Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dívka a moře - Návrat na loď III.

31. 01. 2022
6
20
330
Autor
Andreina

Návrat na loď

(únor 2003)

III.

Po chvíli, během níž se důstojník s civilem o něčem dohadovali, vtrhla do místnosti šestice vojáků. Jeden vyzval dívku, aby ho následovala na konec chodby do kanceláře zařízené stejně chudě, jako byla ta, v níž probíhal výslech. Voják zkontroloval, zda jsou zajištěna okna, otevíraná vytažením spodní poloviny. Spokojený s výsledkem obsadil jedinou židli v místnosti.

U stolu složila věci v batůžku. Vojákovi, který si ji celou dobu prohlížel, nevěnovala pozornost. Potom se začala zaobírat svou situací. Na lodi snad zaznamenali přelet letadla, ale je otázkou, zda jim pilot zavolal. Pokud ano, měl by každou chvíli někdo dorazit. Jestli zprávu nedostali, může tu ztvrdnout dlouho.

Během přemítání procházela místností a nenápadně vyzkoušela zarážky oken, zda jdou vysunout. Nejednala s konkrétním cílem, ale nebylo od věci prověřit možnou únikovou cestu. Také si všimla klíče v zámku dveří.

Z dalšího rozjímání vyrušil dívku nepříjemný pocit a prudce se otočila. Za ní stál voják, z jehož pohledu neměla dobrý pocit. Pokusila se uhnout stranou, ale popadl dívku za ramena a přirazil na stěnu. Potom ruce sjely níž, kde prsty bolestivě stiskly prsa. Pochopila, že s hrubou silou nemůže soupeřit a přestala vzdorovat. Voják posunoval ruku z ňadra směrem ke klínu. Celou dobu upřeně sledoval její obličej.

Přemejšlej holka, přemejšlej, snažila se přimět mozek k činnosti. Myslela na dobu, kdy táta cvičil dcery v sebeobraně. Již několikrát zužitkovala získané návyky a nyní potřebovala něco hodně účinného. Vzpomněla si na poučku, že když se chlapovi odkrví mozek potřebou většího množství tekutiny v jiných místech, není schopen rychle reagovat. Potlačila strach a zvedla ruce nad hlavu.

Voják zřejmě pochopil gesto, jako výraz odevzdání a uchopil oběma rukama lem tílka, které nyní půjde bez problémů svléknout. Zrychlený dech svědčil o narůstajícím vzrušení.

Počkala na okamžik, kdy měla obnažená prsa, která snad upoutají vojákův pohled. Povedlo se, zaútočila sotva sklopil zrak. Díky rozdílu postav měla dlaně na úrovni útočníkova obličeje. Sevřela pěsti a vrazila mu klouby do očí. Účinek byl okamžitý. Zařval, přikryl si dlaněmi oči a zapotácel se vzad. Sjela do dřepu, následoval kotoul stranou, kde vyskočila na nohy, zatímco oslepený muž křičící bolestí zakopl o židli. Následoval pád s nárazem hlavy o zeď, který ho zřejmě připravil o vědomí, protože přestal řvát. 

V nastalém tichu uslyšela na chodbě dupot. Vrhla se ke dveřím, kde otočila klíčem dřív, než kdosi vzal za kliku. Popadla batůžek, vytáhla spodní část okna a vyskočila ven. Místnost, kde byla zavřená ležela na samém konci budovy. Pohledem za roh zjistila, že na stěně není žádné okno, což skýtalo naději dosáhnout plotu, aniž ji kdokoliv spatří. Vyrazila k poslední překážce na cestě za svobodou. Plot již naštěstí přišel o horní část ze žiletkového drátu. Přehodila batůžek a vyjela po pletivu jako veverka. Strach s vyplaveným adrenalinem dodal sílu, kterou by v útlém těle nikdo nehledal.

Dalším cílem byl asi padesát metrů vzdálený keř. Překonala je tryskem, za který by se nemusel stydět ani dostihový kůň. Tam sebou plácla do prohlubně lapajíc po dechu. Po chvilce opatrně zvedla hlavu, aby zjistila, co se děje u budovy. Zřejmě směr útěku nezaznamenali, protože před budovou udílel důstojník pětici mužů rozkazy opisujíc rukou ve vzduchu oblouky.

Bylo jasné, že musí dál. U malého keříku ji dřív nebo později objeví. Necelých deset metrů dál byl souvislý pás křovin, který mohl poskytnout úkryt. Po chvíli objevila u země malý otvor. Při troše štěstí, povede na druhou stranu nebo poskytne útočiště. Hnědé šortky splývaly s prachem stejně jako opálená pleť. však svítilo na dálku. Přetočila se na záda, svlékla žluté tílko a nacpala ho do batůžku.

Zbývající kus se pro jistotu plazila. Otvor nebyl tak velký, jak z dálky vypadal, větve škrábaly do holých zad, ale nepovolila. Po dvou metrech se prodrala na konec tunelu. Nejdřív vystrčila batůžek, potom hlavu, ale ihned zajela zpět. Několik kroků od díry stála hyena a zřejmě s velkým zájmem sledovala, co z otvoru vyleze.

 

Neměla daleko k pláči. Za ní vojáci, kterým zranila nebo možná oslepila kamaráda a před ní hyena. Přemítala, co o šelmách ví. Zjistila, že nic moc. Silní dravci, žijící ve smečkách, kteří dokáží odehnat od kořisti i lva. Nakonec došla k závěru, že hyena je přijatelnějším východiskem než lidé.

Jako malá znala jménem všechny psi ve čtvrti, kde bydleli. Do školy vyrážela dřív, aby každého pozdravila, dala mu kousek svačiny nebo podrbala za ušima. Rovněž měla přehled o ježcích a věděla kolik mladých přežilo zimu. K údivu spolužáků krmila před školou z ruky veverky, které před ostatními utíkaly. V zoologické zahradě šokovala okolí, když proklouzla ke kleci, aby pohladila lva. Na varování, že může přijít k úhoně, odpovídala udiveně Proč, jsou to kamarádi. Nechápala, proč šílí, věděla, že jí neublíží. Sama netušila, kde bere jistotu, kdy jsou zvířata nebezpečná, a kdy ne.

Znovu opatrně vykoukla z křoví. Pokud by hyena zaútočila byla připravená couvnout a batůžkem ucpat otvor. Šelma stála na stejném místě nespouštějíc oči z díry. Chvíli tak na sebe jen civěly.

„Čau hyeno,“ zahájila dívka tiše rozhovor.

Hyena ohrnula pysky a zavrčela.

„Taky mě těší,“ navázala, „doufám, že nejsi hladová.“

Hyena znovu ohrnula pysky a zavrčela.

„Hele, když mě necháš vylízt z tý díry, tak pochopíš, že na mě by sis nepošmákla. Jsem dost hubená.“

Hyena možná již slyšela výkřiky strachu, když někoho překvapila, ale tichý melodický hlas asi nikdy. Zdržela se dalších komentářů a sedla na zadek překvapená, že to podivné, co kouká z křoví, neutíká.

„No vidíš,“ usmála se dívka, „tak je to pohodlnější, protože já toho mám dost na srdci. Holka, jsem ve velkým průšvihu. Vyjel po mě chlap a hledaj mě jeho kamarádi. Určitě víš, jaký mužský jsou. Jako ženská bys mě měla pochopit a nesežrat.“

Během řeči se pomalu vysoukala z křoví. Hyena seděla na místě s hlavou mírně nakloněnou ke straně, jako to dělají psi.

„Tak vidíš, jak nám to jde,“ pokračovala a usedla naproti šelmě, „budem si ještě povídat, i když ty toho asi moc nenamluvíš. Kdybys mi mohla nějak pomoct, ale ty tu dřepíš a jen čumíš. Měla by si někdy na sebe kouknout do zrcadla, protože nejsi žádná krasavice, a ještě k tomu čumíš dost blbě. Fakt, blbě …“

Celou dobu seděla a jen mluvila. Teď se zkusila posunout dál od hyeny. Té však počin nebyl vhod, protože vstala a začala vrčet.

„Promiň, promiň, už budu hodná,“ omlouvala se a znehybněla, „ty si zase hezky sedni a přestaň na mě vrčet.“

 

- pokračování -


20 názorů

Andreina
03. 02. 2022
Dát tip

Ivi, povídám, dneska na nějakou dobu zas naposled.


a jéjej........povídej dál....................


Andreina
02. 02. 2022
Dát tip

A jéjej Květoni, tak s takovou radou bych toho moc nenapsala. Moje matka se sice v roce 2015 smířila s mým povoláním, ale se způsobem života do dnešního dne ne. A to toho moc neví. 


S tím sexem jsem to myslel pochopitelně v žertu a dávám ti plně zapravdu. Sám se řídím pravidlem - piš jenom to, co by ses nestyděl přečíst nahlas své mamince.


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip Aru

Vidím, vidím a koukám, ž e vtomto směru jedeme na stejné vlně, i když žijeme každý jinak.


Aru
01. 02. 2022
Dát tip

vidíš? vidíš! to je ono!!!! :))

no hlavně turisti ať nikam nelezou, kvůli nim už se zdevastovaly hezké kusy země, aby měli svoje hotely, bazény, obchody... po ruce


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip Aru

Aru, souhlas. Byla bych dokonce radši, kdyby víc lidí zůstávalo doma. Přírodě by se ulevilo.


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip

Děvčátko lesní, ukecat lze téměř každého tvora, někdy dokonce i člověka. 


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip

Květoni, co se týká sexu, moc si od toho neslibuj. Sice na nějaké náznaky občas dojede, ale považuji toto téma za natolik intimní, že se o něm nerada zmiňuji.


Aru
01. 02. 2022
Dát tip

chápu tě, mě zas vyhovuje to pohodlí :))

každý je tu z jiného důvodu, víš jaká by tu byla nuda, kdyby všichni dělali totéž? ;)


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip Aru, 8hanka

Aru, děkuji za Tip. 

Já to mám trochu jinak:

Žít je všechno

 

Hladinu když Slunce zlatí

soumrak tmou ho zakrývá

na palubě dívka sedí

nad životem rozjímá.

 

Má před sebou těžkou cestu

do budoucna nevidí

navždy sbohem dala městu

teď má moře před přídí

jemu bude za nevěstu

milenci co nešidí.

 

Dny se rychle v léta slily

dívka v ženu dospěla

stále ještě má dost síly

již není tak nesmělá

dětské sny ty jí však zbyly

spolu s vírou v anděla.

 

Za blázna ji mnozí mají

že pohodlím pohrdá

volnost tu však nepoznají

je zajímá pohoda

na život si jenom hrají

neví co je svoboda.

 

Hladinu když Slunce zlatí

paprsky tmu rozhání

myšlenky jak ptáci letí

vstříc novému svítání.


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip

Jaroslave, ono to tak bylo asi vždy. Už jako malá jsem vyprávěla mravenečkům nebo přesvědčovala pavoučka, aby zůstal za skříní, nebo ho objeví máma a odnese ven. Brzy jsem poznala, jak na zvířátka působí tón a síla hlasu, jak moc to odpovídá duševnímu rozpoložení. Když je člověk uvnitř klidný, promítne se to i dořeči. Je jedno, co jim člověk říká, nezáleží na slovech, ale citu, který do nich dá. 

Zvířecí šamanka, čarodějnice, kahuna nebo třeba Sahira, tak mě někdy nazývají  podle oblastí domorodci. Podle šéfa zas jsem mutant nebo nový živočišný druh. Nevím, co z toho může být pravda, ale je fakt, že si se zvířaty rozumím mnohem lépe než s lidmi.


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip

Kočkodánku, díky za výstižné veršíky.

Jen k jedno bylo trochu jinak, s hyenou byla mnohem rozumnější řeč než s vojákem.


Andreina
01. 02. 2022
Dát tip 8hanka

Aničko, je to tak, musíme držet při sobě, i ta hyena to pochochopila. Díky.


tvoj príbeh ma nadobro znehybnel ... milá hyena, dúfam, ze budeš milá ...***


Už do toho dává sex. To bude vydatný příběh.


Aru
01. 02. 2022
Dát tip

ještě že jsi vyvázla ;)

za mě doma je prostě doma, to mi nikdo nevymluví :)


revírník
01. 02. 2022
Dát tip

Tady už se začíná ukazovat, co se z Prcka brzy vyklube, co ji vlastně nutnost naučí - domlouvačka zvířatům. Zvířecí šamanka. Na lidi moc nemluví, protože to nepotřebuje, ale s hyenou, jak by si jinak poradila, než uklidňovat hlasem? A stejně jsem zvědavý, co dál.


Kočkodan
31. 01. 2022
Dát tip

Vilný voják Namibie

vidí dívku, na ni vyjel,

jen chtíč řídí mužskou bytost,

já necítím vůbec lítost,

že za útok hovada

na bulvy trest dopadá.

I hyena (čabraková?)

nedobře se, sakra, chová.

Chcem mít slečnu šťastnou blešku,

nech odejít mladou Češku!


8hanka
31. 01. 2022
Dát tip

"Určitě víš, jaký mužský jsou. Jako ženská bys mě měla pochopit a nesežrat.“

a ona pochopí, veď je žena...:)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru