Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pokušení

13. 06. 2022
3
6
240
Autor
Al Jal Úd

Vzali jsme si to

abychom to vyzkoušeli

ochutnali jako skoro dospělí

aby jsme se uvolnili

abysme vše poznali

 

Byli jsme jen loutky

které někdo vodí

potlačené choutky

jsme neprojevili

až teď, až za chvíli!

 

Až co jsme to rozbalili

až co jsme to zkusili!

Ale, co když jsme neměli?

Co když jsme to zkazili?

 

      Nepřestanem?

         Nemůžeme?

              Na chvíli?

 

 


6 názorů

Al Jal Úd
14. 06. 2022
Dát tip

To je moc dobře, radši nemít taková lákadla!


tohle pokušení jsem bohdá nikdy neměla


Al Jal Úd
13. 06. 2022
Dát tip

Děkuju za tip a za starost :))

Snad tvé názory i mé verše o závislosti po zkoušce pomůžou ostatním...


Lenochod
13. 06. 2022
Dát tip

To se mi ulevilo, tohle zavánělo dost velkým průšvihem. Bez informací a znalostí je doslova "o hubu" něco takového zkoušet... Psát se opravdu může o všem, napsal jsi to tak velmi zasvěceně, že jsem měla o tebe starost... Takže dodatečně tip za dokonalé vystihnutí situace :0)

(A třeba ty moje rady zde mohou někomu pomoci zbytečně se do něčeho neuvrtat...)


Al Jal Úd
13. 06. 2022
Dát tip

Děkuji za zastavení, rady a sdílení tvých zkušeností. Neboj, báseň byla čistě imaginární, jaké by to mohlo být, kdyby... Sám se do podobných tripů nepouštím, ale v básních je možné psát o všem, ne?


Lenochod
13. 06. 2022
Dát tip

Ajaj, nechci autora z něčeho osočovat, ale vypadá to na nějaký drogový experimet... Člověk by měl zkoušet jen to, o čem má dostatek informací a risk mu stojí za přínos, který od toho očekává... Do těchto věcí jít naivně a z pouhé zvědavosti, je podle mne fatální chyba... Také ráda experimentuji, ale mám jednu zásadu, kterou 100% dodržuji a všem experimentátorům vřele doporučuji:

Zjistit si, zda je věc netoxická (nepoškozuje žádný orgán - např. muchomůrky poškozují játra) a zda je tělesně nenávyková (psychicky je návykové vše, když se člověku něco líbí, chce to opakovat, tomu se nedá vyhnout ani u loupáku s máslem). Pokud splňuje tyto dvě zásadní věci, pak se dá riskovat zážitek... A ještě člověk musí zvážit třetí věc a tou je vlastní zdravotní stav. U srdečních poruch nebo genetické možnosti psychické poruchy (pokud se psychóza vyskytla u někoho pokrevně příbuzného), také v žádném případě neriskovat.

U bezpečných psychedelik a pod dozorem zkušených přísedících mohou být zážitky pro zdravého člověka těmi největšími v celém životě a je škoda je nikdy neprožít jen kvůli předsudkům. Pro mne bývají tyto zkušenosti silně terapeutické (na duši i na tělo) a to je pro mne hlavní přínos. Možná i díky tomu teď nejsem závislá na antideprsivech a neběhám po psychologických ordinacích, i když jsem k tomu měla ty nejlepší předpoklady...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru