Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jizvy

20. 07. 2020
12
7
570
Autor
Lami

https://uloz.to/file/uc1GH1dgINNs/jizvy-wav#!ZJH3AwR2AQqxLwWwA2V4L2D1BGRmMUABGxx0FGWaHGyfpQtkBD==

 

 

Začalo kdysi s létem sněžit.

Padal sníh z ledu o nás dvou.

Některé jizvy nelze přežít,

zabydlí se, a zůstanou.

 

Potom už nechceš nikdy věřit.

Vystavit se té bolesti.

Pozvolna začneš život nežít

a rezignuješ na štěstí.

 

 


7 názorů

Lami
04. 10. 2021
Dát tip 8hanka

8hanka - neznáš mě, kdybys znala, pochopila bys.Znát mě chvíli nestačí.Musel bych se vyzpovídat a to tady dělat nebudu.Ostatně jsem to ještě nikdy neudělal ani z očí do očí.Někde na počátku udělal někdo, možná s dobrým úmyslem strašlivou, fatální chybu.Není proč se tím nějak zabývat.Je to vše jen k mojí škodě.Je pozdě, napravit se to nedá.Jednou jsem už ženatý byl.Mám dceru 29 let a vnučku sedmiletou.Svých chyb jsem si vědom a vlastně ženě ani ten rozchod nezazlívám(nyní s odstupem), chtěla změnu.Jen ten způsob byl odporný.

Děkuji za tvé tipy, Panenky mě těší nejvíc.


8hanka
03. 10. 2021
Dát tip Lami

nezdáš sa byť človekom, ktorý by si zahrával s iným, najmä, keď ide o lásku...vopred sa odsúdiť na "nežitie"? Nejdeš predsa do vzťahu s úmyslom raniť, ak sa predsa len  niečo pokazí, nemusí to byť Tvoja vina...


Lami
18. 12. 2020
Dát tip

elína m. - Snad proto, že jsem šťastný byl, (anebo jsem si ti jen namlouval, což ale vyjde nastejno) se mi po tom pocitu stýská.Vím ale, jelikož se znám, že každé mé snažení, byť zpočátku úspěšné, by nakonec velice rychle skončilo katastrofou.Mám právo si s jinou bytostí takto zahrávat?Jsem toho názoru, že ne.Touha je ovšem záludná, hnusná věc.Ponouká.Přesto budu raději nežít, než abych ranil.Tento veřejný rozhovor byl pro mne velice osvěžující.Děkuji za něj.

 


Fidzi
18. 12. 2020
Dát tip Lami

Mam rada basne o jizvach. 


elína m.
17. 12. 2020
Dát tip Lami

"Pozvolna začneš život nežít..." Zajímavá formulace. Ale dokud jsme neumřeli, žijeme pořád.  Ty myslíš, že je hodně lidí, kteří žijou proto, že chtějí být šťastní ?  Jistěže takových lidí je dost, jen většinou nedokážou tenhle svůj životní program realizovat. Taky je ale hodně lidí, kteří chtějí mít moc nebo kteří chtějí pořád vyhrávat a taky je hodně takových, kteří žijí kvůli poznání - třeba vědci. Asi není dobré si vytyčit jako životní program být šťastný. To už je lepší žít proto, aby šťastní byli jiní. Jde jen o to, jestli ti jiní o to vždycky stojí.

Některé jizvy se možná nikdy nezahojí, ale člověk by vždycky měl myslet i na zítřek, ne jenom na včerejšek. 


Diana
09. 12. 2020
Dát tip

Velmi přesvědčivé, krásně napsáno...


tomu rozumím.....*/********


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru