Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Něžněnka a Bajaj

28. 05. 2020
6
10
642
Autor
Movsar

Sejdeme se v půlce noci, na mýtině dubového lesa, slíbili si vzkazem. Stalo se. On přijel na bílém koni, ona přišla v bílých šatech, od země šel opar bílý měsíčním světlem. Stáli proti sobě, chrabrý princ Bajaj a krásná dívka Něžněnka. Bajaji, padala do mdlob dívka. Něžněnko, vydechl princ, seskočil z koně a stačil dívku zachytit do náručí. Polibkem ji přivedl zpátky k sobě. Bajaji, zašeptala znovu medovým hlasem. Něžněnko, vydechl podruhé princ a ruku jí vpletl do vlasů a zase jí políbil, až k závrati dlouze. Vyzvedl ji na koně a lesem vezl pryč k svému hrádku na vysoké skále. V ložnici se pak usmyslili k vážnému činu: projevili si lásku, jak se patří.
Probudili se do křehké atmosféry rána. Mozaikou nanebevzetí Panny Marie v okně rytířovy ložnice prostupovalo slunce a v barvách usedalo na jejich tváře. Ach, Bajaji, přitiskla se nahým tělem k milenci. Neříkal nic, protože vše říkalo, tiše a mohutně, jeho srdce: tlouklo lásku.


10 názorů

Movsar
29. 05. 2020
Dát tip

Chrte, nikoli. Jen mi šlo o obhajobu literatury / textu bez intence, psané jen z radosti pro jazyk, formu. Jinak nelze zastírat, že to prázdný text v tebou namítaném smyslu je. 


mezimraky
29. 05. 2020
Dát tip

Parodie a boření mýtů mám rád


lastgasp
29. 05. 2020
Dát tip

Chytré a podmanivé. Mám rád takovéhle skopičiny, kde se člověk může vyřádit a dát tomu vše co patří, i srdce co tluče lásku. Bezva.


Movsar
28. 05. 2020
Dát tip blacksabbath

Jinak to pochopitelně není pardoiie na tuctovost a slabudochost, nýbrž na kýč, který vůbec nemusí být tuctový a zase tak slaboduchý. 


Movsar
28. 05. 2020
Dát tip

díky za čtení, zprávy a připomínky. chrte, co míníš tím "mezi tím" textu? o jaké mezeře textu mluvíš? literatura nemusí vždy nutně objevovat příběh ("nápad"), někdy objevuje nebo jen ohledává jazyk, formu. literatura jako příběh je jen jedna z mnoha verzí příběhu literatury, ať tě uklidním magickým slovem "příběh".   


Nami 99
28. 05. 2020
Dát tip

Hezké a něžné.


pohádky mám ráda...... jen nevím ....proč srdce netlouklo láskou ...ale......tlouklo lásku.......:-)))))


Gora
28. 05. 2020
Dát tip

Něžnost sama... jen nevím, jestli i pro děti:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru