Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Theia a Eindri -5- Nemluvte o Xyjo; nesnáší to

16. 10. 2020
2
14
240
Autor
Aru
Xyjo seděla za masivním stolem se skříženýma nohama na něm. Byl dřevěný, pocházel z dávnověku a nebýt Xyjo, obdivovali by ho turisté v muzeu Vykradených hrobek dodnes. Po otci zdědila růžky, které se nad čelem táhly po stranách hlavy dozadu a byly pečlivě schovány pod vlasy, černými a kudrnatými. Po matce měla uhrančivé jantarové oči a bledou kůži. V mládí zbožňovala výlety s otcem do podsvětí a trápení všech a všeho.
"Nic mě už nebaví," pronesla Xyjo zšeřelou pracovnou, odkud ještě nedávno ovládala půlku města. V mučení, ani v zabíjení už neviděla zábavu.
Asi budu nemocná," shrnula nakonec Xyjo. Vstala k oknu a dívala se na večerní město. Přemýšlela o kom jí to Theia vyprávěla, ale nemohla si nic vybavit.
 
Theia konečně dosmolila svojí úžasnou básničku, ale protože si vyčerpala měsíční limit básniček, nemohla ji poslat do hlavního seznamu. Uveřejnila ji tedy do vedlejšího, který nikdo nečetl. Musela si z toho zapálit cigaretu, tak byla nešťastná a to i přes to, že vedle ní na posteli ležel Eindri a dole na zemi byl do klubíčka stočený Ť-pfň. Noc to byla opravdu zajímavá a můžete si ji dohledat na internetu. Aru už byl dávno venku, chtěl se trochu nadýchat ranního smogu, což ho vždy probralo k životu a zvedlo náladu. S kašlem došel do práce, protože Theiny básničky je neuživily. Pracoval v taxislužbě Pomalu, ale bezpečně, s čímž se dokázal plně ztotožnit a stal se tak nejpomalejším taxikářem ve městě.
 
 Xyjo rána přímo nenáviděla, vstala z vlčích kožichů, které krásně hřály, a jejichž původní majitele sama skolila. Když přišla do kuchyně, měla snídani v hrníčku už nachystanou. Zapnula si notebook ve kterém se pravidelně dívala na Ť-pfňova videa. Vypila obsah hrníčku a nechala si zavolat taxi. Rozhodla se, že se nebude válet celý den doma. Po hodině čekání se konečně došoural taxík.
"Vy jste ten taxikář?"
"Ano, to jsem já."
"A jezdíte opravdu bezpečně?"
"Jsem ten nejbezpečnější taxikář ve městě, nikdy jsem nejel rychleji, než 20."
"To jsem ráda." Pronesla Xyjo a posadila se vedle Arua, který se zvolna a opatrně rozjel.

14 názorů

Silene
19. 10. 2020
Dát tip

Sakra! Nečetla jsem veškerou Theinu poezii, teď se to profláklo, raději teda odsud prozatim mizim, než mi Xyjo jednu flákne.


Aru
19. 10. 2020
Dát tip

Eindri je hráč, nemluvil, spíš nechtěl, než nemohl; původně pevný seveřan, jenže když koukneš na první Theinu báseň, tak ona tam trochu naznačuje v jakém městě se to ocitli. To město všechno (a všechny) mění. Jen bych upozornil na takovou drobnost, že Eindri si zamiloval absolutně peníze, a taky natočil s Theiou jeden takový film pro dospělé.

Je to takhle: Aru chtěl od začátku Theiu, ale nikdy si netrouf. Theia neznámo proč táhla Arua za Xyjo, postupně se ale propadá to netečnosti (protože jako titánka žije celá tisíciletí); Eindri byl ochránce, to bylo na cestě, dokud byl jenom s Theiou, Xyjo měla být zlá a násilnická, možná byla, ale změnila se


Silene
19. 10. 2020
Dát tip

No tak hlavně nedat dohromady Arua s Eindrim, když ten se k tomu nemůže kloudně vyslovit.

Zdá se mi, že máme ze situace jakýsi holubník!


Aru
19. 10. 2020
Dát tip

budu rád za komentík, u dalšiho pokračování. no a když přijde nápad, tak to bude nějak pokračovat, ale pár nápadů jsem měl: zabít Eindriho; oženit Arua s Xyjo (to chtěla Theia); dát dohromady Theiu s Aruem (to chtěl Aru), (ale jsou spíš kamarádi); a taky Theiu s Eindrim, ale pšt, asi jsou poloviční sourozenci, ale mexická telenovela se zatím nekoná :D


Silene
19. 10. 2020
Dát tip Aru

Jujda, toť nevím, zda bych uměla kale poradit, ale mohla bych následně posloužit zdatným čtenářským voyerstvím, zubící se smajlík.


Aru
19. 10. 2020
Dát tip

on se z toho vyhrabe, věřím tomu :D

zatím přemýšlím, jak dát Arua s Xyjo dohromady, byl by z nich hezký pár, asi? :-))


Silene
19. 10. 2020
Dát tip Aru

Se to vždycky nějak zvrtne a ta zpovykaná mládež člověku literárně přeroste přes hlavu. Mohl by se třeba na chvíli stát sezónním prodavačem mikrofonů k počítačům. Ale jestli je už teď nerad slow-taxikářem, asi ani tenhle džob by pro něj nebyl výhrou.


Aru
19. 10. 2020
Dát tip Silene

jo, to asi jo, ale zase bych ho nerad viděl na ulici třít bídu :D

ono je to zvláštní, ty postavy si žijí svoje životy; Theia např. určitě neměla být básnířka a fušovat ke všemu ještě do Písmáku :D


Silene
18. 10. 2020
Dát tip

Aru, vždycky ten pacholek může o práci šmahem přijít, né? :)


Aru
18. 10. 2020
Dát tip

a to jsem si myslel, že ty věty už jsou aspoň trochu poskládaný správně :D

s tím taxíkem jsem si ale zavařil, protože tenhle literární Aru se ode mě ještě víc vzdálil. díky za čtení, ony tři díly jsou hodně divoký, čtyřka je dost zlomová.


Silene
18. 10. 2020
Dát tip Aru

Prolítávala jsem zdánlivě bezpečnou rychlostí celou dosavadní ságou na přeskáčku, tím se logický bordel ještě umocnil, ovšem za nejvtipnější momenty tohoto pofidérního fikčního světa mi liknavé taxi stálo! A pochopitelně jsem si předtím mocně přihnula, abych ustála ony náhodně vylosované přechodníky, anarchistickou interpunkci a další šaškárny s naší rozmilou mluvou v  písemném projevu. Fuj, jsem to ale zkostnatělec. 

I další díly výhradně se svařákem nebo ohřívaným punčem. Víc cukru mi třeba.


Aru
17. 10. 2020
Dát tip

děkuju moc svojí nejvěrnější čtenářce ;-)


blacksabbath
17. 10. 2020
Dát tip Aru

dočetla jsem... Pomalu, ale bezpečně.......dala jsem si to jako zákusek po sobotním obědu......:-)))).............*/***************


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru