Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Terka a bicykl

23. 02. 2021
12
11
322
Autor
Movsar

Vykuřování dřívkem

Je pátek před polednem a paní Lara vykuřuje schodiště vonným dřívkem. Za ten malý rituál jsou jí všichni v domě vděční, protože kanceláře advokátů, notářů, překladatelů a různých poradců přitahují spoustu podivných existencí. Je tak třeba vždy po týdnu zaplašit zlou energii, kterou tu po sobě zanechají. Paní Lara, pověřená správou objektu, starší bělovlasá žena připomínající indiánskou squaw, škrtne sirkou, v plameni smočí vonné dřívko a s výrazem té, která ví, odshora dolů projde schodištěm. Když budeš mít štěstí, potkáš ji a nikdy nezapomeneš.


K poslednímu táboru

Postávají dole na Můstku kolem lavičky, parta Ypsilon, batohy a oděv mají, jako by vyráželi na Karákorám. Ale chystají se přemístit jen na Florenc. Koupit tam víno, najít teplovodní potrubí a přečkat v posledním táboře před vrcholem jara poslední slotné dny.


Malostranská beseda

Tady besedují poslanci, jako havíři po směně u piva a rumu. "A kdo bude řešit práci, dostane po hubě," zahlaholí Mirek, "baby se budou řešit!" "Sám dostaneš po hubě," ozve se z konce stolu. "Kdo to řek'?" A je z toho pleskanice, lítají facky, pěsti, střepy od sklenice. "V tak krásném domě," kroutí hlavou číšník v zákrytu masivního expresovaru a čeká na konec.  Babky s vídeňskou kávou a větrníky pak zavolají četníky, jenže ti jen konstatují imunitu neboliž překážku své pravomoci, zasalutují a naproti u stánku zajedí zlost trdelníkem.


Terka a bicykl

Ráno se vracela z Petřin od milence cyklostezkou. Odložila bicykl a zas celou neděli musí vážnět do kamer, jak se patří  na císařovnu. Ale stát takovou dobu s tak těžkou zadnicí, no, nikomu by to nepřála. Zato když se taková macatá prdel zapře do sedla, chlapi se můžou zbláznit. Až sem v létě z Británie dorazí namísto nemoci naked bike ride, sundá ze sebe všechnu tu brokátovou nádheru a vyjede ulicemi jako obyčejná ženská, bude horko a bude to za ní dlouho vonět hříchem a chlapi budou jaloví...


11 názorů

Gora
23. 02. 2021
Dát tip

Máš jiné priority.


Movsar
23. 02. 2021
Dát tip

Vidis, Goro, a ja nejvetsi nadeje vkladal do posledni.


Movsar
23. 02. 2021
Dát tip

Děkuju vám, přátelé.


Početla jsem si s chutí....*/************


Movsare, super! Líbí se mi, jak umíš zachytit zajímavé postřehy a předat je nám, čtenářům, v těchto miniaturkách :) Ráda jsem si přečetla, tip!


Velmi vnímavé vhledy ve výborných větách.


annnie
23. 02. 2021
Dát tip

No Movsare, ty mě fakt HODNĚ bavíš!!! Dík, tip a.


Andělka1
23. 02. 2021
Dát tip

Bezva postřehy, pozitivní vše.


Dekuji. ;) S.F.


Gora
22. 02. 2021
Dát tip blacksabbath

K poslednímu táboru je výběrové:-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru