Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anna jede na prázdniny

01. 07. 2022
33
111
1644
Autor
annnie

Anna jede na prázdniny                                                                       Matylda, pátek 1.7.2022 dopoledne

 

Paní Jírová se probírá

Anninými vlasy:

Pěšinku na Prahu nebo na Příbram?

 

Na Příbram

usměje se Anna

a dál mhouří oči

potěšena tou jemnou rozkoší

i dobrým vtipem

své kadeřnice

 

V duchu si promítá

road movie,

které už na ni čeká

Ano, i zde je na počátku Příbram,

a potom šestnáct dní

dva tisíce kilometrů

dvanáct měst

pět vesnic

jeden skanzen

dvoje pohoří

tři přátelsky nabídnuté domovy

čtyři neznámé pokoje

jedna zeměloď

a hlavně

třináct skvělých přátel:

některé zná Anna léta,

s jinými se setkala jednou v životě

některé viděla jen na obrázku

a o pár z nich zatím ani netuší,

jak vypadají...

 

A co je nejlepší:

po celou tu dobu

ráno večer v noci v slunci v dešti vedle ní

je Muž,

jemuž

když s mírnými obavami ukázala

návrh trasy Expedice Morava - Slovensko,

vesele se zasmál,

něžně ji objal

a řekl:

Budeme tomu říkat

Pen-friends Tour 2022;

začínám se těšit

 


111 názorů

Hromtom
21. 11. 2022
Dát tip

V Příbrami to občas bylo fajn, kdysi jsem tam trávil hodně času.


annnie
22. 07. 2022
Dát tip

Silene, děkuju, to je výborná pomůcka


Silene
22. 07. 2022
Dát tip

Exemplum a dilema. Deset kilo srdceryvných bohuželů, nebo se JEDNODUŠE naučit? 

https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=530763

. Jak pracovat se zasíláním avíz


annnie
22. 07. 2022
Dát tip Gora, Zeanddrich E.

Milí kolegové a přátelé,

po návratu z dovolené už po třech týdnech debatu k tomuto textu považuji trochu za passé, takže se omezím na omluvu těm, kterým jsem před odjezdem nestihla odpovědět a na poděkování za Vaše komentáře. Některé mne obzvlášť pobavily, některé potěšily, některé překvapily... Děkuji Vám, že mé texty čtete a dáváte mi o tom zprávy.

Jediné, na co cítím nutnost ještě reagovat, je otázka písmáku jakožto sociální sítě. Stručně: takto jsem (ke svému počátečnímu překvapení) písmák našla, přijala a po nějakém čase shledala, že mi to přijde celkem (rozto)milé. 

Pokud jde o skutečné kritiky mých textů (obecně), všem za ně děkuji. Vážím si toho, že Vám stojím za ten čas a práci. 

Omlouvám se těm, komu posílám avízo, aniž by o to měl zájem, specielně artefaktovi, který to výslovně avizoval - vyjmout však jednotlivce z hromadné skupiny adresátů bohužel neumím. Mea maxima culpa.

Všechny Vás zdravím a přeji Vám krásné léto, a.


bixley
18. 07. 2022
Dát tip

Annie, krásný výčet, i statistika může být poetická, doufám, že sis to užila...


per_zay
16. 07. 2022
Dát tip

hmmm ... ! ... T


Marcela.K.
14. 07. 2022
Dát tip Janina6, Zeanddrich E.

Jani :-) tak děti tři a vnoučat už šest (tři kluci a tři holky). Já vím, píšu hlavně o té jedné, ale mám je tu všechny. A pamatovat si to fakt nemusíš. Já vím, že s tím tvým jedním se ti může zdát i dvě a tři moc, ale já bych klidně brala i sedmý ;-) No a to naživo... třeba, někdy a když ne tady, tak určitě jednou někde tam za duhou;-)


Janina6
14. 07. 2022
Dát tip

Marcelo, dvě? (děti) :-) ale vnoučátka asi nedám, tři? :-) Díky. Zrovna tebe bych možná hodinku snesla i naživo. Musíme to někdy domluvit :-) Tuhle jsme si zrovna říkali s mým mužem, že jsme v podstatě dva samotáři, co se dali dohromady, protože respektujou to samotářství jeden druhýmu. Když vidím kolem sebe některé ty páry, ještě jsme myslím nedopadli úplně nejhůř... Ohledně Sil a annnie kývám.


Markel
14. 07. 2022
Dát tip Janina6

taky se chystám, protože mám vlasů pomálu, tak žádné kreace u mne nejsou možné, vyperu paruku, pověsím na balkon a jupííí, taky někam pojedu, nevím kam, ale nevadí. Utratíme s mužíčkem všechny naškudlené prašulky, nic nedbaje na rady odborníků, že na důchod si má každý rozumný člověka šetřit. Při představě, že mi z každé stovky velký kus ukousne inflace, rozfofruji vše, nechám si jen něco na nový kyčelní kloub a na nové zuby :-)). Měj se pěkně a *. Na kritiku ala Silene nemám, takže já jen líbí-nelíbí a hotovo :-))


Marcela.K.
14. 07. 2022
Dát tip

avi


Marcela.K.
14. 07. 2022
Dát tip Janina6

Já annnie rozumím a rozumím i Silene a mám ráda Janinu, protože jsme si dost podobné v tom "samotářství". Dokonce mi ani nevadí, že si asi nepamatuje kolik mám dětí, ale ví o mně víc, než kdokoliv jiný z písmáků. Ví to proto, že mě čte a přitom obě víme, že nehrozí, že bychom se někdy někde "naživo" potkaly, protože na autorech nás zajímá v podstatě to samé - jak píší. Proto čtu i já ji. Čtu i annnie, i když někdy mi fakt chybí chuť na komentář, protože je na mě hodně upovídaná a víte jak je to s těmi listy na stromech  a ovoci. Občas je to neúnosné, ale dají se u ní najít i perly, takže se v ní (mám-li čas) docela ráda "přehrabuji" a říkám si, že se třeba nenechá zahrabat do.... Silene obdivuji a skláním se před jejími znalostmi i tím donquijchotským bojem zde. No a to je asi vše, co bych k té upoutávce na Anninu cestu přidala.


Silene
11. 07. 2022
Dát tip

Janina6: S díky za pochopení, Jani. (Co se potom týče mé syntaxe, připíši tě na seznam oprávněných stěžovatelů, který je jen o pár nepatrných oslích rohů méně roztřepený než ona sama.)


Janina6
11. 07. 2022
Dát tip lawenderr, Alenakar

Tahle asi teda báseň mi připomněla, jak mi jeden z mých zdejších nejlepších písmenkových přátel kdysi navrhoval, že domluvíme v Ostravě pro pár Písmáků nějaké to setkání naživo. Vyděsila jsem se. Zdejší prostředí vyhledávám právě proto, že tady potkávám z osobnosti člověka přesně tu část, která mě zajímá: tu, která literárně tvoří. To je pro mě obrovské dobrodružství. Nemusím s vámi něco popíjet, vyměňovat si kuchařské recepty a chválit vám nový účes. A marně si zkoušet zapamatovat, kolik že to máte dětí a jak se jmenují. Z tohohle úhlu pohledu jsem asi samotářka. Chodím sem prostě „jenom“ číst, co napíšete. To mi na vás připadá nejdůležitější... Ale zase ne že bych to někomu nepřála, když se chce scházet a veselit se pospolu a píše si o tom a těší se, jak to bude probíhat. Jen mi to fakt málo připomíná poezii. To jen na vysvětlenou, že tady nepřidávám tip, což se v tom množství ale bez problémů ztratí.

 Silene, asi jsem tady dokonce pochopila několik tvých komentářů. Nevím, jestli začínáš mluvit srozumitelněji, nebo jsem se naopak já dostala na okamžik přes limit své zabedněnosti. Každopádně mě to potěšilo. A taky mi v mnohém mluvíš z duše.

 


To UL: Chtěl jsem říci třeba to, že rád potkávám lidi (téměř) všeho druhu, ..., a že jsem tedy rád, že je zde takové různorodé publikum (osazenstvo..) :)


Gora
11. 07. 2022
Dát tip

Je smutný fakt, že mnoho amatérských litwebů se rozpadá nebo již rozpadlo. Proto jsem tu nedávno kdesi poznamenala, že jsme všichni /uživatelé Písmáku/ na jedné lodi... ne každý to tak asi bere.

Trefná poznámka, Z.E. /když už jsi mi poslal avi/.


Jen ať si Anna pěkně užije poslední prázdniny v relativní nevědomosti a blahobytu. Až se vrátí, čeká ji velmi studená a chudá zima - ideální příležitost k hlubší introspekci a k žánrovému posunu od Červené knihovny k něčemu zadumanějšímu. 


Anko, ještě alespoň dodatečně Ti přeji hezkou dovolenou :)

Co se týče zdejší diskuze: vzpomněl jsem si, při četbě této, na těsně popřevratovou dobu, kdy se jednak zakládalo neobyčejné množství nejrůznější spolků apod, do kterých otcové zakladatelé jen velice výběrově přijímali členstvo, ...., a kdy pak se také stávalo, že se z některých stávajících subjektů dosti hromadně vylučovalo.. . Výsledek v obou případech byl obdobný - během pár let většina  těchto subjektů obou typů zanikla (zejména) proto, že tomu zbylému (nad)lidskému výběru tam prostě bylo děsně smutno.. . 

Myslím, že podobně by to dopadlo i s Písmákem, kdybyste (což si myslím (doufám), že se ovšem nestane) tu, vy literární high kritici a vzdělanci, nějakým způsobem zůstali sami.. .

((...)).


hihihi...Pěšinku na Prahu nebo na Příbram?......užij/te si to!!!!!


Silene
03. 07. 2022
Dát tip lawenderr

Kámmo, demonstrace komičnosti a pomýlenosti podobných vstupů, kdy autor neustále někde šermuje svým osobním životem, nebo nedejbože komentářovým práskáním na hrdiny svých děl. Lodníkův lament Vol. 2.

A ty ještě vyložíš jako oporu své argumentace další kupku o annnie a upadneš přitom na funkcionalitu vážná kritika a hromadné avízo. Druhý takový křiklavý exemplář, který by se dal převést ve zkratce do jediné věty, těžko pohledat, no. 

Stačí?


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

Jo, annnie jestli se ušklíbáš nad Vieweghem a Pavlowskou, kterýmžto přenesením významu míním nad tvorbou, nikoli osobami autorů, tak prosím boha i Boha dobrého vkusu, kéž se to trochu projeví v tvém kritickém přístupu v zasypávání světa literárními polibky tipů. Ty jsi úžasná!


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

Vidíš, a Kámma musí dojít všem říci, že přefikl bohemistku a trpí inkontinencí od těch časů. A tak to mu máme každý den. 


Silene
03. 07. 2022
Dát tip Janina6

(err. řekneš)

PS. Já tu asi žádné přátele nezískala, zato jsem tu potkala pár pozoruhodných autorů, co se odmazali kvůli žvanírnám i klábosírnám. Grr!

LITERÁRNÍ PROSTOR. Takový Kočkodan píše komentáře formou literárních útvarů, to má nadstavbu. Zatímco Ahoj, dneska jsem si vylila lak na nehty ani tak ne. I na ně však místa dost v nevážných kategoriích.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip Janina6, Marcela.K.

Ještě jinak, annnie: zajímá mě struktura textu, ten jsem ti relativně pochválila, tos snad vyčetla, nebo ani to ne? 

Baví/nebaví je subj. hledisko.

Vadí mi ale žes od té minulé básně utekla s rychlou výmluvou, nic jsi nezkusila, jako už minule, předminule, prostě řeknež o kříži: ale mně se líbí, že je vázaný obrázkem! A přitom nejde o vázaný verš. S takovým přístupem nemá argumentace hodnotícími kritérii sbt. verše váhu. A to je pak marné, ano. 

Řeším strukturu, nikoli všechny zdejší obhajobné rozklady pozitivistického typu. Nepotřebuji argument, že báseň je tvůj deník. Ať je, ale mě to jako čtenáře prostě nezajímá. Přečtu si báseň, jdu dál. Nejsem pozitivista, nepotřebuji zkoumat, co je vymyšlené, co reálné, co mix. Zajímá mě JAK je to napsané, no a např. na slovní hračku muž/jemuž jsem prostě uvyknutá, takže ocením ok, ale co jako... víc jako... dej to do vázaných veršů! Povyš to, zdůvodni nádherným řemeslným zakotvením v celku. 

Což je mé čtenářské očekávání formou touhy a něco, co tebe jako autora absolutně nemusí trápit a zajímat.

Rozumíš? Jsem tu jako čtenář a tvé řeči: tak to nečti! nejsou pro mě argument. Protože kontra by bylo: tak to nepublikuj!

A to je blbost, že, když mi nevadí, že tu publikuješ.

Mávejte si v sz, ne? Před cestou. Nebo na chatu, tu vlevo nahoře. Místa dost.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

A ty už jsi zase spustila Lodníkův lament. Ne, prostě se nám nedaří dorozumět.


Silene
03. 07. 2022
Dát tip

annnie, oh my god: Tvé texty neničí písmák. Ničí jej masivní přístup k používání komentátorského prostoru jako klábosírny. 


annnie
03. 07. 2022
Dát tip 8hanka, gabi tá istá, Benetka, Bačkovský, Zeanddrich E.

Silene,

já prostě píšu to, co žiju. Takže někdy je to niterný drama, jindy mávátko přátelům, občas třeba vyznání Bohu. Jak už jsem tu párkrát zmínila, je to v podstatě můj deník. Chápu tvůj učitelský přístup, který mi znovu a znovu ukazuje, že jsem celkem hodný děvče, jen bych se měla trochu víc snažit. Ale ač si myslíš, že mý texty jsou jen tak neuváženě vytlačený bez autorský korektury, není tomu tak. Já zcela záměrně nemířím k dokonalosti (i kdybych jí byla schopná, a to nejsem), a to ani ve volném, ani ve vázaném verši. S formami si spíš pohrávám a "výtky" kritiků, včetně tebe, považuju většinou za oprávněné. Míjíme se ovšem v cíli: já si prostě jen hraju a do té hry sem-tam protlačím myšlenky, které považuji za důležité, sem-tam se tam "vypláču", sem-tam se tam ušklíbnu sama sobě a sem-tam se tam třeba dětsky zaraduju, jak vtipnou mám kadeřnici. Takže tvý snahy o to mě upozornit, že bych to měla dělat líp, si vlastně vážím - leč nemám v úmyslu se tím řídit, a to myslím naprosto bez urážky. Mám na to prostě jiný názor.

Pokud si snad myslíš, že mé texty znesvěcují či špiní písmák, máš na to právo. Zdejší prostředí je poměrně demokratické a diskuse, kde se názory autorů a kritiků střetávají, jsou leckdy podnětné, jindy (například pro mne) iritující. Pro mě je to tu inspirativní, a to velmi často právě těmi nedokonalými, syrovými, nedočesanými texty. A že jsem jako vedlejší produkt publikování zde nečekaně získala i pár osobnějších, někdy snad skutečně přátelských vztahů, to se prostě stalo. Odpovídá to mé povaze a pohledu na život. 

Můj závěr: TOHLE jsem já. Nikoli neměnná - měnící se však po svém a ve výsledku jistě pro mnoho lidí nezajímavá a nedostatečná. Já to beru. Pokud jsem však pro někoho jako autorka neuspokojující, nečekám, že mě bude číst. Já taky nečtu třeba Halinu Pawlovskou nebo Viewegha a vůbec jim to nevyčítám. A neušklíbám se nad jejich čtenáři. Takže děkuju za tvé kritiky, dávají mi podnět se nad sebou zamýšlet. Přeju ti hezký den a.


Alegna
03. 07. 2022
Dát tip

do Anny je ten správný čas na meze, steady


Abakus
03. 07. 2022
Dát tip 8hanka, Zeanddrich E.

Silene - momentálne som schopná maximálne ponoriť sa  tak maximálne do ľadovej vody. Básnikov  si vyberám podľa toho ako sa mi páčia, a  mierne ignorujem ich technickú nedokonalosť. Idem po myšlienke, kĺžem po obrazoch, potom aby to malo niekde hlavu a  niekde pätu. 

 


Jamardi
02. 07. 2022
Dát tip

Mít možnost těšit se je skvělé!


Alegna
02. 07. 2022
Dát tip

Opět tvůj originální styl, mám ho ráda a obdivuji.


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

(na příklad, samozřejmě)


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Rem: A vidíš, že například klikem na tvůj komentář redaktorka Thea v tramvaji mávátka podpořila. 

R.I.P. Písmák, který dával trochu literárního smyslu


Silene
02. 07. 2022
Dát tip Janina6

Rem:

. k reakci steadyho jsem se již výše vymezila; tu je každý zodpovědný sám za sebe

. dostatek lidí, kteří nejsou schopni dát adekvátní kritiku:

. . hřebíček na hlavičku = vždy jich byla menšina

. . masivní přístup ve stylu ahoj, jak se máš, cos měla dneska na obídek ve vážných kategoriích je navíc REDUKUJE, neboť ODRAZUJE, oprávněně si ťukají na čelo, což jsme si také musel objevit každý sám

. . pokud vaření obídků a pletí ředkviček podpoří i redakce, je vymalováno

(Za mě tuším rovněž vše. Ostatní nuance viz výše.)


yss
02. 07. 2022
Dát tip

Rem- ešte raz, nevidím svoj komentár, v ktorom by som text komentovala, a svoju otázku musíš nasmerovať asi na správneho adresáta. Odo mňa všetko.


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Abakus: Ponoř se zde trošku do historie, stran k dispozici dost. Pochopíš. Zbylo jí tu obstojně, přibližně od roku 1997, i když nejlepší věci obvykle zmizely.

Vašeho technicky nejlepšího současného básníka zde také máš. 

Ani na našem trhu to není žádná ohromná sláva, ještě že máme ty zesnulé velikány, vyřazované z malých knihoven.

. přidat sem něco: ano, s kůží na trh

x

. muset to číst: mnohdy aby autor čtenáři ještě zaplatil odškodné

A na tom si trvám.


Abakus
02. 07. 2022
Dát tip

Silene - ja toto naozaj beriem ako amatérsky server. A je to viac, než si myslíš, pretože  profesionálnych básnikov, na našom území až na pár  výnimiek, veľmi si ich nepovažujem.

Sem som vliezla až potom, čo vymrelo moje literárne okolie, ktoré bolo na hrane - občas  za to bolo platené a občas nie. Sedelo za iné veci, nie za prehrešky voči rýmom.  Najmä to okolie písalo s láskou, múdrosťou, so zmyslom pre humor, pre melódiu a  rytmus jazyka.

Kto sem vlezie a  niečo sem pridá, je to ako keby šiel s vlastnou kožou na trh. 


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

errata: jen NĚKDY


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Rem: Z důvodu smyslu tzv. vážných kategorií. Právě to, že sama autorka ze zdejšího prostředí učinila mávárnu, je to nejhorší, co pro něj mohla učinit, i kdyby sama psala jako antická bohyně lásky a inteligence zaráz, což se jí mimochodem daří jen nikdy, ale psát trochu kriticky se tu o případných vadách děl již prakticky nesmí. Neočekává se to. 

Hm. 


yss
02. 07. 2022
Dát tip

Rem- ostatné už asi vyššie Silené, nebudem to opakovať / 


yss
02. 07. 2022
Dát tip

Rem- nereagovala som na text, reagovala som iba na koment o pochvale / keby sa jednalo o ojedinelý jav tohto statusu, tak snáď by som ti dala za pravdu, ale toto je stereotyp komentov pod skoro všetkými textami autorky -/ kvality textu si v podstate vystihla, pohľadnica /


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Abakus: Ano, viz co píše výše yss. 

Zde se má řešit dílo a jeho parametry, nikoli osobní přáníčka. Potud k významu mnou kdysi použité zkratky, že na vzájemnou a všeobjímající lásku k dušičkám máme liter.cz (hyperbola).

A potřebujeme-li na objímačky a líbačky také písmák, potom např. kategorie Jen tak pro radost.


yss
02. 07. 2022
Dát tip lawenderr

Abakus - našinec očakáva pochvalu..ako fakt sa snažím, ale pod textom žiaden komentár súvisiaci s literárnym pohľadom nevidím...proste nevidím tam nič, čo by hodnotilo text - iba komenty o počasí,slavobráne, o tešení...takže v podstate text -konkrétne voľný verš - je tu úplne zbytočný, tú istú službu by urobil oznam, idem na prázdniny, tam a tam, s tým a tým,tak a tak.Potom by tie komentáre mali evidentne zmysel...ale fakt takto ?? 


Abakus
02. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

nejako vychádzam z toho, že sme  tu a tam amatéri, väčšina z toho, čo sem dáme je k nezaplateniu. Na  druhej strane sú občas momenty, že sem niečo dám a našinec očakáva pochvalu a  naopak,  a  nie je to vždy tak ako predpokladám. 


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Rem: Určitě. / Nejde však zdaleka jen o prostor literárních webů, účast na rozvitějším vázaném verši řídne i v tištěném proudu, kterak se zdá, ovšem opravdu nevím o všem, i proto ona prosba a dotaz, neboť náhoda... 

Je samozřejmě možné, že autoři nemají potřebu pracně psát, co již v zásadě dávno napsáno bylo. Číst je co, to ano.  


Nami 99
02. 07. 2022
Dát tip

steady

Nad tvými výtvory je tučným písmem nápis "Díla".

Tak podle toho.


Nami 99
02. 07. 2022
Dát tip

steday

Četl jsem tvá díla i kritiky.

Ponižuješ a urážíš ostatní, přitom sám jsi nebohý člověk, který si neví rady sám se sebou ani s vlastními mindráky.  

Zkus pomoci nejdřív sám sobě, uvidíš, že se ti uleví. 

Přeji hodně síly a trpělivosti.

 


Chtěl jsem tvé oznámení o výletu jen tak přejít, ale Steady mě vyprovokoval k tipu. Jo a těším se na cestopis.


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Rem: 

Ad osobitost, emoce, možná nezaměnitelný rukopis. Ano, ten také. Dokonalost se postihuje těžko. (Mě osobně důvodně mrzí odcházející a chátrající vázaný verš, neboť volný pro mě subj. nemá patřičné kouzlo, což neznamená, že mu nepřeji existenci.)

Ad stěna: Kdepak, kdykoli snad člověk bláhově myslí, že zná dost, zjistí obratem něco překvapivého. A je příliš tvůrců na světě, aby zlehka neunikali mé pozornosti. 


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Rem: Hledám takovou tvorbu i mimo tento prostor, ale nedaří se mi mezi současníky nacházet, co bych ráda ještě stačila za život potkat. (Na poli překladové poezie ano. Míním autorskou tvorbu.) Pokud bys věděla o nějakých výrazných autorech (zejména vázaného verše), budu ti vděčna. 


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Rem: Dum vivis sperare decet. Nedokáže, vím, ale... bez vzájemného očekávání není nic než pohlednice vystavená v trafice na pultě, kterou nikdo ani nevhodil do schránky, natož aby koupil a popsal nezapomenutelným vzkazem.  


Silene
02. 07. 2022
Dát tip Janina6

errata: vymezením

steady: Báseň mi nepřekáží, je docela hravá, zaopatřená sem tam pěkným jazykovým cingrlátkem. Pro mě je ta hravost ale málo, což je subjektivní stanovisko. Zužitkovat nasvícenou obraznost v lepší formě, početla bych si raději, než vyloudila na tváři jeden komunitní úsměv před cestou, v čemž je asi zásadní problém: chtěla bych potkat text, u kterého budu mít důvod si hvízdnout, že jej chci umět, předčítat, vracet se k němu i jinak než k pouhé fantazijnější variantě zápisku hezkého dne.


cassy
02. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

z těch řádků přímo čiší přílivová vlna těšení a očekávání...omýt si zaprášené tváře pramenitou vodou...vodou ve stavu tekutém i emocionálním...


Silene
02. 07. 2022
Dát tip

Autorka zaopatřila písmák další umně sestrojenou básní komunitně emocionálního typu. Jistě, tohle by autorce šlo a je prima, že jí vybyla chvíle času báseň sepsat a vložit.

Věčná škoda, že si nevytyčila za úkol vrátit se ke svému předchozímu tvůrčímu kousku, který byl radostně vložen do vážně míněné kategorie, avšak o práci na vázaném verši tímto počinem zřejmě až tolik nešlo. Báseň je autorkou ponechána svému rozpačitému osudu, přestože obdržela i pár sice lakonických, avšak odůvodněných výtek. 

Autorko, podpoř českou poezii tím, že nebudeš flákat vázaný verš, když už s ním navzdory jiným svým vymezenním vůči němu chceš koketovat, což jistě můžeš. Kéž by taková laškovná koketérie však nebyla v rámci tvé zdejší popularity zároveň medvědí službou. 


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Evženie, díky! Uvidíme...

Měj krásnej letní čas, Pá a.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Čudlo, přesně. Léto budiž pochváleno. Díky, užij si ho! a.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Vaše prevozchodítělstvo, momentálně je to takový rozcuch - ovšem co se s tím stane, než dorazíme do velkoměsta B., těžko říct...

Přivítání by stačilo klidně i vlažnější :)

Díky a brzy pá a.


To už se těším na Obrázky z cest s mužem snů :-)))


Čudla
01. 07. 2022
Dát tip

Ať žije léto! /*


Abakus
01. 07. 2022
Dát tip

Ja len dúfam, že z toho účesu nevyčaruješ prehadzovačku! Tak vrelé prijatie, ako chystá Bratislava - dnes cvičných 39 stupňov, ťa asi málokde bude čakať. 


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Prosecký, ty máš prostě filipa! See you!


Prosecký
01. 07. 2022
Dát tip

Tak to je ta cesta ... za třinácti ... 

Jak by řekla moje filipínská průvodkyně: See you monday! 


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Gabi!!! !!! !!! To je Do Ko Na Lý!!! Skoro brečím smíchy. Díky!!!


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Lenochod, Zeanddrich E.

Lenochode, díky. Ba víš,

že mě dneska velmi bavíš?

Říkáš, že mám na dání

veršů k sobě nadání???

Ach, jaký tys roztomilý savec!

Věřím, že stejně milý lísavec :)


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Artefakte, mám to v plánu :)

Díky, měj se fajn a.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Gora

Goro, díky. Na jih - kdoví - možná napřesrok... Měj krásný léto, pá a.


gabi tá istá
01. 07. 2022
Dát tip aleš-novák, annnie, Gora, Lenochod, 8hanka, Zeanddrich E.

doteraz som si lámala hlavu, aké vlastnosti má Muž jemuž, nechcela som sa pýtať, prídem na to sama...a prišla som - jemuž nie je pdstatné meno, ale zámeno


Lenochod
01. 07. 2022
Dát tip Thea v tramvaji

Annnie, škoda, že si do sbírky nemůžu přidat i odkaz na tvou kritiku. Ty jsi rozený absolutní talent :0) !


Gora
01. 07. 2022
Dát tip

Báseň - pozvánka k setkávání je prima... a kdy jedeš na expedici jih??

Hezky si to užij a že zdravím!


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Nami 99

Nami??? Dej si bacha, my jsme schopní všeho! :) :) :)


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

8hanko, my též! Díky a.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Gabi, ;)

Díky a.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Lenochod

Lenochode,

děkuji a je mi ctí, moc pěkná sbírečka. Měj se kladně jako v Kladně :)


annnie
01. 07. 2022
Dát tip

Kočkodane! Rozkoší jsem sebou bacila už při té představě!


Nami 99
01. 07. 2022
Dát tip

Taky se těším.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Gora, Thea v tramvaji

Ó

Theó!

Tohle je jedno z největších dobrodsružství mýho života :) :) :)

Díky! Pá v po a.


8hanka
01. 07. 2022
Dát tip

paráda...teším sa:)


:)*


Lenochod
01. 07. 2022
Dát tip Benetka

Krása! :0) A je tam! Kdo? Absolutní rým - patří do mé sbírky odkazů u básně Moc :0)


Kočkodan
01. 07. 2022
Dát tip

A co teprve kdybych ti vjel do vlasů já. To bys rozkoší omdlela a hned tak se neprobrala… (smajlík potomka kadeřnice)


Thea v tramvaji
01. 07. 2022
Dát tip Gora

Ostrava už pro vás staví slavobránu! :))))


annnie
01. 07. 2022
Dát tip dievča z lesa

Dievča, díky! Těš se, až se objevíme v R.!


dievča z lesa
01. 07. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

želám oddychovú a objavnú cestičku do tramtarárie ...*** 


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Gora, Zeanddrich E.

Rem, díky, ale to já ne - to opravdu moje holička. Mám nejvtipnější kadeřnici na světě.


annnie
01. 07. 2022
Dát tip Benetka

Užijte si léto!!!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru