Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Květnové ráno

30. 05. 2022
13
12
444
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=clYK5X0JnKU&list=PLYBGvnzS_0AvBuUVBiGkmugXq4EiyjldO&index=116&ab_channel=ZuzanaMichnov%C3%A1-Topic

Teď - když je ráno víc světla vstávám v 4:34. Vstávání není těžký. Prostě jen je. Kolik je v noci minut hodin spánku zcela lhostejno. Vytáhnu roletu v pokoji a chvilku čumím ven na začínající den. Poté se přesunu do kuchyně a pozdravím se s Míšou která řádí na svém kolotočku v klícce. Obvykle mne zcela ignoruje. Běží si svůj závod v džungarském světě o kterém nemám vůbec žádnou představu. Pak dám vařit vodu na zelený čaj. Vlastně... Až jeho vypitím pro mne opravdu začíná ráno. Mezitím znovu uléhám na zválené lůžko se sedmi polštáři a jednou přikrývkou. Vezmu tablet a koukám na NDR a DODIRI a v 5:43 vstávám definitivně. Nakrmím WC vyčistím klektáky obleču se do montérek. Pokrájím jablíčko na snídani v zaměstnání a přendám oběd který jsem uklohnil večer předtím do misky. V 6:09 startuju Felušku a vyrážím z Pole position na trať. Po cestě ve Tvrdonicích pozdravím Adámka a když mám příliš těžkou nohu na plynu pak již o patnáct minut později přistávám před skládečkem. V 7:00 se pozvolna...pozvolna......pozvolna.........zapojím do pracovního procesu.

Prostě - normální květnové ráno.


12 názorů

Evženie Brambůrková
02. 06. 2022
Dát tip Benetka

Je príma podívat se ráno na hodinky a zjistit, že vstát nemusím.


blacksabbath
01. 06. 2022
Dát tip Benetka

dyšdáš k snídani metal je všechno rychlejší:-)))))


Zeanddrich E.
01. 06. 2022
Dát tip Benetka

.. .

(( To   8Hanka:  ..zajímavé je, že mně se lépe vstává za tmy.. :)

(možná je to pro to, že když se vzbudím za světla, vždy se leknu, že jsem zaspal :) ) 

(( ...)).

))


AFRODITA
31. 05. 2022
Dát tip Benetka

máš prostě talent, tak dojemně, pravdivě, syrově ***


8hanka
31. 05. 2022
Dát tip Benetka

nevšedná všednosť rána...

na práci som neznášala práve to vstávanie...obľúbená pesnička Next to Me začínala  skôr, aby som sa dokázala prebrať,  prekonať nevrlosť, urobiť zopár ospalých cvikov... ak bolo slniečko za oknom, šlo to oveľa ľahšie...a cesta - prechádzka popri Váhu za štebotania vtákov, vyhadzovania sa rýb nad hladinu, rodinka labutí čakajúca na niečo do zobáčikov...na konci stolička, stôl, telefón a kopec čísiel...

 

S Luisem skvelý výber...

 


Alegna
30. 05. 2022
Dát tip Benetka

Rána tvá jsou časná, tak ať jsou i  šťastná :)


annnie
30. 05. 2022
Dát tip Benetka

Velmi pěkné ráno! 


Lenochod
30. 05. 2022
Dát tip Benetka

Časově to mám úplně stejné ! Moc krásný prolog :0).


Benetka
30. 05. 2022
Dát tip aleš-novák

Odešel jsem z mlatu lásky. Nemám na to... Sílu? Energii? Trpělivost? Nic??? Nuž... Zbývají jen ve tváři přeorané vrásky.

No a co se stalo s těmi ženskými ptáte se milé děti?! Nebojte se!! Neztratili se!!!

Umřeli.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru