Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Srdce milenců

18. 05. 2020
8
4
438
Autor
Movsar

Srdce milenců

Veze si ji na hondě tučné benzínem, se sluníčkem v očích stoupají klárovskou zákrutou. Jedou a tam nahoře se vysypou, jejich srdce ještě tepající láskou pak seberou jako za aztéckého obřadu ke slávě boha Slunce, uloží k ledu do kyblíku a v IKEMU někomu přišijou. A až se dva znovuzrozenci z pořadníku probudí, seznámí je a oni k sobě zahoří láskou. A nebudou vědět, že žijí život milenců, co skončili pod koly, protože na to jsou protokoly.

 

Tuláci

Celetnou jdou mladí tuláci. Od koše ke koši. Ona je pobitá ve tváři, ale i tak docela hezká holka. On je čahoun, co na ni zbyl někde u takového koše. Na šňůrkách vedou dva pejsky. A takhle projdou Prahou sem a tam, svým rajonem, nohy se jim pak k večeru pletou únavou a hladem, sednou si na vyprahlou zem některé z pražských periferií jako do pouště a přejí si, aby pršelo pivo. A smějí se pak tou představou, únavou a hladem a jemu se hladem a žízní po pivu až zdá, že její pobitá tvář má svatozář, a vztahuje k ní ruku už docela laskavě a ona před ní ještě instinktivně ucukne, ale nakonec se nechá pohladit, protože kdo ví, jeytli by u koše potkala nějakého lepšího.

 

Slintáčci

Na Letné holky venčí své pejsky. Někteří jsou tak malincí, že by je skryl nahý stín vrhaný prsy těch holek. A ti malincí slintáčci se celí třesou, už aby to bylo.

 

Mikádo

Kořalka a sluníčko ho zmohly, takže si zkrátil cestu tramvají. A sedí s hlavou skloněnou k zemi, z náprsní kapsy mu vypadly sýrové tyčinky, které mu k poledni měly přijít vhod, a rozsypaly se po podlaze a on se nad nimi naklání už celým tělem, takže vypadá jako hráč mikáda ve vážném zadumání nad partií poněkud složitou.

 

 


4 názory

lastgasp
20. 05. 2020
Dát tip

Až na dřeň ostré texty, zjeměné stíny vrhané prsy. Bezva.


Movsar
19. 05. 2020
Dát tip

Dosmutněnky je pěkný výraz. Diky za čtení


Markel
19. 05. 2020
Dát tip

dosmutněnky líbily -*


Gora
18. 05. 2020
Dát tip

Druhá, třetí, čtvrtá mi sedly...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru