Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 2.

21. 11. 2019
5
5
509
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=0WkGYIGrZYI

Kdyby Dívka věděla,že Slávek věří nejen na permoníky,ale také na Anděle určitě by sama šla hledat nejbližší svěrací kazajku. Jenže jemu prostě nikdo nevymluví,že nemá svého Anděla Strážného. Když byl Slávek malinký spinkal v malinké postýlce a na zdi nad ním byl malinký obrázek s Andílkem a chlapečkem. Vždycky před spaním za ním přišla maminka,a spolu odříkali modlitbičku: Andělíčku můj strážníčku opatruj mi mou dušičku ve dne v noci při mně stůj dušičku mi opatruj! A pak řekla - tak už spinkej ty můj andílku! A dala mu pusu na dobrou noc... Slávek měl maminku moc rád. Když už byl o něco větší,a pochopil co znamená slovo smrt,tak někdy večer před spaním plakal a přál si,aby maminka nikdy neumřela. Bláhová dětská přání! Však Pane - Ty to víš! Slávkův Anděl Strážný má dokonce jméno. Jmenuje se Spirálka. A nejméně dvakrát už mu zachránil život. Ale pomáhá mu i jinak. Například když chtěl Slávek změnit zaměstnání,Spirálka jej nasměroval do míst kde se nyní nachází. Do prostor nízkého baráčku s plechovou střechou. Nasměroval jej do míst kde se následně potkal s Dívkou. Slávek přijal místo Velkého Administrátora. VA. A kdyby se Slávka někdo zeptal zdali jej jeho aktuálně vybrané zařazení baví určitě by řekl ANO! I když... Malá odbočka. Slávek nesmírně miluje stará česká přísloví a pořekadla neboť si je zcela jist,že se jedná o stovky let prověřená moudra. V této souvislosti je potřeba zmínit,že Když ptáčka lapají,pěkně mu zpívají... :D No prostě Slávka přinutil jeho zaměstnavatel stát se i řidičem. A to Slávek z duše nenávidí! Pane - však Ty to víš! :D Kdyby Slávek sám nebyl blázen tak by musel říct,že silnice jsou plné bláznů! Nicméně je tedy vodič. Slávek se navzdory všem těm bolestem a smutkům které prožívá rád baví. Už dlouho se chystá zeptat Dívky jestli je vodič. A kdyby řekla,že ne tak by odvětil: Čili to znamená,že jsi polovodič! :D Faktem je,že se Slávek ve funkci VA často docela nudil. I hledal jakékoli rozptýlení až zakotvil u lisu. (Lisovi Jééé!!!!) Dobrovolně se přihlásil,že bude ono hypermegagigaobrovské zařizení obsluhovat. Moc rád v této souvislosti vzpomíná na film Smoljakovců Vratné láhve. ;) Před pár dny krom jiných Slávek přijal do týmu nového kolegu. Když mu podával ruku tak řekl: Ahoj,já jsem Slávek - ve funkci VA,řidič a ÚLISNÝ! :D Nově příchozí se jen ušklíbl a pravil - No potěš! :D 

Dnes se Pan ze svého obláčku díval jak Slávek šlape při šeptání kapek deště svou alejí stromů a kytek,a věděl,že Slávek miluje nejen SLUNÍČKO,ale i déšť. 


5 názorů

Alegna
22. 11. 2019
Dát tip Benetka

:-)  když má někdo vysoký odpor tak asi není ani polovodič?


Kočkodan
22. 11. 2019
Dát tip Benetka

 

Úlisne ti písu, ze se mi tvoje dílko líbilo.

 


blacksabbath
22. 11. 2019
Dát tip Benetka

pěkné....četla jsem k ranní kávě...sedlo....*/**


Benetka
21. 11. 2019
Dát tip dievča z lesa

Áno... pokial rada chodí pešo v daždi,potom už nikdy nemôže mať biele tenisky... :)


dievča z lesa
21. 11. 2019
Dát tip Benetka

takže ta Dívka, ktorá rada chodí pešo a niekedy si stopne vlak, je vlastne kráľovnou špinavých tenisiek


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru