Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 8.

15. 12. 2019
5
3
480
Autor
Benetka

Do Tvých očí jsem se zbláznil a teď nemám nemám klid...

https://www.youtube.com/watch?v=yVweh1m9lAc

...stále někdo říká vzbuď se - věčně trhá nit...

Bůh Pan pozoruje Slávka a potutelně se usmívá pod vousy. Vídí jak dny a noci v jeho jménu nenávratně mizí do ztracena. Jeden za druhým jedna za druhou. Jako berani a ovce přes branku do ohrady. Jak ten čas letí - jako džetplejn oblohou. Už je půlka prasince. Ach! A vidí jak se v tom svém bytí a možná i nebytí Slávek plácá jako zapomenutá ryba po výlovu v bahnité louži.

Jo už je skoro zima. Někdy skoro mrzne a někdy je skoro sníh. Slávek má na svém pracovišti dle hlediska jiných také zimu. Běžně asi jen 14 - 16 stupňů celsiových. Každý kdo příjde tak se otřese a láteří a unisono hlásí: Ty tu máš ale zimu!?! Ale Slávkovi je to jedno. Jemu zima není. A komu je,tak ať k němu neleze. Což se ovšem týká také Dívky. VA ji nevidí celé dny (a noci :(. A když už příjde tak je zachumlaná do kožichu rukavic a čepice s bambulí. A přitom Slávek nemůže nevidět jak se dívka má spíš k jeho kolegovi než k němu. Inu - co naplat? Je to prostě tak jak má být. Mladá k mladému a vrána k vráně... :P Jen při jedné vzácné příležitosti se Dívka dala se Slávkem do řeči. Nebo spíš... Dlouze jej slovně úkolovala. A nakonec se zeptala: Máš ke mně ještě něco? VA se na ni úkosem podíval a řekl: Nooo... Něco by se našlo! Dívka mu opětovala pohled. Chvilku bylo ticho,ale protože je to stvoření velmi bystré další debatu rázem utnula: Myslím pracovně! Slávek jenom zavrtěl hlavou načež se Dívka otočila na podpadku a byla pryč. A přitom už při této příležitosti by jí snad Slávek řekl alespoň něco málo z toho nekonečna co jí říct kdy chtěl. Tak snad příště. A nebo taky nikdy. Nicméně Slávek pro Dívku přichystal malinkatý dárek který by Jí rád předal ještě před tím než bude chodit Jéžišek. Tak nějak jakože od něj... ;) Když Slávka před nedávnem trápil zubabol tak mu Dívka dala klinčekový ÉO. A tak jako nikdo v jeho současném zaměstnání,pak ani Dívka neví,že jedno ze zaměstnání kterému se Slávek dříve věnoval bylo aromaterapeut. A jedním z jeho nejmilejších Éterických Olejů je BERGAMOT ;) I odlil Slávek pro Dívku z jeho posledních zásob malinkatou lahvičku... No... Kdyby Slávek věděl zda má Dívka aromalampu,a také zda by vůbec bylo vhodné Jí ji darovat kdyby ji neměla,tak by Jí rád dal i ji. (Samozřejmě krom toho všeho ostatního co k ní cítí a co k tomu patří - lásku a něhu a něžnosti prudké až od kosti!) Leč vzhledem k okolnostem.... :p Prostě bude rád i za to,když Jí bude moci nějakým způsobem předat i onu malou lahvičku... A  zbývají pouze 4 pracovní dny. No a potom ještě ovšem páteční vánoční večírek... :D 

Toš tak.


3 názory

dni sa krátia, najvyšší čas pustiť sa do toho ... veľa šťastia


Alegna
16. 12. 2019
Dát tip

něžnosti prudké až do kosti - to nemá chybu

držím pěsti, ať dárek najde tu nejlepší cestu k předání a udělá radost


Toš tak....početla jsem si s chutí.......*/***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru