Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Janebovi

08. 10. 2020
9
10
391
Autor
Movsar

Janebům se narodil chlapeček. Dali mu jméno Metoděj.

Když byl chlapečkovi jeden rok, vyrostly mu vousy. Záhy byly dlouhé a celé bílé jako sníh. Janebovi byli rádi - šlo o doklad výjimečnosti jejich děťátka. A pak - i tatínek Janeba měl dlouhé vousy, i když zatím jen místy plesnivé; o to pyšnější byl, že jeho syn už je má v jednom roku plesnivé docela.

Maminka Janebová si při kojení připadala jako mytická Pero tišící hlad vězněného staříka. Byla ráda - byl to doklad výjimečnosti jejich situace.

Za dlouhých večerů, jež trávili u kamen venkovské chalupy, kam, vědomi si svých kořenů, přesídlili z Prahy, obdivovali se výjimečnosti svého děťátka. Čekají ho velké věci, šeptal tatínek do kotlíku s čajem. Svět čekají velké věci! opravovala maminka a hladila synečka po vousech.

O jedenáct let později, jak s přesností na desetinná místa naplánovali, se Janebům narodil druhý chlapec. Dali mu jméno Cyril. A dál už tenhle biopříběh znáte.


10 názorů

To Jaropeace: ..proč by to neměla být výhra? -V čem spočívat by (a zvláště potom dnes, kdy pominuly v čase snad nějaké nedobré jednotlivosti,..., drobnosti) jakákoliv naše výhrada k tomuto vysoce výjimečnému muži (potažmo potom k bratrům oběma)?!


Přinašeč metody" do života;..:).


Movsar
08. 10. 2020
Dát tip Aru

Děkuji přátelé za čtení a poznámky! 


Jaropeace
08. 10. 2020
Dát tip

otázka je, jestli to pro naši zemi byla taková výhra. není to dle mě tak jednoznačné. popis příběhu a délka miniatury na jedničku.


lastgasp
08. 10. 2020
Dát tip

Panoptický příběh s předpokládaným koncem. bezva.


oba bratři od narození ovládali písmo, posléze i Písmo...


blacksabbath
08. 10. 2020
Dát tip Gora, Aru

já bych četla dále.....:-)))...........*/***


Aru
08. 10. 2020
Dát tip

škoda že je to tak krátký, chvílema jsem žasnul :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru