Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Theia a... Xyjo -6- Vzdor a mrtvola

22. 10. 2020
1
8
208
Autor
Aru
Z pomalé jízdy Xyjo vyhládlo, zadívala se na Arua, který byl téměř nalepený na čelním skle, jak pečlivě sledoval nebezpečí z jízdy v ďáblově stroji.
"Potřebuju rychle do nemocnice," pronesla Xyjo k Aruovi, který úplně zblednul.
"Je to naléhavé," dodala. Aru zadal autu trasu a natáhl se k tlačítku: 'AutoPilot,' které stisknul. Auto lehce nadskočilo a ze dvou výfuků zašlehly na okamžik plameny. Oba se za okamžik řítili městem 120 a dál zrychlovali, autopilotka, která se jim představila jako Erica, nebrala ohledy vůbec na nic. Její silné přední nárazníky si dokonale zjednávaly autoritu na cestě. Erica opojená pocitem moci nad strojem si zapnula rádio a za prozpěvování se vrhla na dálniční okruh, který byl oblíbený pro své závody mezi jezdci.
 
Eindri ještě chvíli načerpával energii v posteli, na jeho vkus byla Theia o dost temperamentnější, i když byl mladší. Prošel kolem Ť-pfňova, který s nadšením hltal komentáře paniců pod jeho režisérskou prvotinou. Theia byla stále výstavní kráskou s dokonalými křivkami a to i přes to, že nebyla nejmladší. Eindri potřeboval cukr, hodně cukru. Udělal si palačinky, které postupně natřel a polil nutelou, meruňkovým džemem, medem, šlehačkou a zasypal cukrem.
 
"To je jízda!" Křičela Erica do repráků a snažila shodit další auto z dálničního mostu.
"Nic to nedělá, co?"
"Ne," odpověděl Aru Xyjo, když mačkal opakovaně tlačítko autopilota. Xyjo se zadívala na Arua, tentokrát velmi hladově, "budu tě muset o něco požádat."
 
Theia s rukama v kapsách se pomalu vzdalovala z domu, noc se jí rozložila v hlavě a zloba v ní narůstala. Chvíli stála na křižovatce a když měla na semaforu zelenou, otočila se zpátky s jasným rozhodnutím. Eindri byl uprostřed palačinkového nebe, když spatřil Theiu, jak se k němu vrhá s nožem a bodá ho s nenávistí do krku.
"Užij si to hajzle," pronesla Theia nad Eindrim, který nemohl mluvit a odešla. Ť-pfň poté co zanechal podlaze několik bobků se s pištěním dal na útěk z domu.
 
Xyjo s Aruem v náručí držela mu obvázaný krk, když je vysvobodila od šíléné Ericy.
Theia vytáhla ze skříně svojí starou vestu, ze které vyndala lahvičku s jedem, kterou vypila.

8 názorů

Aru
31. 10. 2020
Dát tip Silene

nebudu nic prozrazovat, ale nech se překvapit ;-)


Silene
31. 10. 2020
Dát tip

Jako žertovné pošťouchnutí, co jiného, samozřejmě, že autopilot je postava. Repete, viz Holly.


Aru
30. 10. 2020
Dát tip

podvod, jak to myslíš? neplánoval jsem příchod Ericy, ona se prostě zjevila a myslím že je úplně ztřeštěná, ona se prostě nabourá kam chce :D

Aru, ten je v pohodě, jen trošku krve ztratil ;)

Eindri si koledoval, navíc nejplošší postava ze všech


Silene
30. 10. 2020
Dát tip

Snažila jsem se luštit, je to takové fénixovité, tedy co Theiy se týče. Eindri to má spočítané.

A není on to mírný podvod na čtenáře, s tou Erikou? Je jak Holly, úsměv.


Aru
30. 10. 2020
Dát tip

Theia v Noční návštěvě muzea popisuje incident s Eindrim, ale ty sloky jsou přehozený, a celkově je to maskovaný, ale náznaky tam jsou


Silene
29. 10. 2020
Dát tip

Tu báseň jsem dohledala (a hned do detailu zapomněla), ovšem vrtalo mi hlavou, jestli je tam souvislost i s chutí krve, u Arua/Xyjo.


Aru
22. 10. 2020
Dát tip

kdepak mimozemšťani, nápovědy v minulém díle a Theině poslední básni; díky moc za čtení


mimozemský horror a pořádně zamotaný.......dám vědět....až se mi rozmotá šiška........tak za ten motanec ....a palačinky....*/*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru