Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

BĚŽEC

22. 12. 2019
3
4
396
Autor
Ozzozorba

Byl jednou jeden sportovní běžec na krátké tratě (100, 200 a 400 m) který vyhrával jeden závod za druhým. Svou metodu prozradil, až na konci své kariéry (neporažen) a to v následujícím rozhovoru: 

Reportér sportovního deníku: „Můžete prosím všem fanouškům a příznivcům prozradil ono tajemství vaši neporazitelnosti. Neprohrál jste jediný závod.“

Sprinter: „Od prvního výstřelu, jsem se vždy držel na špici mezi prvními, a když se někdo odtrhnul, běžel jsem zároveň s ním. Nikdo ze závodníků netušil, že jsem po celou dobu odpočíval, tedy neběžel jsem na 100 % a měl velké rezervy. A když jsem se blížil se svými soupeři k cílové pásce stačilo jen přidat a závod vyhrát. Vždy jsem měl dost sil neustále zrychlovat. Někdy jsem vyhrál jen na délku dlaně, ale to jen tak z legrace, abych svého soupeře trošku více naštval.  Po dlouhých letech vítězství jsem se začal nudit.  Rozhodl jsem se, že poběžím naposledy a tentokráte od začátku do konce na plných 100 %. A byl z toho světový rekord, který snad překoná jen mimozemšťan."  

Reportér: „Ano, ten den si budou všichni příznivci sportovního běhu pamatovat! Vyrazil jste jako střela a vzdálenost mezi vámi a soupeři se rozevírala takovým tempem, až se i samotní běžci zastavovali a v úžasu zírali na ten zázrak.“

Sprinter: „Lidská velikost nemá hranic, ale mimozemšťani jsou ještě lepší“ a stáhl si kůži ze své hlavy. Objevila se zelená tvář s velkým okem uprostřed.


4 názory

Ozzozorba
23. 12. 2019
Dát tip

:)) Humor vítězí a bourá svým pohybem zatuchlé poměry


Lerak12
23. 12. 2019
Dát tip

Jako bych zaslechl odvetnou pyšnost.  "Jsi rychlý, ale taky blbec, bezvěrče, Vetřelče! Náše křesťanská mise, technický pokrok a nenažranost brzo budou konolizovat vesmír... i tu vaší planetu. Poháry a medaile nakonec budou patřit jen člověku."  


Alegna
22. 12. 2019
Dát tip

přečetla jsem se zájmem :-)


Gora
22. 12. 2019
Dát tip

Hezká minipovídka se zajímavým koncem :-)))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru