Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Konečně zimní fotoprocházka

01. 02. 2021
9
9
357
Autor
zeleda

Na krátký čas přeruším naše cestování, neboť se chci se s vámi podělit o malou sněhovou procházku s mojí malou Britney a fotoaparátem. 

dál už ruce nedosáhly

Čtvrteční předpověď počasí na pátek nebyla příliš příznivá. Ostatně, jako každý den. Čvachtanice v rozbředlém sněhu při teplotách těsně nad nulou ve mně nikdy nevzbuzovala přílišný optimizmus.

Jenže, kňourání Britney mě ráno upozornilo, abych přestal myslet na mizerné počasí, oblékl se a vyrazil s ní konečně ven. Bohužel, moje chlupatá kamarádka se tvrdošíjně odmítá naučit chodit civilizovaně na záchod do naší koupelny.

Otevřel jsem raději rozespalé oči a posléze i okno. Překvapení bylo náramné. Vzpomněl jsem si na včerejší předpověď počasí. Zase se sekli, pomyslel jsem si. A pořádně. Husté sněžení pokrylo parkoviště s auty i stromy vysokou vrstvou sněhu. A sníh padá a padá.

Překvapivý pohled z okna

Na dlouhé procházky však není ráno mnoho času. Mám chuť na svůj obvyklý ranní rituál. Tím je káva a počítač. No, asi bych neměl říkat ráno. Když se po nočním psaní a studiu probouzím v půl desáté, ráno zůstává již kdesi v minulosti. Místo toho, abych se však za to styděl, jsem rád, že jsem se vůbec probudil. Je to pozitivní fakt. Jen více takových pozitivních rán.

zimní krajkoví

Přeskočím teď čas až do odpoledne. Spánek po obědě je příjemný. Jenže Britney stojí opět vedle pohovky a kňourá. Ta má své hodiny skutečně natažené přesně. Pohled z okna neříká nic nového. Jen to, že vrstva sněhu utěšeně narůstá. Ten pohled je pro mne natolik příjemně atraktivní, že si na odpolední venčení beru foťák. Rád bych trochu zdokumentoval mimořádný úkaz této zvláštní litoměřické zimy. Co když se to už do jara nebude opakovat?

Britney je maximálně spokojená. Ryje čumákem ve sněhu a odmítá chodit spořádaně po cestě. Kdy se jí to zase povede, chodit bez vodítka a košíku! Všude je fůra sněhu, a tak nemá ani možnost případnou „lahůdku“ najít a sežrat.

moje malá kamarádka Britney

Procházka byla příjemná, artrózu jsem nechal raději doma a těšil se spolu s Britney krásnou scenérií zimní přírody.

Pár fotek přikládám. Posuďte.

cesta na louku

na louce pod litoměřickou Mostnou horou

 

večerní pohledy


9 názorů

Krásné zimní povídání.  Děkuji, je to jako pohlazení. 


Nádhera, zimní krajkoví, cesta na louku, večerní pohledy s rozžatými umělými slunci, vlastně všechny fotografie jsou něčím zajímavé i milé - Britney je opravdická fešanda!

Hezké a příjemné povídání, ráda jsem četla, moc děkuji :-)


lastgasp
02. 02. 2021
Dát tip

Jen tak pro radost si učinil dost. Díky. Podobný pocit jsem měl také, když jsem se probral to ráno. Šel jsme ven pozdravit pejskaře a pejskařky. Hezky jsme si pokecali, zatímco jejich Britneye řádily.


zeleda
01. 02. 2021
Dát tip

Díky, přátelé, za  vaše ohlasy. Teď už by to bylo horší.  Sníh změkl, zčásti slezl a zmrzl. S mou špatnou páteří je riziko dělat  větší procházky. 


bixley
01. 02. 2021
Dát tip

Nedivím se, že jsi vytáhl foťák.  A Britney. Určitě si to oba užili!

Já Tvým prostřednictvím taky. :-)


Alegna
01. 02. 2021
Dát tip

milá procházka, ta zimní atmosféra..... a Britney se vůbec nedivím :)*


vesuvanka
01. 02. 2021
Dát tip

Honzo, díky za pěkný popis zimní procházky se čtyřnohou kamarádkou Britney i za hezké fotky - nasněžilo u vás opravdu hodně. Obzvláště mě dostala "cesta na louku" a pejsci :-))), TIP


revírník
01. 02. 2021
Dát tip

Nikdy není dost podobně pozitivních rán. Aspoň jste si užili.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru