Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 35.

02. 09. 2020
4
3
345
Autor
Benetka

Ach. Ano. Zcela jistě by šla od Karla použít píseň Martina - úplně se k tomu podbízí!

Nicméně...

Znal jsem i jednu Irenu. Vlastně do dneška nevím zda mi aspoň odpustila tu noc v Novém Boru na manželském loži v bytě kamaráda kdy jsem se s ní nepomiloval přestože ona tolik chtěla. Ale já byl zamilovaný do jiné... A tak to mám furt. Celý život.

Nicméně...

Text k Ireně se hodí do mého života jako přes kopírák...

Ač kvete u potoků černé býlí

A AČ MI VADÍ STÁŘÍ V RENDES-VOUS

JDE CHŮZÍ LEHČÍ LESNÍ VÍLY

A ZÁŘÍ ZÁŘÍ ZÁŘÍ V ÚSMĚVU...

Martina.

Nu což...

CHCEŠ HLUCHÝM VYPRÁVĚT CO PÍSEŇ ZNAMENÁ

A SLEPÝM CO JSOU KŘÍDLA LABUTÍ?

https://www.youtube.com/watch?v=aDZASyOeo_g

Nad nízkým plechovým baráčkem se rozestoupily mraky a prosvitlo sluníčko. Slávek právě otevřel dveře do svého skládečku aby pozdravil stromečky. Ostatně tak jako každé ráno. Z lužního lesa stoupala pára. Ráno bylo docela chladné. A pak se už Slávek spořádaně zapojil do pracovního procesu pod bedlivým dozorem Boha Pana. A když toho rána přišla ZLATOHNĚDÁ za Slávkem poprvé a jako obvykle už od dveří hulákala na celé kolo ČAU Slávi! Slávek odpověděl jako v posledních dnech už mnohokrát: AHOJ Marťanko! Ale až dnes si toho ZLATOHNĚDÁ všimla. Že to není Martinko... Dlouze se tomu zasmála a řekla: Tak Marťanka jo? To sedí!!! Takže... Takže se k tomu bez mučení přihlásila a bez cavyků odsouhlasila že je vskutku KRÁSNÁ MIMOZEMŠŤANKA! ZLATOHNĚDÁ huláká furt. Když přišla podruhé Slávek nereagoval páč zrovna něco počítal a slečna inženírka mu dala. Téda... Dala mu potřebný prostor pro práci a spořádaně a trpělivě čekala až Jí Slávek začne věnovat pozornost. No a potom na něj vychrlila svou obvyklou záplavu slov vět informací a degradací až se do toho krásně zamotala. Oproti tomu Slávek byl asi mimořádně zcela v obraze a tak se jen usmál a přistoupil k ní ještě blíž - až do Její osobní bubliny a dvakrát Ji pohladil po vláskách: Ty popleto! A ZLATOHNĚDÁ neucukla a ani jej nepokárala... Hmmm......

Den předtím byl Slávek na pivu se svým Andělem Strážným. No... Téda... Slávek byl na pivu ale Anděl byl řidič takže si jen od Slávka cucla paleale píva od Břeclavských Frankies. El pila kafe a limonádu. A byla toho dne neskutečná. Milá a kouzelná. A konečně funkční. Její vleklé zdravotní potíže jim nedovolují aby se vídali častěji. A byla také plná citů a energií. A protože Slávkův Anděl ví o ZLATOHNĚDÉ tak o Ní nemohl nepadnout dotaz co je nového. Nového... Možná tak už dnes jednou zmiňovaný Nový Bor. A Slávek jí bez obalu vypověděl jak se věci mají. Že asi srdce stále touží po ZLATOHNĚDÉ. Ale že si nemyslí že by to byla Láska. Možná tak ještě snad z poloviny. Ale určitě ne opětovaná. A neopětovaná Láska NENÍ Láska. A navíc taky že neví že pokud by BYLA opětovaná tak co by si s Ní počal?! Možná je mnohem mnohem mnohem hezčí to chtění a toužení než pak ona skutečná realita. A El se nestačila divit. Ty jsi od posledně nějak zmoudřel! A Slávek - jo možná. Ale hlavně jsem realista. Jednak má ZLATOHNĚDÁ pantera i když jen čert ví jak je s ním šťastná a jednak by Slávek mohl být její táta. Kdyby začal poměrně brzy a měl Ji ve dvaceti...... Další hovor se stočil k tomu jak to teda vlastně všechno Slávek zvládá. No... NEZVLÁDÁ. Řekl jí... Neví kudy kam nic jej nebaví nic nedělá jen pije. A pak je mu zle a po nocích pak zvrací. Ty jsi ale HOVADO! řekla mu. A vzápětí se tomu oba od srdce zasmáli. Znají se spolu přes třicet let a vědí o sobě první poslední... Téda... Bezmála téměř! Úsměv.

Když přišla ZLATOHNĚDÁ potřetí a zase jej zahrnula tou svou všeobecnou záplavou Slávek seděl na své legátce a upřeně se Jí díval z asi padesáti centimetrů do očí. A nechával se unášet tou Její krásou... Když! Najednou se zarazila a řiká: Co se na mě tak koukáš?!  No... Nebylo to poprvé. A taky to nebylo poprvé co chtěl Slávek říct něco jako: Koukám se jak si krásná. Nebo tak. Nebo ještě jej napadla replika že by mohl říct: A jak se koukám? Ale ve skutečnosti neřekne NIKDY NIC.

Když přišla počtvrté řiká mu: Slávi! Toto a toto. A toto a toto. To je důležité a to po tobě chci A do toho svého monologu zapojila celé své tělíčko. No NÁDHERA to byla! Slávka po stoprvé napadla myšLenka jak je vlastně ZLATOHNĚDÁ ještě dítě. A nebo jako z té dávné nechtěně zábavné reklamy: Jsem veselá a hravá - zavolej mi do klubu! No a ještě jinak Slávek tak trochu umí číst řeč těla a tak zachytil jisté signály že si Marťanka není zas až tak docela jista sama sebou a tak se snaží hrát. Hrát tak aby si okolí myslelo že je všechno v pořádku. Ale ono není. No... Je sqělá herečka! Ale umění maskování je věc jiná. A Slávek Jí jen řekl: Krásně dramaticky podáno! Byla by z Tebe perfektní herečka. Nemám Tě přihlásit na nějaký konkurs do HoléhoÚdu?! Opět se upřímně zasmála a odkráčela...

Když přišla popáté tak Slávek myslel že ohledně něčeho zcela jiného než na něj vychrlila. A taky jí to řekl! Tak já se tady stresuju s tím co jsi po mně chtěla prve a Ty teď nic?! Prepáč. Zabudla som. Vieš... No. Newim nic! Víš... Majitel nám dělá v kanclu peklo. Stále nějaké bla bla bla. A do toho zákazníci bla bla bla. A udělala grimasu jakou mezi sebou dělají chlopi když ukazují lízat pičku. A tomu se zase musel smát Slávek neboť Jí to gesto zopakoval ale Ona se nechytala. Ufff... Je to nároŽné... Takže vlastně tady u mě je to fajn ptal se dále Slávek!? Jo - je tam vcelku klid. Až na rachot strojů ze sousední výroby a až na otravné rádio JICH naladěné tamtéž. Přikývla. Tak tu zůstaň!!! Řekl Jí Slávek. Zasmála se pokývala hlavou a odešla.

Když přišla pošesté...

Když přišla pošesté Slávek myslel už jen na

SEX.


3 názory

Zeanddrich E.
03. 09. 2020
Dát tip Benetka

Vypadá to zajímavě:), ..., budu se k tomu snažit ještě vrátit:)

 


Alegna
03. 09. 2020
Dát tip Benetka

to co by mohlo být je lepší, než to co by asi bylo a ta touha :).... ouha :)***


blacksabbath
02. 09. 2020
Dát tip Benetka

tekuté písky.......co mám s tebou dělat..........Ty popleto!.......*/*****


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru