Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

My jsme v tom nevinně -

30. 06. 2022
15
37
758
Autor
Nami 99

Kdyby ženy se míň ptaly,

tak by muži méně lhali.


37 názorů

Alenakar
01. 07. 2022
Dát tip Lenochod

Probouzeči? To sedí. Ve mně probudil Překladatel zájem o Blakea - a možná nebudu sama, kdo se o něj začne zajímat.


Lenochod
01. 07. 2022
Dát tip Nami 99, Alenakar

Jsou to takoví brobouzeči :0). Já mám své oblíbené úsloví „Nauč se milovat své kohouty.“ Svého kohouta miluju a s budíkem se to teprve učím. Ale probouzeči jsou potřeba :0).


Alenakar
01. 07. 2022
Dát tip

Život není peříčko a my bychom toho měli unést "na hrbu" daleko víc. Písmák je plný provokatérů. Ti ale útočí, nesvádějí. Jenže i provokátéři mají v "božské hře" svoje místo. 


Lenochod
30. 06. 2022
Dát tip

Kdyby jí ta kamarádka přes pusu dala rovnou, asi by to bylo fajn :0)! Ale stejně by to nejspíše nepomohlo... A koukni, co píše třeba takový Benetka, kvůli jedné provokatérce... Jsou citliví lidé, kteří si kvůli bezohledným sobcům úplně zkazí život, nebo si na něj i sáhnou... 


Alenakar
30. 06. 2022
Dát tip

Karma se může projevit už zítra, ale taky až v příštím životě...

Mluvila jsem o jisté konkrétní slečně z posilovny, která provokovala snad každého chlapa, který byl ještě schopen akce a dřív nebo později se mu vysmála. Jedna kamarádka jí pořád prorokovala, že jednou dostane přes pusu. Nedostala. Vzala si letce - pilota dopravního letadla o 25 let staršího a odstěhovala se do Anglie. 


Lenochod
30. 06. 2022
Dát tip

To je moc smutné, co píšeš, ale také si nemyslím, že by to takovým bezohledným lidem karma nějak zásadně vracela. Moc bych nespoléhala na rčení, že „na každou svini se vaří voda.“... Zlo tu zkrátka bylo, je a bude. Není však na škodu na něj upozorňovat ostatní, kteří si ho nejsou vědomi (a možná by se i stali takovými sobci, kdyby jim to připadalo v pořádku). Kdo se nad tím zamyslí, určitě si příště něco takového lépe rozmyslí :0).


Alenakar
30. 06. 2022
Dát tip

Já s tebou v zásadě souhlasím a myslím, že ty dámy, o kterých mluvím o někoho třetího a ještě k tomu citově zainteresovaného vůbec nestojí.

Nejhorším typem žen, které znám(nejen z posilovny), jsou ale provokatérky. Sbírají mužské skaply a je jim vcelku fuk, jak to druhá strana bere. Potřebují si jen stále ověřovat, že jsou neodolatelné a mají nad druhým pohlavím moc.   Lidi jim prorokují, že to s nimi jednou skončí špatně. Ale neskončí. Nakonec si vezmou moulu, kterému budou skákat po hlavě a on bude dělat slepého a hluchého.


Lenochod
30. 06. 2022
Dát tip

Já samozřejmě chápu, že mohou být vztahy i bez vázání se, pouze o sexu. Ale nesmí do toho být zapletený i další člověk, který je vázán citově. Jak říkám, pokud jsou oba volní, nebo s tím jejich partneři souhlasí, pak nedělají nic špatného. Špatné je to na něčí úkor, i kdyby o tom nevěděl... (Konzerva jsem hrozná :0) !)


Alenakar
30. 06. 2022
Dát tip

Leno,

ty a já možná vidíme svět příliš konzervativně. Když dnes někdo dělá kariéru(od lepší sekretářky po skutečnou manažerku), nemá prostě čas na nějaké hlubší vztahy. Potřebuje se jen odreagovat a přijít na jiné myšlenky.

Pro některé ženy je nejvíc "sexy" samotná kariéra. Chtějí být členkami "vyšší kasty"... Chtějí se vyrovnat mužům nebo je i překonat v postavení a platu. Lze se divit, že přebírají i mužský životní styl?


Lenochod
30. 06. 2022
Dát tip

Ještě to musím upřesnit. Pokud zadaný pán či zadaná paní má i jiné vztahy, o kterých partner ví a souhlasí s nimi, pak je vše v naprostém pořádku. Pokud je to ale tak, že jiné vztahy musí tajit, aby partnerovi neublížil (případně aby si nemusel balit kufry), pak to není nic jiného než podvod a sobectví a také bezohlednost. Kdyby lidé věděli, jak ve skutečnosti funguje energetická podstata vesmíru, moc dobře by si byli vědomi, že takovému podváděnému člověku velmi ubližují, ať už se to dozví, či nikoliv. Energie cizího člověka vstoupí do jejich vztahu a celý ho pokazí. Ženy jsou na to velmi citlivé a pokud jim tajně muže svádí nějaká jiná žena, nemusí se to vůbec dozvědět, přesto kvůli tomu může onemocnět (velmi často rakovinou prsu, vaječníků apod.). Nejhorší je, že takový podváděný člověk je úplně bezmocný, pokud nemá nic, než tušení. Nemůže věci řešit tak, jak by měl, a stává se němou obětí těch dvou podvodníků. Oni mu úplně bezostyšně ničí život... Je to přesně to zlo, o kterém už jsme si spolu někde psaly. Zlo, které je způsobené tím, když si člověk bere víc, než potřebuje, nebo než je mu dáno, na něčí úkor... 


Lenochod
30. 06. 2022
Dát tip

Takový koníček podle mne není hoden opravdové dámy. Pro mne jsou to coury (pokud jim je jedno, že muž je zadaný), ať už se stylizují jak chtějí. A že se nespokojí s kdekým, to z nich dámy rozhodně nedělá - jsou to jen podvodnice, zrádkyně a sobecké rozbíječky vztahů. Doufám, že se to netýká nikoho s diskutujících, ale pokud ano, měl by se nad sebou vážně zamyslet... 


Alenakar
30. 06. 2022
Dát tip

Leno,

tvoje slova potvrzuje velké množství svobodných matek... Ale když je žena příliš "dostupná", zpravidla na to škaredě doplatí. Já jsem měla spíše na mysli dámy, které v tom umějí chodit, vědí, co chtějí a chodí do fitka lovit. Nikdo ve fitku necvičí v hubertusu a tak tyhle znalkyně aspoň nekupují zajíce v pytli. Vědí, jaké zajíce kupují. 


Evženie Brambůrková
28. 06. 2022
Dát tip Nami 99

Na tom je hodně pravdy.


Aru
27. 06. 2022
Dát tip

to jak jestli zabil nůž, nebo člověk co ho držel :))


Lenochod
27. 06. 2022
Dát tip

Aleno, podle mne je asertivita technika hodná robotů. Člověk by se měl chovat lidsky. Když je někdo příliš asertivní, tak si v dialogu s ním připadáš, jako s úplným idiotem (pardon)... A to si s tebou rozhodně nepřipadám :0) ! Naopak, tebe bych zařadila do té zvídavé skupinky, pokud bych tě měla nějak zařazovat, a s tou je velice obohacující vést dialog :0) .


Lenochod
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99

Nami, samozřejmě :0), pokud je to její muž a ona jeho žena. Pak je to dar :0).


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip

Lenochod -

omlouvám se za zpackaný úvod.


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip

Lenochod -

já jsem toúplně takhle jsem to nemyslel.  Žena může být romantická, mít ráda přírodu a muže který jí naslouchá a zároveň může mít i kladný vzath k fyzickému sblížení. Je to krásný dar od matky přírody, je vtom romantika i přirozenost.


Lenochod
27. 06. 2022
Dát tip

Aleno, bohužel jsou i ženy, kterým jde o „cokoliv v hrsti“. I malý kašpárek jim udělá dobře na jejich velké mindráky. Nehledě na následky...


Alenakar
27. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Nami,

když už jsme u těch rčení, tak v tvém případě se tomu říká "z nouze ctnost".

Máš pravdu, že ale všechny ženy nejsou jen na platoniky. Já jsem už od přírody vrba a zvláště když jsem provozovala fitcentrum,tak se mi někteří narcističtí fitnesáci stěžovali, že některé ženské chtějí "jenom to jedno". 

Narcistický fitnesák ale touží hlavně po tom, aby ho žena obdivovala, aby se kochala jeho "břišáky" a žasla, jak široký má latissimus dorsi. Sex sem, sex tam, to už je pro některé kulturisty vlastně vedlejší. Hlavně pro naturály, kteří nejsou nadopovaní bobulemi.


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Alenakar - to je velká pravda, i když si myslím že ne úplně všechny ženy to tak mají.

Nebylo tomu tak vždycky.

Teďka v šestašedesáti,

musím ti za pravdu dáti.

Jsem už hodně platonický.

 


Alenakar
27. 06. 2022
Dát tip

Leno,

dnes se pořádají v různých institucích hlavně pro vedoucí pracovníky kurzy asertivity. Naši předkové někdy v devatenáctém století, kdy asi přísloví vznikala, neznali pojem asertivita, ale o někom třeba řekli: kam ho postavíš, tam stojí.  Vždycky bylo důležité umět se prosadit...

Já tady na Písmáku píšu hodně kritik a jsem asi asertivní až moc. Co mě tady ale nejvíc šokuje je pasivita a ustrašenost většiny hlavně nových autorů, kteří se chovají dle rčení "mouchy, snězte si mě".


Alenakar
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99

Nami,

ale co je to vlastně "nevěra"?  Ženám jde často hlavně o společníka, chápajícího přítele, který umí naslouchat a který má pochopení, s kterým je možné si zajít do lepší hospody nebo na kulrurní akci, nebo si vyjet někam do přírody na výlet. ...Já bych to vyjádřila tak, že je lepší zábavný a ohleduplný platonik než cokoli v hrsti...


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Lenochod -

Ženský radar má obrovský dosah. Znám to z vlastní zkušenosti. Někdy mi manželka třeba tři dny nezavolá. Ale. Když se zastvím na pár slvo v s kamarádkou, zvoní telefon. Manželka. Když zavolám kamarádce, mám zmeškaný hovor od manžeky. Opravdu to funguje.


Lenochod
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99

Ten poplužní dvůr jsem si musela vygůglit, takže : „Většího úspěchu dosáhneš svou drzostí, než svým majetkem.“? Asi na tom něco bude. Hodně lidí má majetek díky své drzosti... Ale drzí lidé nebývají moc oblíbení (alespoň u mne nejsou)... Za to zvídavost je fajn (alespoň podle mne určitě ano)...

Pokud se někdo chová podezřele, vždy to u druhých vyvolává otázky. My ženy máme nevýhodu, že máme intuici a podezřelý už je pro nás i nepatrný náznak, který ovšem vypovídá o tom, že nás někdo tahá za nos...


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip

A jsme u jádra pudla. Ten muž s tím malým Kašpárkem, se pak ještě chudák musí vylhat z nevěry.


MilanH
27. 06. 2022
Dát tip

Přesně, tak  :-)


Alenakar
27. 06. 2022
Dát tip Lenochod, Nami 99

Ano - přísloví, že lepší vrabec v hrsti než...  dává mnohým hůře vybaveným mužům novou naději a chuť do života.  ...I s malým Kašpárkem se dá zahrát velké divadlo.


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip Lenochod, 8hanka

Alenakar -

V lidových moudrostech je hodně pravdy.

Manželka kominíka Holuba, podváděla manžela s instalatérem Vrabcem. Držela se přísloví : "Lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše."


Alenakar
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99, Lenochod

Inu - lidová moudrost! Naši předkové byli moudří, ale každý jinak.

Mně se třeba líbí rčení: "drzé čelo je lepší než poplužní dvůr."


Lenochod
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99

Aleno : „Líná huba - holé neštěstí!“ a „Kdo se nezeptá, nic se nedozví.“ Tak si vyber...


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Kočkodan - přiznávám, není to z mé hlavy, ani by mě to nikdy nenapadlo, protože patřím do malé skupinky pravdomluvných mužů.


Nami 99
27. 06. 2022
Dát tip

supizmus -

jak píšeš. Mlčení je jediné spravedlivé a demokratické.


Alenakar
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99

Kdo se moc ptá, moc se dozví. Proto je lepší se neptat. Tip.


Kočkodan
27. 06. 2022
Dát tip

 

Raději se neptám, jak jsi na to přišel… To není z tvý hlavy, nelži mi… ;-)


supizmus
27. 06. 2022
Dát tip Gora, Nami 99, Lenochod, 8hanka

Ať to vezmu zleva nebo zprava, bychází mi, že ideální způsob komunikace mezi oběma je mlčení :-)


Lenochod
27. 06. 2022
Dát tip Nami 99, annnie, 8hanka, fialka...

Kdyby muži méně lhali,

ženy by se méně ptaly...

:0)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru