Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soudný den

10. 03. 2022
15
6
332
Autor
Movsar

Báječný jeřáb rána zvedá slunko nad domy a takové podobné někdo si zrovna háže na talíř, a jiný hned čtyři, do toho šunku, pepř, chleba na krajíčky, pak už honem za prací, a holkám ještě běží pohádky pod cukavými víčky, ty vstávat nemusí, ty živí sny.

Devět, soudná hodina, okresní soud v Liberci. Ve veliké předsíni spravedlnosti posedávají před dveřmi dvojice. "Dvacet let sem dřel jak pičus. Stará mě oholila o barák," svěřuje chlap svému advokátovi. Ten mlčí, kolikrát tohle už slyšel.

Po zahájení jednání zaujímáme pozice. Jako Putin a Zelenský. Nikdo nehodlá couvnout: Šestsetčtyřicet tisíc. A úroky! Nic. A náklady k tomu! Jste banda neonacistů a narkomanů, uzavírá soudkyně.

Dálnice se vyautila, je poledne, lidi si hledí žvance. U Boleslavi za plotem odstavené škodovky, bezčipé skořápky, leží jako opuštěné mušle na břehu moře, omývány vlnami zplodin. Až blažený jeřáb večera popustí slunko, nebe promění šarlatová šmouha, budou se tu procházet milenci, v šumění přílivu aut budou si šeptat něžné lži a prohlížet plechové mušličky.

Poezie je všude.


6 názorů

Marcela.K.
25. 03. 2022
Dát tip

Pan advokát se zasní. Není načase vyfouknout Margo a zkusit Sendy?


Movsar
14. 03. 2022
Dát tip annnie

Děkuji všem mým milým čtenářům, a taky za zprávy, které posilňují k dalšímu psaní!


annnie
10. 03. 2022
Dát tip

Celý je to výborný. Ale to entrée!!! To je dokonalý... To ti závidím. Tip a.


Benetka
09. 03. 2022
Dát tip Gora

PARÁDA!

Hezky se mi to četlo a mile potěšilo! Obzvláště qituji neotřelá a naprosto originální slovní spojení a obraty...


Danny
09. 03. 2022
Dát tip Gora

pěkná próza o tom, že poezie je všude


Je to tam!!! Congrats!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru