola to Lnice


Oldjerry
12. 01. 2017
Dát tip

CITÁT DIANY SKUTEČNĚ VYSLOVIL K. H. BOROVSKÝ...


Marcela.K.
12. 01. 2017
Dát tip

Ale jen ji tu nech viset ;-) Jinak už ti žádnou růži nepošlu! :-))


Lakrov
12. 01. 2017
Dát tip

Pro Oldjerry: > ...nešlápnout do něj, ono se časem rozpadne...

A když už šlápnete, tak nerozmazávat :-)

Díky za reakci a optimistickou statistiku. Celá tahle výzva byla z mé strany pochopitelně míněna ironicky a jak se zdá, splnila svůj účel. Asi už tu diskusi za chvíli stáhnu.


Oldjerry
12. 01. 2017
Dát tip

Když se sejde náhodně pět lidí, tak skoro vždy jeden z nich je blbec. Kolik aktivních autorů je současně na Písmoni? 200? 300? no řekněme 200.  Podle  toho klíče by se tu dalo předpokládat asi 40 blbců.  Já tu krom Nadpísmáka  vidím současně ještě tři a půl (dneska je nechám stranou, nejsou hlavním předmětem psané diskuse).  Tak si važte té skutečnosti, že jsme jako komunita s počtem 4 a půl blbce hluboko pod  obecným průměrem. Nechte je blafat, oni se unaví jako se unavili ti před nimi. Sú to baldové, neodpovídejte na jejich hlúpé žgryndy, nejvýš je pošlete do retichu, hoďte na ně bobek... Každéme se čas od času do cesty postaví hovénko, jde jen o to nešlápnout do něj, ono se časem rozpadne....


Šmodrcha
10. 01. 2017
Dát tip
Ach jo, Nadpísmáka do funkce raději ne. Upozornil jsem ho (jen autorovi, ne veřejně) na překlep a schytal jsem několik jeho reakcí v tom smyslu, že jsem imbecil, který se vyžívá v překlepech druhých a sám je nula. Tak teda má pravdu, ale veřejně to psát neměl :)

V.I.L. to formuloval lapidárněji...:o)


Lakrov
10. 01. 2017
Dát tip

Že by V.I.L.? :-)))


marcela: tak vidis konecne si to pochopila. gora by bola na teba hrda:-)


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Njn...tvoje pocity jsou prostě tvoje. Já si zase nechám ty svoje. Škoda času.


marcela: no pokail nemas cas to hladat tak tvoje argumenty idu na vode. pocit nadrazenosti mam zatial skor z tvojich prisvekov /hladanie diagnoz urazky atd/ --- ako raz povedala svata gora "nesud lebo budes sudena na najvyssom sude cr"


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Aleši, to nám češtinář neřekl! ;-)


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Nemám čas to hledat, ale způsob jeho úvah a diskuzí vyzařuje pocit nadřazenosti  jednoznačně.


marcela: chcel som ju strasne urazit pretoze sa mi nepaci jej nick a tak som zakerne povedal tu hnusnu vec ze napisala tento fasisticky epigram:-)))

 

 


tak autor je Friedrich Logau, Havlíček ho jen přeložil do češtiny... 


marcela: nadpismak je satiricky nick ktory uz z principu treba brat s rezervou a nadhladom. nehladiac na to ze si nie som celkom isty ci sa jedna o movsara. mal by som tu este minimalne jedneho kandidata ktory by to mohol byt....

takze este raz. kde sa oznacuje za mistra? kde podpisuje nazory R.L.?

 


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

...asi jsme měli s Alešem stejné osnovy :-)

 


Diano, tipoval bych to na K.Havlíčka Borovského...ale nevím.

A že se tím zvrátí náplň diskuse? Uvidíme...


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Ašš...a tohle si myslíš, že je vtipné? Co Ti Gora provedla? 


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Ve škole nás učili, že to byl Karel Havlíček Borovský ...ale kdo ví ;-)

 

Ašš... Nadpísmák :-)


bola to gora


Diana
10. 01. 2017
Dát tip

Vážení, vědoma si své hlouposti, nevzdělanosti a neužitečné existence, dovoluji si obrátit diskusi zcela jiným směrem. Sešli se tu ti nejchytřejí a tak to budou určitě vědět.. Kdo prosím z našich klasiků proslul rčením: "Kdo si myslí, že se učí, národa je chlouba. Kdo si myslí, že vše umí, začíná být trouba!" Zaujalo mne to, netuším proč,  a nemohu zjistit autora.


marcela: kde sa podpisuje pod jeho nazory? tym ze tipuje jeho diela? a kde sa teda oznacil za mistra?

 


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Ašš.. jo, možná to není unfér, ale je v pořádku, to, co ti dva tu předvádějí? R.L. mě už delší čas vůbec nezajímá. Je to pro mě ztracený čas, mám ho zablokovaného i pro posílání SZ a jeho nenávistné výšplechty a urážky opět může omluvit jen nemoc. Co mě zaráží je to, že se pod jeho názory začal podepisovat Movsar, kterého mě kdysi i bavilo číst.

Ano, jsem jen zdravotní sestra, nemám diplom s psychologie, ani z psychiatrie. Přesto si myslím, že po létech praxe s lidmi dokážu celkem dobře odhadnout jejich důvody k tomu, proč se chovají určitým způsobem. Možná by Movsarovi pomohlo jít si podiskutovat s odborníkem.

Jdu vařit vnučce oběd, takže končím diskuzi i s Tebou.


marcela: vytahovat zdravotny problem je hyenisticke. ak by to bola pravda tak dvojnasobne. ale takych amaterskych diagnostikov je na nete hadam viac jak literatov. --- zaujimalo by kde movsar sam seba oznacil za mistra? --- porovnavat r.l a movsara to je celkom absurd. ale budiz:-)) --- inak paci sa mi ako s nim nediskutujes....


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Jak myslíš. Prostě mi diskuze s Tebou nic nedává. A můj čas je drahý. Raději ho věnuji své rodině. Čau.


Movsar
10. 01. 2017
Dát tip

"Já s Tebou diskutovat nechci. Ne proto, že bych na to nestačila, ale lituji svůj čas." opět klasika. a opět trapná.


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

:-) No, vidíš a já to nemyslela vůbec zle. Mám slovenštinu ráda. Spíš jsem použila svoji osobní zkušenost.


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Nadmovsare, to, že se nudíš, a místo Tebou odmítaných sociálních sítí, tu zneužíváš amatérský literární server (samozřejmě nejsi sám), je Tvoje volba. Já s Tebou diskutovat nechci. Ne proto, že bych na to nestačila, ale lituji svůj čas. Za blázna se označuješ sám. Já si myslím, že máš zdravotní problém. Někoho bolí noha, jiného záda, někdo je dušný a jiný věčný kverulant. Je zajímavé to, že jsi se tak "vybarvil" po té, co jsi se spřáhl s R.L. No, tak už jste dva, kdo tu urážíte a otravujete amatérské písmáky a sami sebe označujete za "Mistry" . Jdi se klouzat. Prospěje ti to víc, než celé dny trávit na Písmáku. Potřebuješ kyslík.


marcela: paci sa mi tvoj pokorny a pokojny styl komunikacie. vytiahnutie slovenskej karty mam rad. ale ten narodny boj to  je to obvykly problem ludi z okupovanych uzemi:-)


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Asi jsi četl jen něco, nebo, nezlob se, Ti jazyková bariera brání chápat všechny nuance jeho výpadů. Jeho zášť, zahořklost, žárlivost, nenávist, drzost, urážky, je totiž zcela evidentní.V podstatě je k politování.


Movsar
10. 01. 2017
Dát tip

jeden klasik napsal: tím, že druhého označíš za blázna, svůj rozum nedokážeš. to bys ale musela víc číst literaturu a ne jen příručky a slovníky, marcelo. doporučuju foucaultovu knihu dějiny šílenství a taky psychologie a duševní nemoc. najdeš se v ní. popisuje tam historii nikoli duševních nemocí (tam tě já nevykazuji, na to jsi příliš nudná, abys nějakou trpěla), ale jejich diskursu, tedy toho, jak a kým se o nich mluvilo. a tvůj "klasický" poukaz k paranoi (ii iiii iiiiiii iiiiii) je zpozdilý asi tak o 400 let. jsi stará 400 let?  


marcela: ked nieco napises verejne tak sa obcas niekto z verejnosti ozve. to sa stava.--- movsar mozno na moj vkus obcas prepaluje co sa tyka vykrikov o totalite. ale nenapisal v principe nic take hrozne. kedze tu skutocne ide o absurdne vykreslovanie typka za agresora. co je unsinn


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Nevím proč. Jen jsem konstatovala, jak se mi chování Nadmovsara jeví. Nemoc by snad jeho výpady "omluvila"...Léčit ho nechci, na to musí vyhledat odbornou pomoc.


marcela: diagnozy su skvela vec. len ich treba lepsie vyuzivat. :-)


agata: diskusia mozna je. ale na to treba dve strany. problem je ze nadpismakove prispevky bere cast pismakov /vratane lakrov/ ako agresivne vypady a osobne utoky. . --- najzabavnejsie na tom celom je. ze nadpismakove prispevky su temer cele len o viac ci menej vtipnych odpovediach na agresivine vyypady.

 

marcela:


Lakrov
10. 01. 2017
Dát tip

Pátý pád mě překvapil, ale když o tom tak uvažuju, tak tu růži beru.


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

Co dělat...nemoc je nemoc...

Ani Ústav pro jazyk český  a Akademie věd ČR nestačí

 

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=paranoia


Movsar
10. 01. 2017
Dát tip

na tom, že to neopovídá jazykovému úzu, to nic nemění.


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip

To je pro Movsara, až tu zase bude ííííat  :-)


Marcela.K.
10. 01. 2017
Dát tip
  jednotné číslo množné číslo 1. pád paranoia2 paranoie 2. pád paranoie paranoií 3. pád paranoii paranoiím 4. pád paranoii paranoie 5. pád paranoie paranoie 6. pád paranoii paranoiích 7. pád paranoií paranoiemi

Movsar
10. 01. 2017
Dát tip

a kefalín, čo také si predstavujete pod pojmom diskuzia? z tábora DOBRA se jistě diskuse nedočkáme. je to pouze výzva vylučovat jiné, zamlčovat nenávist, no a pak klasický a jeden z nejtrapnějších postupů: označovat jiného za duševně nemocného. a k tomu negramotně.. ií ií iá iá iáá iáááááá.


agáta5
10. 01. 2017
Dát tip

jj, o diskuzi si může tento server nechat akorát tak zdát...


peceny medved: a vyjadris sa aj k teme alebo len tak z fleku ze zamoralizujem si o elementarnej slusnosti a mimodek spomeniem ze sa zivim pisanim?:-)

 

https://www.latrine.cz/mimodekove


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

trpií trpií, ií, ií, iíííííííííííí. a čímpak trpíš ty, marcelo?


Marcela.K.
09. 01. 2017
Dát tip

Vnímání textu člověkem, který evidentně trpí kverulantskou paranoií, nemůžeš změnit svým názorem, Aleši. 

Ono totiž při tomto onemocnění je téměř nemožné postiženého léčit, když si nepřipustí, že je vlastně nemocný. 

Pro Lakrov - stačí ustanovit redaktorem Movsara a "zabiješ" dvě mouchy jednou ranou...a možná by si Andělka odnesla i pRdíka :-)


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

už víme, medvědě, že píšeš sportovní sloupek pro respekt, ale na kterém místě té výzvy ke kolektivní nenávisti jsi objevil tu kultivovanost?  


vnímání textu závisí na povaze každého čtenáře.Nechám si ten svůj optimistický výklad.


zas tak moc mě to nebaví, měj se krásně.

a Lakrove, odpust.


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

něco jako nechte ho umlčet se? ale jdi.. trestní právo zná něco jako pohnutí k sebevraždě, což je vražda svého druhu. logiku bych tady neaplikoval, nejsme na matematickém serveru. daleko spíše je na msítě hermeneutika, čtení mezi řádky, rekonstrukce smyslu, skrytého (tady moc skrytý není, doslova z něj křičí touha po vyhnání..) významu. 


patrně tě opustily základy logického uvažování. nejde o umlčování druhého někým, ale o umlčení sebe sama jako následek přidělení funkce, čili svobodný čin, žádné násilí.


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

patrně jsi stále nenašel sílu k dočtení: 

Ustanovme Nadpísmáka redaktorem prózy a on za pár týdnů umlkne.


na rozdíl od tebe číst umím.


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

aleši, lakrov ti to tam napsal dokonce tučným písmem, ale ano, až na samotný konec, takže chápu, že se ti to ani nechtělo dočítat.


Nadpísmák
09. 01. 2017
Dát tip

inu, synu, zvýším ti čtenost tohoto ubohého žvýkance. už jen kdybych tady napsal pouhé ň, vyletíš k nebi. ale tak skoupý nebudu, i když bys namísto toho zasluhoval pořádný štulec, jak je již psáno výše. jenže já tebe i pár tvých maličkých kamarádíčků mám coby děti, jimž je třeba vysvětlovat, vychovávat je, přestože jste třeba ve věku už abrahámovském. tak tedy, lakrove, pokus se nejprve o polemiku, nech řinčet zbraně v ní, a teprve pak politikař. takto jsi přeskočil nutnou vývojovou fázi, podoben jistému politikovi, který v životě nebyl než předseda nejrůznějších schůzí. i proto ho lidé nemají  vlásce. pracuj!


Movsare, nikdo nikoho neumlčuje, , .čti lépe. Prostě se jen nabídla analogie s jedním nickem, který po přidělení funkce SÁM umlkl. To je vše.


r.l: dakujem za nazor. jto co hovoris je kludne mozne. ale aj tak je jasne ze vsetci menovani /najma teda ja/ su lepsi basnici ako ty:-)


diana: preboha. tieto reci ufnukanych deciek su smiesne. je to literarny server takze jeho zmyslom okrem uzivania si zabavy a pohody je aj kritika tvorby. to ze movsar nieco povazuje za gyc je jeho nazor ktorym prispieva do diskusie. ty ho zober alebo nie. diskutovat o tom o krysach je scestne. --- nazorovy konflikt je uplne prirodzeny....

 

co sa tyka nadpismaka presiel som si to cele a tvrdim ze je to normalna satira ktora by tu mala podla mna mat pevne miesto. uz len pretoze je zdrava. uci cloveka nadhladu sameho nad sebou.

 

ze to tu niektorych ludi vytaca skor svedci o ich jesitnosti a arogancii....

 

 


Diana
09. 01. 2017
Dát tip

Možná by měl být redaktorem také Movsar. Jedině oni dva totiž vědí nejlépe, co je kýč, kdo má vkus a kdo je hloupý. Určitě budou pro Písmáka přínosem. Zatím jsme si tu užívali přátelství, legraci a pohodu. Konečně by nás, krysí hejno, postavili "do latě" tak, že sij eště rádi sami sobě nafackujeme.  


presiel som si kritiky a diela. a nevidim tam nic moc utocne ci agresivne. ledaze by som za utok mal povazovat ze si utahuje z pismakov..... no hroza


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

pokud tady nadpísmák "útočil", tak tak činil s literárním vkusem a proti těm, kteří žádný nemají. a nejsme náhodou právě na literárním serveru? 


Movsar
09. 01. 2017
Dát tip

za tohle by sis ovšem měl nafackovat. a víš proč? protože ono umlčování druhého je typické nejen pro totality všeho druhu, ale zejména pro krysí hejna, která vždy "umlčují" jiné/jinak páchnoucí jedince. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru