Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je to tak

26. 05. 2017
13
9
857
Autor
Sarrah
Život je krvelačný klíště co se přisaje a není žádný P Ř Í Š T Ě

9 názorů

T_O_M_
25. 05. 2022
Dát tip

pravda pravdoucí, palec nahoru


Sarrah
15. 01. 2018
Dát tip
ahoj holka...děkuji za nahlédnutí :)

Bezinka
14. 01. 2018
Dát tip

zdravím v novém roce... :-)   Vždy jsem psala převahu šuplíkovek... tak nějak to je věc impulzu... dát sem něco. Že bych se polepšila ? Ono i tady záleží na tom, kolik lidí Tě vnímá.... a já už jsem jako několik sezon přeschlá tráva... :-)


Sarrah
10. 01. 2018
Dát tip
moc děkuji za Tvé nahlédnutí Bezinko, píšeš ještě?

Bezinka
04. 01. 2018
Dát tip

dobrá momentka.... :-)


Umbratica
14. 12. 2017
Dát tip

Jsem budhistka a tak si myslím,že vždycky je nějaké příště,ale ta básnička má takovou razanci,že típek dát musím.Sarrah.


exorcista
07. 07. 2017
Dát tip

Líbí se mi naturální styl, umocněný použitým slangem a malým rozsahem. Stylově bych miniaturu přirovnal k novinovému stripu, který je krátký a to mu umožňuje mnohem silnější údernost a bodové zacílení myšlenky na čtenáře, který tak dostane širší pole působnosti pro vlastní asociace a interpretaci přečteného.

Taktování a rytmus je perfektní, miniatura leze skvěle přes rty při čtení i při deklamování. Třetí řádek doslova nabízí přidání důrazu uprostřed na "není", což zase umožní vyniknout tříštivé znělosti řádku posledního, který nese značnou dávku ultimátní nezměnitelnosti. Asociace mě vrací k Pelíškům a odpovědi "nikdy, nebo navždy!". Dokáži si miniaturu představit na jevišti divadla, pronášenou zničenou osobností k o generaci mladšímu a naivně odhodlanému protějšku ve druhé třetině hry, kdy děj spěje ke konci, ale vzmůže se na poslední crescendo před uvolněním.

Opravdu si užívám konec, který je graficky skvěle zdůrazněný kapitálkami a proloženými mezerami. Doslova cítím tu krutě šmirglovou realitu, která z "P Ř Í Š T Ě" vyvane. Jak dostaneš jeden život, máš utrum a není žádné tlačítko reset - restart.

Velmi povedené, krásně surrealistické.


Sarrah
29. 05. 2017
Dát tip
pořád? ...tak možná předtucha.....že život občas vyprchá...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru