Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Katastrofix a Kvadratix

26. 03. 2022
9
19
350
Autor
Aru

Nad kontinentem jménem Evropa, nad kterým slunce nikdy nezapadá a jen občas stydlivě vůbec nevyjde; po krutých celospolečenských zimách zavládl mír, láska a trvale udržitelné štěstí Evropanů, když císařem evropským stal se Falus Antonius Faucilius od Los Angeles, až po Sydney. Tak velké bylo Fauciliosovo evropské impérium. Kdesi v té Evropě však jedna vesnice vzdorovala lásce i míru, neboť to byli opravdu tvrdohlaví a naprosto nevzdělaní lidé, kteří netušili co se v globální Evropě sluší a patří.

 

Ve vesničce žili lidé svárliví, hádaví a holdovali zvlášť zdraví nebezpečnému a toxickému nápoji, který zvali pivo. Největšími výtečníky mezi nimi byli Katastrofix a Kvadratix se svým malým kocourkem Mňaufixem. Katastrofix dosud všemi svými katastrofickými vizemi natolik děsil Fauciliosovu armádu, vyzbrojenou pouze mírem a láskou, že nedokázali ani jedinou raketou trefit onu vesnici. Kvadratix zase zahlcoval vědeckou obec šílenými publikacemi, že podstatou všeho je kvádr a nikoli dutá placka, ležící na hřbetě čtyř slonů, stojících na krunýři galaktické želvy, jež létá vzduchoprázdnem a hledá k páření jiné galaktické želvy.

 

Však co by si celá vesnice počala, kdyby neměla mezi sebou Astrolamixe, mága a amatérského hráče Curlingu, jenž tento řecký sport, hodný olympioniků hrál korespondenčně se svým přítelem z dětství, kterého nikdy neviděl. Jen jednou od něj dostal figurku z chleba, která měla jeho přítele představovat, bohužel myši cestou část snědly. Astrolamix se celé noci věnoval zírání oblohy, na jejímž základě doporučoval válečné operace, sázení, pití toho strašného nápoje, nebo stavění domu, děti počínali jaksi bez ptaní.

 

Největší zbraní Astrolamixe byly nasbírané houbičky, připravené podle tajné receptury, jež dávaly nadlidské vize těm, jež je pojedli. Díky nim byly Katastrofixovi vize tak strašlivé, že kdo je vyslechl už nikdy nebyl jako předtím a jeho život ztratil smysl. Zatímco Kvadratixova míra zahlcovat vědeckou obec bestiálně propracovanými šílenostmi se zestonásobila. Mňaufix po pozření houbiček se nezvykle nafoukl a poté upouštěl nelibé ovzduší, býval po takové svačince vykopnut do nepřátelského tábora, kde došlo k okamžitému rozprchnutí se všemi směry a zhroucení bojové morálky. Mňaufixova mimobojová záliba bylo malování, často jeho díla visela v galeriích moderního umění po celé Evropě a kosila mrtvičkami konzervativněji laděné milovníky.

 

Pravou rukou císaře Fauciliuse byl vrchní generál Josephus Magorius Bidetus, který zbaběle zamlčel, že Evropa dosud stále není sjednocena, ale jedna vesnice vzdorovitě odolává světové lásce i míru, což je skutečná hrůza pro blaho tamních vesničanů. Však při sčítání Evropanů byla pravda odhalena, když tato vesnice neodevzdala formuláře a co víc, nezaplatila ani pokuty úředníkovi Theodosiovi Alzheimersiovi Ghebreisisovi, jenž se svým věrným zbrojnošem Henrym ze Skalice byli schováni v uctivé vzdálenosti od vesnice za vozovou hradbou.

 

Císaři Fauciliosovi šla vzteky pěna od úst, když k němu jako poslednímu dorazila ta příšerná zpráva, že dosud mír s láskou nejsou v celé Evropě pevně zakotveny, ale jacísi plebejci vzdorují nelidskou silou. I rozhodl se císař Faucilius, že vyrazí osobně změřit síly s těmi výtečníky, i přes naléhavé odrazování od takové operace generálem Bidetusem, jenž byl již zcela obeznámen s tou nemožně tvrdohlavou vesnicí. Navrhoval sice císaři vyjmutí té vesnice z evropského kontinentu, ale vše marno, císař Faucilius byl pevně odhodlán sjednotit konečně Evropu i s touto vesnicí, kdesi mezi Pyrenejemi a Himalájemi.

 

Jako ideální prostředek byl zvolen maskovaný, opancéřovaný, vznášející se vlak s tryskovými motory, řízený vlakvedoucím Petrusem Dominusem Fialusem. Takto šťastně se vznášeli nad kolejemi 333 dní, než dorazili k oné nesnášenlivé vesnici. Císař Faucilius se stačil ještě natočit z profilu, tak jak byl vyražen na elektronických mincích, ale jak už to v pohádkách bývá děti, nepřiletěl sice legendární drak Alduin ze Skyrimských vrcholů a všechno nespálil, ale galaktická želva zrovna našla jinou želvu a obě měly chuť na páření, bohužel naše galaktická želva byla ta vespod.


19 názorů

Andreina
27. 03. 2022
Dát tip

Podobnost čistě náhodná, jak jinak.


Aru
27. 03. 2022
Dát tip

ta vesnice být připojena nemůže, dokud se bude číst/dávat v televizi Asterix a Obelix :))

pokud ti některá jména přijdou povědomá, je to náhoda :D

díky ;)


Andreina
27. 03. 2022
Dát tip

Výborná analogie, přesně ve Tvém stylu. Jen si myslím, že úplný konec by galaktické želvy nemusely způsobit, ale další sjednocování by probíhalo mnohem primitivnějšími prostředky, jak již kdysi prohlásil Albert Einstein. 


Aru
27. 03. 2022
Dát tip

tak víš jak bixley, dík ;)


Aru
27. 03. 2022
Dát tip

erotika nebyla v plánu :))

díky


bixley
27. 03. 2022
Dát tip

Takže se sjednocením Evropy zase nic...


lastgasp
26. 03. 2022
Dát tip

To jsem si pošmákl Aru. Ta želví trojka je opravdu neskonale erotická. Děkuji ti a posílám obrtip


Aru
26. 03. 2022
Dát tip

sákryš, měl jsem se poptat na super jména ;)

s Kvadratixem jsem měl potíž, jaký mu dát jmeno, nakonec jsem zvolil tuhle línou variantu :))


Nami 99
26. 03. 2022
Dát tip

Ať žijeeeeeeeeee..........


Nami 99
26. 03. 2022
Dát tip Aru, Benetka

Z penálu všechno tajně sledoval Centrofix.


Aru
26. 03. 2022
Dát tip

díky, ať žije císařství, nebo ne? :))


Nami 99
26. 03. 2022
Dát tip

Moc hezké.


Aru
26. 03. 2022
Dát tip

já ne Benetko, je to na námět Asterixe a Obelixe ;)


Aru
26. 03. 2022
Dát tip

to by Evži byla věru polovičatá práce a císař by opět mohl znovu sjednocovat Evropu :)


Aru
26. 03. 2022
Dát tip

pokud se objeví galaktická želva ve druhém odstavci, je záhodno ji použít na konci ;)


Benetka
25. 03. 2022
Dát tip

Tys žénius.


Kočkodan
25. 03. 2022
Dát tip

A krucifix!


Možná by se v závěru ještě dala najít skulinka pro přežití. Ti na krajích by to sice ods....., ale ti milí lidé uprostřed by měli mít šanci :-)))


annnie
25. 03. 2022
Dát tip

Dokonalej závěr, tak ten ti nepokrytě závidím. Tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru