Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S apatií v patách

13. 12. 2021
4
14
275
Autor
Kamamura

Touché! Zdařilým sekem v tercii jsem jí odsekl měkké i na konci! Příště tak snadno nevyvázneš, děvenko!!! Do roka a do dne, Lomikare, et cetera!

Po září vždy příjde říjen,

jen na mě přišla apatie.

Přikradla se mrška tiše, 

jak mlčenlivá abatyše. 

 

Hrom ať bací tu abatyš/(i)!

Říkal jsem si v duchu. Spíš,

vypustím své věrné myše;

a skutečně, plán mi vyšel!

 

Od těch dob se s apatií

moje psýcha vždycky míjí!


14 názorů

Al Jal Úd
16. 12. 2021
Dát tip

Zdařilé dílko i komentáře!


Aru
13. 12. 2021
Dát tip Al Jal Úd

problém je že na cestování časem je nejprve třeba umřit a tedy probudit se, ale ne každá duše to umí, prý, mimochodem to že si nepamatujeme předivo věků, ostatně i ze svých životů umazáváme během spánku vzpomínky, ukazuje na to, že tohle je jeden velký sen, tím pádem, ty i já teď sníme ;)


Kamamura
13. 12. 2021
Dát tip

Jestli se smí cestovat časem, tak navrhuju radši století patnácté, kde se takové věci vyřizovali meči, meč je přece jen... romantičtější než střelné zbraně. Znám tam nějakého pana Broučka, může nám dělat sekundanta. 


Aru
13. 12. 2021
Dát tip

buď rád, že žijeme v krásném 21. století a můžeme se u toho u společného stolku zasmát, ve 20. století bychom si to museli vyřídit střelnými zbraněmi :D


Kamamura
13. 12. 2021
Dát tip

To dělám, abych tě rozčílil, protože když se rozčílíš, tak jsi hrozně srandovní, minule jsi mě třeba nařkl, že jsem se přidal k Bratstvu Štrikujících Mudlů, ačkoliv to není možné, protože existuje jen Sesterstvo Štrikujících Mudlů (vím to na beton, protože jsem si ho sám vymyslel), a jeho členem být z principu nemůžu, protože jsem chlap. Ledaže bych se za ženskou za tím účelem vydával, což ale přece neudělám, protože to se přece nedělá! Jak by řekl Radovan, to je přes čáru! ;-D


Aru
13. 12. 2021
Dát tip

to děláš schválně, že cituješ jenom rudý, je to s tebou vážně nahnutý :D


Kamamura
13. 12. 2021
Dát tip Al Jal Úd

Máš pravdu, profesoři jsou k ničemu, protože stejně jen mžourají přes brejličky do nějakých lejster a nedokážou ani pořádně přiložit sekyru k dílu. Dobře to říkal Klement Gottwald: "Inteligence ano, ale pracující!". Měl s tím tenkrát obrovské úspěchy, protože s tím začal hned, jak se vrátil z Hradu. 

( ;-D I guess...)


Aru
13. 12. 2021
Dát tip 8hanka, Al Jal Úd

pokud je to nedoslýchavost mezi cnostmi, tak je zbytečný tím se vůbec zabývat, stejně ten výraz vymyslel akorát tak nějakej profesor, aby s tím mohl týrat děti ve školách, mám to prokouknutý ;D


Kamamura
13. 12. 2021
Dát tip

Aru - nevím, proč bys neměl? ;-))

Blacksabbath - já umím nakrčit i vrásky, umíš ty nakrčit svoje vrásky? Skřítci to umějí běžně, posílají si po vráskách šifrované depeše. 


blacksabbath
13. 12. 2021
Dát tip Al Jal Úd

Už spíš? ...nebo spíš....loupíš spíž....ev. v ledničce špíz...pokrčení ranemy....


Aru
13. 12. 2021
Dát tip

tak proč bych to měl hádat? ;))


Kamamura
13. 12. 2021
Dát tip Al Jal Úd

Slovní druh je mezi kategoriemi totéž, čím je nedoslýchavost mezi ctnostmi! ;-D


Aru
13. 12. 2021
Dát tip

co je slovní druh? :))


Kamamura
13. 12. 2021
Dát tip

Prémiová hádanka pro pozorné čtenáře - jaký slovní druh je poslední slovo na druhém řádku druhé sloky (šestý řádek od začátku)?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru