Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pouze Ty

20. 06. 2022
1
14
545
Autor
Báseň_roku

Soutěž v poezii - BR II./2022

Každý má možnost připsat nejvýše PĚT HLASŮ  NA OZNÁMENÍ O HLASOVÁNÍ soutěže, ne sem, pod báseň. Na tipy či hlasy přímo u díla nebude v součtu hlasů brán zřetel.

 

 
 
Nejsladší růže v plném květu
vstupenka má do jiných světů
ve větvích stromů vánku šum
múza co dává křídla snům
v poupěti krůpěj rosy zrána
bolístka stokrát ofoukaná
lahodný doušek na poušti
můj přítel, který odpouští
a světlo uvnitř temnoty
jsi pro mne stále pouze Ty.
 

14 názorů

Delfín
01. 07. 2022
Dát tip

Krásné, lehounké verše, jak do památníčku! (Napadá mne, zda teď ještě někdo takový má...Za mého mládí ho měly i dívky na 1.stupni ZŠ. Když mne třídní učitelka, se kterou jsem si jako nový žák nepadl do oka, protože byla zastánkyní tvrdého drillu, nevzala do školy v přírodě, byl jsem 2 týdny v jiné třídě, kde byla jak bezva učitelka, tak i skvělá parta, ne ti zakřiknutí žáci z Déčka. A tak jsem i kreslil podle pohlednic koťátka do několika památníčků a připsal pod ně pár slov pro prima holky.)


MMV
29. 06. 2022
Dát tip

Radostná, písničková v jednoduchosti skrytý  cit :) 


Kočkodan
26. 06. 2022
Dát tip Janina6

Jani, tvoje poznámka mi vykouzlila na vousaté tváři úsměv, že by to ani Pavel Kožíšek lépe nedokázal. Žel ten posléze zmrzl jako poručík Beran na severním pólu. V reakci na lawíka jsem se totiž dopustil boty při použití slovesa. Pravda je – vždy hlasující. Do soutěžního vlaku jsem za ta léta naskočil jen jednou.

Toť moje poznámka, abych se omluvil za případnou (opět nechtěnou) iritaci. A zatím neznámý autore/autorko, můžeš provést hluboký výdech, jelikož závěrečným diakritickým znamením moje vlezy pod tvoje dílko končí.


Janina6
26. 06. 2022
Dát tip

Vidíš to, Kočkodánku, ty prostě pobavíš dokonce i tehdy, když to nemáš v úmyslu... :-)


Kočkodan
25. 06. 2022
Dát tip lawenderr

Děvčata, možná tady došlo k jistému nedorozuměnítak se pro jistotu ozývám. Já svoje vaše „kdyby mi někdo tohle...“ myslel naprosto bez vedlejších úmyslů a narážek. Chtěl jsem tím jen říci, že souhlasím s vaším hodnocením. Ty tři tečky vlastně znamenají, že bych mohl citovat celé texty a podepsat se pod ně. Obzvlášť slova starší z vás dvou vystihují naprosto přesně i moje myšlenky.

Ale pokud jsem nechtěně dokonce i lehce pobavil, tím lépe. S pozdravem vždy soutěžící op. (pravozávorkový smajlík)


lawenderr
25. 06. 2022
Dát tip

jj, Kočko, záviiiist :D - hlas nedám! ... nemám, už :) (výmluvy se nemaj ) - ani kdyby přidal "Věnováno ..." (nezáviď obdržené ne/hlasy, Kočko, a zasoutěž si - je to dobré na krevní oběh)


Janina6
25. 06. 2022
Dát tip

Hehe. Možná jsem měla napsat "Ach, kdyby mi tak tohle někdo", že? :-)


Kočkodan
24. 06. 2022
Dát tip

U Janiny a law dobře chápu to jejich „Kdyby mi tohle někdo...“


pěkné vyznání, místy mírně opotřebované obrázky


lawenderr
22. 06. 2022
Dát tip

:) kdyby mi tohle někdo napsal na památku, budu vědět, že na mě myslel a že si dal práci ... jinak, tím, že nejsem příjemce (a předpokládám, že ani nick Báseň roku ne), jsem trošku rozpačitá, jak s textem naložit ... zkus příště oslovit všechny, dokážeš to! :)


64T.B.S.
22. 06. 2022
Dát tip

Moc hezké


Janina6
21. 06. 2022
Dát tip

Milé. Kdyby mi tohle někdo věnoval, asi bych brečela dojetím. Jako čtenářka poezie ale hledám něco neotřelého, objevného, co už podobnými slovy nebylo mockrát řečeno... a to jsem nenašla.


Lenochod
20. 06. 2022
Dát tip

Pro jistotu to píšu i zde :

HLAS

:0)


Lenochod
20. 06. 2022
Dát tip

Je to moc krásné :0)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru