Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diskuze klubu: E for Ecstasy

05. 05. 2001
1
0
2560
Autor
Zoltan

Kdo zná název, ví o čem to tady asi bude...

Rád bych tu shromáždil nějaké informace o téhle látce , co kdo víte, co znáte. Žádné výmysly. Fakta. Pak by mě zajímaly vaše experimenty s jednotlivými druhy a jaké se u nás dají sehnat právě teď druhy. Informujme mezi sebou! Co je dobré a co může zabít. Proto tenhle klub. Nechci další mrtvé na párty (viz Brno..).
nin
02. 12. 2002
Dát tip
mnó, moc dobře mi v neděli nebylo, máš pravdu. (jo a dáš mi třeba vědět, když...?) :)

nin
29. 11. 2002
Dát tip
hubitel: v tom rkdm to nebyly takový sráče :))) (sice mě to zklamalo jako zatím vždycky, že to nebyl žádnej hlubokej zážitek, ale měla jsem dost vykolejený vědomí ještě tejden :-)

nin
27. 11. 2002
Dát tip
hubitel: haha, za 10 minut :-)))), to jo, viz ty milovice

6ak
13. 11. 2002
Dát tip
jestli mas prioritu zrat ecka tak je mi te lito....

Vole
01. 11. 2002
Dát tip
hm hm chcelo by to najst si niekedy trocha casu na

Vole
30. 10. 2002
Dát tip
E je fajn ale tazko sa zhana

Vole
30. 10. 2002
Dát tip
mozno este avi ludkovia bozi

6ak
24. 09. 0001
Dát tip
stejne jako legalne prodavana antidepresiva. muj "oblibenec" prozak zvisuje pocet depresi, nespavost, myslenky na sebevrazdu, inkubus..... celkova ztrata zajmu o sex a o partnera jako takoveho. visoka psichicka navikovost jelikoz psichiatri casto tyto "leky" ochotne davaji na predpis, baleni stoji (1142kc-doplatek) rocni obrat za prozak je cca 50milionu dolaru. zdaneno schvaleno naprosto legalni. pravidelnych konzumentu se odhaduje na 7milionu 5mil-v USA zbytek hlavne v evrope. Brizo jakozto lekar: jaky mas nazor o techto "lecich"?

6ak
12. 09. 0001
Dát tip
jednalo se predevsim o umrti v dusledku poziti extaze ne na primi vliv extaze. tech bylo jen par(ve svete) to ze nejaka holcina exne protoze trsa na party 3hod v kuse a ani je nenapadne se napit je jeji blbost:-(

ICE_WIND
31. 08. 0001
Dát tip
hele tady je regis!!!! ale nemaz bej tak nejak tuhej????????

6ak
15. 08. 0001
Dát tip
BRIZA: pis bez hacku a carek sedim totiz v amsterodamu a nemezu te precist :-(

Piži
21. 07. 0001
Dát tip
Z ktereho meho prispevku vyplyva tve tvrzeni o aplikaci pro zabavu a z nudy? Baji o Kirke znam. Muzes nejak dokazat sve tvrzeni o tom, ze se mam cely zivot zuslechtovat? Ty snad znac ucel meho zivota? Souhlasim s tim, ze svet je na tom blbe. Take mimo jine proto, ze lide se nezamysleji nad dusledky svych cinu a nedokazi jednat logicky. Podlehaji emocim, apod. Za C. Kdyz reknu, ze puska muze byt pouzita k sebeobrane, znamena to, ze rikam, ze je to neskodna vec? Ja rikam, ze pri spravnem uzivani, je MDMA relativne bezpecna zalezitost srovnatelna s jinymi bezne podstupovanymi riziky. Ze za ř let budu nekym jinym plati bez ohledu na to, co konzumuji. Porad mam pocit ze polemizujes s mym zpusobem zivota o kterem nic nevis a cely si ho vymyslis. Asi se domnivas, ze jse technopartyova smazka. Konzum, znackove zbozi, atd... Nic nevis. Kdyz je mi smutno jdu do hor, vedome ovlivnuji sve vedomi zadanym smerem. To je totez jako, kdyz si vezmu drogu.

Bříza
20. 07. 0001
Dát tip
Piži: A) pokud nemáš čas, tak se do tak komplikovaného problému, jakým je neurofyziologie mozku nepouštěj - není divu, že Tvé názory jsou povrchní. Právě proto, že výsledky vědeckých studií lze často desinterpretovat, je nutný jejich široký vzorek. Nemá smysl amatérsky spekulovat nad abstraktem jediné studie, zdali nás třeba nenapadne nějaký argument, který by zpochybnil výsledek, který se nám "nehodí do krámu". B) to že činnost mozku ovlivňuje třeba kyslík, gluóza, NaCl a podobně (což jsou přirozené a nezbytné látky) nemění nic o škodlivosti uměle a pro pouhou zábavu aplikovaných psychotropních jedů. Tvůj příměr je zavádějící a demagogický. Domnívám se, že užívat drogu je hazard, protože za 5 let budeš někdo jiný, než kdybys ji nebral. Navíc vnímavost je individuální - a ty nevíš, co to dlouhodobě zrovna s tebou provede. O obecném trendu ke zvyšování dávky a přibírání dalších věcí nemá smysl psát... Mozek si poškozuješ z pouhé nudy či pro zábavu - což je vědomá degenerace - principiálně špatně. Máš se naopak celý život zušlechťovat jako lidská bytost - a ne se radovat prasečím způsobem. (znáš tu báji jak Kirké zaklela argonauty do vepřů ?! - Odyseus pak měl strašně moc práce to napravit, protože ono se jim ve vepřích LÍBILO :c). Podívej se jak svět vypadá !!!!! A to jen díky tomu, že lidé jsou raději prasaty, než aby se snažili budit to, co je v nich dobrého .... C)... neuhýbej ! Pokud tvrdíš, že lze E užívat rozumně, říkáš tím jinými slovy, že je to neškodná příjemná záležitost .... - hezký den ---

Piži
18. 07. 0001
Dát tip
Hned prvni odkaz z toho seznamu vede na studii o studiich, ktera rozebira problemy, ktere takove studie provazeji, ukazuje na nejednoznacnosti, atd... Usporadani pokusu, vyber respondentu, atd, to vsechno je nutne bedlive zkontrolovat. Mimochodem z tech testu take vyplyva ze v mnoha jinych psychologickych ukazatelich dosahuji uzivatele vysledku lepsich.

Piži
18. 07. 0001
Dát tip
A k tem rozumnym. Jis maso? Solis? Cukr? Kava? To vsechno ma vliv na tvuj mozek. Jsi rozumny? Domnivas se, ze jedna tableta Extaze za tri mesice je hazard s mozkovymi funkcemi?

Piži
18. 07. 0001
Dát tip
Dej tu odkaz je jednu z tech 50 studii a budeme se bavit o konkretni jedne. Opravdu nemam cas vyvracet vsech 50.

Piži
18. 07. 0001
Dát tip
A rozhodne netvrdim, ze E je neskodna a prijemna zalezitost. Personifikoval sis ve me nositele nazoru, ktery te irituje. Jenomze ja nejsem jeho nositelem. Polemizuj s tim, co rikam, ne s tim co si myslis, ze si myslim.

Piži
16. 07. 0001
Dát tip
Briza: Mrknul jsem a precetl jsem si, ze studie dosud provede jsou problematicke a sporne. Mas nejaky konkretnejsi odkaz primo na nejakou studii? Ano, existuji rozumni uzivatele E. I tady plati Gaussova krivka rozlozeni uzivatelu. Vetsina je prumernych, male casti jsou debilove a rozumni.

Bříza
16. 07. 0001
Dát tip
Piži: Příteli - buď neumíš anglicky, nebo chceš vidět jen reálie, které podporují Tvůj dopředu hotový názor, že E je neškodná a příjemná záležitost. Odkaz který jsem Ti nabídl obsahuje přes 50 konkrétních odkazů na studie s tímto tématem, ze kterých JEDNOZNAČNĚ vyplývá, že uživatelé dosahují v řadě psychologických testů výsledků hrubě horších, než srovnatelný vzorek kontrol. - a ty se mne zeptáš, nemám-li nějaký konkrétní odkaz na nějakou studii .... hmm - tak to už fakt nevím ..... Ohledně existence "rozumných" uživatelů E: jak může být rozumné vědomně si likvidovat to, co nás činí lidmi ...? Bude- Ti lépe jako zvířeti ? Je to možné - ale nelze to označit za "rozumné" - neboť právě rozum nás činí lidmi ... hezký den: a esli bereš E, tak to nedělej - blbě se pak s Tebou diskutuje ... hezký den ... :c)

Anonym
13. 07. 0001
Dát tip
vo vám na to vadí? diskutujem si tu proto protože prostě chceme, protože pismák má užasný seskupení lidí a protože se nám tu líbí. Chcete klub o domácík kutilstvý? Tak si ho prostě udělejte a kutilové určitě nebudou remcat že se to sem nehodí.

Bříza
12. 07. 0001
Dát tip
http://www.erowid.org/chemicals/mdma/mdma_journal.shtml#memory Piži: mrkni - a pak pindej .... "rozumný uživatel E" ..... takového něco existuje ?!? :c)))

niXt
01. 07. 0001
Dát tip
hmmm, debata na tema E je možná velmi zajímavá, klub by byl ta fuckt v pohodě, ale proč zrovna na literarním serveru...héé???? %) jinak na toto tema bych fakt rad pokecal či přidal nazor, ale někde jinde...

Climaster
29. 06. 0001
Dát tip
Ald....:))))))))))))))))

Piži
27. 06. 0001
Dát tip
Briza: Ohanis se sice vedecky znejicimi pojmy, ale pochybuji, ze bys dokazal uvest nejakou studii, ktera prokazala dlouhodobe ucinky MDMA na psychiku "rozumneho" uzivatele.

Piži
27. 06. 0001
Dát tip
drogy.jinak.cz

šestič
24. 06. 0001
Dát tip
Ald- ne a dete doprdele s vasema debilnima narazkama vy zabednenci, jestli tu ma nekdo dobrou vuli a snazi se informovat tak nejlepsi sou tydlecty vtipalci co si ze vseho delaj srandu a vedi o tom hovno. Kolik si myslis ze je asi tak holcine ktera chodi kazdou sobotu do karlovejch lazni? He 14 a nerikam moc? Takze jakakoliv informativni cinost je prinos vzdy a vsude.

Ald
15. 06. 0001
Dát tip
vymenim pytel skanoura za dve cary pecka...jsem tu spravne?:-)

Lasy
29. 05. 0001
Dát tip
Mam pocit, ze tady nekdo lehce magori, a jestli chces vedet co muze zabit - tak asi vsechno. Co hledas? E = the End . . . Lasy

Jochanien
28. 05. 0001
Dát tip
http://www.lekarna.cz/clanek.asp?id=1300

Vojtek
23. 05. 0001
Dát tip
Regis: Pche povinná ze zákona... co je na tom tak hroznýho??? jo je fakt, že tě kdejakej gumovej kretén buzeruje pro nic...ale toho se v životě dočká každej ještě tolikrát..a bude to horší. U vojenské služby je navíc alternativa pro nevojáky...můžeš jít na civilku. U závislostních látek prostě žádnou jinou alternativu nemáš. Netvrdím, že alkohol a kouření nejsou drogy..sám na sobě mohu pozorovet, že jsou. Právě, že nejvíc se v dnešní době šíří užívání "nových" drog jako je třeba extáze. Kokain je spíš na ústupu.

Climaster
30. 11. -0001
Dát tip
Regis:...právě tady ten pohled na věc je ten nejhorší...

Regis
30. 11. -0001
Dát tip
Climaster: Který? Ten, že informovanost nepomáhá? Nebo ten "mám to pod kontrolou"? Neví, co dělat s problémem drog. Ani s prostitucí. S válkami. Je to už nějakých pár desítek tisíc let, co tu ty problémy jsou a řešení je v nedohlednu. A existuje vůbec nějaké v rámci člověčenstva? Ať na to jdeš přímo nebo od lesa, a vyzkoušelo se už leccos, vždycky v konečné fázi narazíš na to, že teprve osobní rozhodnutí (či spíše někdy jen bezmyšlenkovitý akt) končí fatálně. Jak ale zabránit lidem, aby neblbli? Represe? Legalizace? Zavřít oči? Vzdělávat? Co z toho pomohlo? BTW, máme-li cca 15 000 evidovaných narkomanů (mimo alkoholiky a kuřáky), tj. asi 50 - 60 000 narkomanů reálně, co je to proti 10 000 000 obyvatel? Šest promile z celkové populace. Nepřipadá ti třeba základní vojenská služba nebezpečnější, když skoro 25 procent populace je indoktrinováno těmi nejpříšernějšími příšernostmi????

Zoltan
30. 11. -0001
Dát tip
Bříza: pokusíme se to udělat bez side efektů Regis: Nemyslím si, že informovanost nás spasí. Ale vymyslel už někdo nějakou lepší prevenci? Proto se držím alespoň částečně osvědčených postupů... Neříkám, že to pomůže. Je to lepší, než jen tak přihlížet. Jako prevence nepomohlo nic. A nepomůže. Myslím si, že nejlepší variantou je zmenšit následky. Informovanost k tomu patří.

Vojtek
30. 11. -0001
Dát tip
Zoltane *!!!!* přesně tak...jak kdyby platilo...vo čem se nemluví to není... Regis...jenomže vojenská služba se nerozšiřuje jako mor....a obyčejně jsou to chyby z neznalosti...

Regis
30. 11. -0001
Dát tip
Vojtek: vojenská služba se nešíří jako mor? Ne, ale je povinná ze zákona, to je horší. Je jí možné uniknout civilní službou, alespoň to. A užívání drog se šíří jako mor? Ukaž mi čísla. Šíří se užívání "nových" drog, třeba heroinu, kokainu atp., ale jev užívání je tu stále v přibližně stejném proporcionálním rozsahu. Alkohol či kouření jsou také drogy. Chyby z neznalosti... :-) rozesmál si mě... chyby ze znalosti jsou tisíckrát horší...

Climaster
30. 11. -0001
Dát tip
Regis:...vojna je tak možná nanejvíš zbytečná ztráta času....vůbec bych to nepřirovnával nebezpečností k drogám... prevence....jde podle mě jen o výchovu...rodičů..a okolí už od brzkého věku...naučit malý dítě jak se má k drogám postavit, a k tomu je právě důležitá informovanost...

suvicka
30. 11. -0001
Dát tip
Zoltánku, je to fajn. Jó jó, s literaturou to možná nic moc společnýho nemá, proto je to v klubu. Myslím, že to je prostě dobrý a na to abych napsala něco víc jsem jenom malej špunt. Je dobře, že to děláš. Je dobrý, o co se snažíš. Já třeba se ráda poučím, abych nedopadla...nedopadla. Protože asi nemůžu popřít, že mě to láká, že o tom nic nevím, a že už jsem to zkusila. Tak.

Popelucha
30. 11. -0001
Dát tip
Žádné výmysly? Fakta? Jsi na správném serveru? Musí na tohle být klub? Nestačí auditorium? Uff.

Jsem netušil,že kluby jsou tu od "tohohle"...

týýý vago ...... jsem netušila, že literarní klub lze využít i pro toto..... zcela nemístné wOw :-(( a dotaz co bude příště...

Konstantinidisová...třeba H for Heroin ? :( říkejme si omezenci, nebo třebas mravokárci...ale jsem z toho smutný :(

Nebo K jako Koks, protože to je zboží... Jenže tyhle hovory patřej do léčebny nebo přinejmeším do poradny a ne literární server. mravokárce nejsem - moralizátor už vůbec, jen člověk na nesprávném místě, zřejmě... smutný ?? na to se vykašli, za to ti to nestojí..

Zoltan
30. 11. -0001
Dát tip
Když netušíš, z čeho je ten název, tak proč sakra do tohohle klubu cpeš svoje připomínky? E for Ecstasy je pro tvojí informaci kniha. Takže H for Heroin, enbo K for ... si můžeš strčit třeba... No, co zkusit lepší případ - klobouk? A ještě něco. Až to bude tvoje dítě, které přijede domů po probdělé noci záchrankou, pochopíš, proč se o to snažím. Právě kvůli takovým lidem, jako jsi ty, se pak dějí všemožná překvápka, která leckdy končí tragicky. Proto ta informovanost. Ale to pochopíš, až budeš mít dětí v tom správném věku a zkusí si to. Pak začneš hledat, kde byla ta chyba. Jenže ona je právě v tomhle nezájmu ze strany rodičů se informovat. O adekvátnosti - o tom snad ani nemusím diskutovat. Proto je to v Klubu a ne někde jinde. Chci, aby se k tomu dostali jen ti povolaní a ti, které to zajímá. Kteří mají zájem se informovat. Ne děti, které o tom nic netuší. PROTO klub. Smutno? A z čeho? Že jsem se pokusil poskvrnit pověst Písmáka diskuzí na tohle ožehavé téma? Informovat co nejširší okruh lidí. Kde jinde by se mělo na toto téma diskutovat? www.xchat.cz ? To je podle tebe správná varianta? V současné době ještě neběží naplno ani jedna z poraden. Všechny jsou ve stádiu vývoje. Já zkouším tuhle cestu. Chtěl jsem říct jen toto. Pokud se nezačnete trochu dívat od monitoru ven z okna, tedy do reality, může se stát, že jednou příjde přímo ona k vám a nakope vám... Lepší varianta - ten klobouk. Pak začnete shánět a dotazovat se, svalovat vinu. Ale ta bude jen na vás! Zoltan

Strašlivě se omlouvám,že cpu svůj amatérský nos do věcí, do kterých mi nic není :)

To máš pravdu, že www.xchat.cz by nebylo to pravý ořechový - osobně navrhuji diskuzi formou výchovy - přímý kontakt rodiče s dítětem. Ale přiznávám, jsem jen nedomrle co ještě nesložilo ani zkoušku dospělosti. Takže ...

inventor
30. 11. -0001
Dát tip
Já jsem pro, a myslím, že právě tohle sem patří a budu rád spolupracovat.

Danny
30. 11. -0001
Dát tip
...a co L jako Linux ? Droga jak sviňa

zolli
30. 11. -0001
Dát tip
A tráva se tu bude přidělovat? A i nečlenům? Tak s tímhle klubem JÁ tedy nesouhlasím!

zolli
30. 11. -0001
Dát tip
Jsem z něj NADŠENÁ!

Merle
30. 11. -0001
Dát tip
myslím, že to není špatný nápad... jde jen o to, co z toho vznikne o tvých dobrých úmyslech nepochybuju

wendigo
30. 11. -0001
Dát tip
Úmrtí po požití extáze? A v Brně? No tak to jsem ani neregistroval.... Ale rád bych varoval... Ať už se jedná o tabletku s logem skrblíka, tří diamantů apod., je téměř vždy jisté, že se jedná o výrobek polské provenience, neboť není problém znak napodobit, neexistuje tudíž žádná záruka kvality... Z hlediska čistoty a příměsí - jedna nekvalitní tableta se nijak neprojeví u člověka s tělesnou hmotností 95kg, ale například u 16 leté dívenky o 50kg může mít nedozírné následky... Proto si napřed rozmyslete, zda-li Vám to vůbec stojí za to....Žádná sláva to není,lidi!!!.

Regis
30. 11. -0001
Dát tip
Zabít tě, ty troubo, může i cukr nebo sůl. A kdo si toho není vědom, ten je bez pardónu, vůl... Also sprach Regis...

Bříza
30. 11. -0001
Dát tip
E a podobné látky zasahují do katecholaminergního systému přenašečů v lidském mozku. Jde hlavně o přímé působení na noradrenergní receptory. Tenhle systém zajišťuje celou řadu funkcí, včetně vůle, pozornosti, motivace, plánování, myšlení, emotivity a paměti. Kdo si chce vlastní makovici mocí mermo huntovat a receptory si postupně nadměrnou stimulací "vymlátit", činí-li tak s plným vědomím následků, je to hlavně jeho problém. Pokud k tomu ale někdo příjde jako "slepej k houslím" (ta sranda to nějaký holce hodit do pití), mám chuť vraždit - a to jsem vcelku mírumilovné stvoření. Už z tohohle důvodu bych E netoleroval a její šíření (spolu s důrazem na prevenci) tvrdě postihoval - v jakékoli kvalitě. Jestli tady chcete šířit osvětu ve smyslu prevence, nejde sice o literaturu (a tak je myslím Písmák zaměřen) ale nemám nic proti. Pokud chcete dělat drogám propagandu (a to může být nechtěný side-efekt), pak jsem zásadně proti !!!

wendigo
30. 11. -0001
Dát tip
Řekl bych že drogy nepropagujeme, ale snažíme se dosáhnout maximální informovanosti... Jde o to, aby jsme eliminovali případy, kdy si blbeček bude chtít zase z někoho vystřelit.... Lidi si ohněm hrát nepřestanou.Ale je dobré jim nalít do hlavy, že při tom můžou uhořet... Ty jako lékař Břízo to doufám chápeš.

Regis
30. 11. -0001
Dát tip
wendigo: to že, o něčem víme, že je to svinstvo, které ti vybrakuje lebeňu až na kameň, k ničemu není. To neeliminuje případy blbečků, zahrávajících si z cizím osudem. O tom, že spousta věcí je smrtících, víme dlouho, leč na jejich užívání to nic nemění. Je iluzí si myslet, že informovanost něco spasí. Kdo nemá dost rozumu, aby pochopil základní fakt, že zahrávání si s vlastní psýchou je zatraceněně riskantní, tomu zbla nic nepomůže ani bit faktů o tom, co to s ním může udělat. Znáš to: "Já to mám pod kontrolou, mě se nic nestane." A bim ho, ráno čuchá k mrkvi zezpod. Šemhámfóráš.

wendigo
30. 11. -0001
Dát tip
Víš v tomhle posledním bodě jsem tak trochu sobecký... Jde mi zhruba o tohle : Pokud se někdo informovaný dopustí prasečiny, nemůže fňukat:"Ale já nevěděl, že se to nemá"... Odsoudím ho bez milosti a nic mě už nebude zajímat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru