Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A pak že měli příliš malé mozky...

11. 05. 2022
8
10
277
Autor
Savage Flame

"Víte, já bych si dovolil nesouhlasit a vaše poznámka se mi zdá nemístně osobní...", podotkl podrážděně Triceratops. "Vím o sobě, že jsem sice něco zhubnul, ale vzhledem k faktu, jak mohutný stále jsem, si skutečně nemyslím, že bych byl až tak neodolatelný, jak mi tu tvrdíte a vaše poznámka vážně nese až známky obscénosti."

"Echm..", odkašlal si zjevně překvapený Tyrannosaurus. "Já se Vám ale nepokoušel vlichotit a nebo Vás nepatřičně obtěžovat. Má poznámka, že jste k sežrání skutečně nebyla míněna, jako lichotka. Já Vás totiž doslovně žeru. A tím doslovně myslím doslovně. Obecně žeru vás, Triceratopsy a to, protože jste jaksi níže v potravním řetězci. Sežráním jsem tedy mínil doslovně konzumaci vaší osoby, vůbec ne obscenní poznámku k vašemu vzhledu."

"Aha, tak to jsem pochopil nesprávně a..."

V tuto chvíli musíme s lítostí sdělit, že Tyrannosaurus milého Triceratopse pozřel, aniž by počkal na to až dokončí větu a tato velmi neobvyklá konverzace byla ukončena až příliš brzy na to, abychom sdělili ucelené stanovisko sežrané strany k poznámce - "...no ty jsi ale k sežrání..."  


10 názorů

Al Jal Úd
14. 05. 2022
Dát tip

Moc pěkné, synovi se nedivím a dobrý pocit pro tebe!


já se mu nedivím:-)))))


To blacksabath: Obávám se, že by si toho stihli pak říct mnohem víc, než by se mi chtělo zaznamenávat... I proto v mých pohádkách draci všechno a všechny sežerou a já si tak postavy nemusím pamatovat... :) Syna i tak bavily i když některé postavy se žraly obtížně, když draka třeba bolely zuby... ;)


měl konverzovat s ......brontosaurem....:-))))


Alenakar
13. 05. 2022
Dát tip Savage Flame

Tyranosaurus a jiní draví dinosauři ale neměli až tak malé mozky. Předpokládá se, že v jejich mozcích byly neurony natěsnané blízko u sebe podobně jako je tomu u dnešních ptáků. Problém je tedy v tom, že v mozcích savců jsou neurony mnohem dále od sebe než v mozcích ptáků a patrně i dinosaurů, ze kterých se ptáci vyvinuli. U tyranosaurů se předpokládá poměrně vysoká inteligence a je pravděpodobné, že žili a lovili ve smečkách.

Típek za opravdu specifický a originální literární útvar. 


Přečetl jsem to synovi. Když jsem to psal, myslel jsem na něj a praštěné pohádky, co jsem mu kdysi vymýšlel o dracích, co každého sežrali apod... Je mu skoro deset, miluje dinosaury a strašně se tomu řehtal a chtěl to několikrát dokola. Dodalo mi to odvahu a přečetl mu ještě jednu mou starší básničku a ono se mu to líbilo! Lidi já málem brečel jak želva. :) Teď tuhle ptákovinku může kdo chce i třeba totálně ztrhat a stejně má pro mě cenu démantu. Musel jsem se podělit... ;) S.F.


Kočkodan
12. 05. 2022
Dát tip Savage Flame

 

K tomuto dílku by možná nebylo špatné  si pustit jako hudební kulisu nějakou písničku Brontosaurů.


annnie
12. 05. 2022
Dát tip Lenochod

Přitažlivost, jíž se neubráníš...


Mohl mu nechat trochu víc prostoru :-)))


Nami 99
12. 05. 2022
Dát tip Lenochod

Ten kdo je k sežrání,

těžko se ubrání.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru