Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kudy?

02. 03. 2021
1
7
229
Autor
Akim

Pro rány boží, je to tak snadné přeci,

většina cest vede přímo k tvému srdci,

já ovšem pro obrovský splín,

mám chuť jen vylízat ti klín.


7 názorů

Akim
04. 03. 2021
Dát tip

Máš pravdu v tom, že lidská povaha se nezměnila, ale Svět docela ano. Společnost už není tak prudérní jako dříve, také vliv církví není už tak markantní, alespoň už ne celosvětově a napřiklad žena už dnes může žít jako žena a ne jako služka pro muže. Jedinec si zkrátka může žít tak nějak po svém, alespoň u sebe doma, což ještě v nedávných dějinách nebylo běžné. Jinak souhlasím, nechť každý žije, jak umí a budiž mu to dopřáno. :-)


Diona
04. 03. 2021
Dát tip

ad. Dnešní svět nabízí...  Hmm, myslím, že lidská povaha se nezměnila, co člověk povstal z hlíny. Mnoho podob vztahů bylo před námi a bude i po nás. Jen se o tom v každou dobu mluví jinak. Koneckonců, ať si každý žije, jak chce. Pokud tím nikomu neubližuje a nestaví svý štěstí na cizím neštěstí, nechť je mu přáno...


Akim
04. 03. 2021
Dát tip

Zajímavý postřeh a upřímně jsi tak trošku uhodila hřebíček na hlavičku, jelikož možná právě o tom tahle báseň vlastně je. Z člověka, který má se vztahy ne moc dobré zkušenosti se časem může stát citově chladná osoba, co si jde jenom za chtíčem a potěšením. Na druhou stranu, z vlastní zkušenosti vím, že i z postelové avantýry se může vyklubat nádherný a plnohodnotný vztah, tyhle cesty a nitky jsou osudem tak nějak zvláštně propletené.  Jde o upřímnost a schopnost spolu komunikovat a také je to o kousku toho sťěštíčka, že se ty dva potkají na správném místě a ve správný čas a sedne jim to spolu. A navíc, i lidem, kteří spolu nežijí a scházejí se pouze za účelem erotických radovánek může být také moc hezky. Dnešní svět nabízí spousty variant, existují například polyamorické vztahy. 


Diona
04. 03. 2021
Dát tip

...je to sice od věci, ale nějak mně s tou Tvou básní o sexuální terapii ,-) napadlo, že pro některé je daleko svízelnější si někoho pustit do duše, protože to paradoxně pokládají za příliš intimní až zraňující...zato ale bez problémů a bez ostychu vlezou s kdekým do postele... pardon

Tip


ok, tak to beru


Akim
03. 03. 2021
Dát tip

Je to vyložené nadsázka, psané pro zasmání s vědomím, že ty verše drhnou. :-)


Je v tom dobrá nadsázka, první verše jakýsi vzlet, zakončení - reálná chlapská touha

Se slovem srdce se těžko něco kvalitně rýmuje, i když : srdci - přeci - není sice totálně nečisté, ale není to prostě znělý rým.

splín - klín - slušné

Rytmicky, pokud jsi miniaturu zařadil do kategorie vázaný verš, tak první dva verše mi přijdou nedobré, druhé dva o něco méně nedobré.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru